Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


20. mmacus
2009. szept. 12. 20:16
Sajnos nem csak hó végén, hanem gyakorlatilag már a hónap második felében agyalok, hogy mi legyen a kaja. Szerencsére szeretjük a főzelékeket, nyáron menő volt a lecsó, gyakran főzök habart-, vagy krémleveseket, ami után elég pl. kakaós és lekváros palacsinta, vagy lekváros bukta. És figyelem az áruházak aznap lejáró termékeit, akkor már pl a tálcás húsok, vagy néha a túró is le van árazva, elteszem a fagyasztóba, és bármikor elővehetem.
2009. szept. 12. 20:07

Egy hóvégén már tényleg semmi sem volt otthon, csak héjában főtt krumplit tudtam csinálni, tojásrántottával (összesen 3 tojás volt otthon).

De kellett az embernek valami édesség is.

Egy főtt krumplit átnyomtam nyomón és tettem hozzá kevés lisztet, és egy kis sütőport. Összegyúrtam, kifli formákat sodortam belőle, és olajban kisütöttem. Vaníliás cukorban hempergettem, mikor kisült. Nagyon kiadós és ízletes.

2009. szept. 12. 20:02
Ha csinálsz nudli tésztát számtalan formában variálhatod.Adj hozzá őrölt köménymagot szerecsendiót krumplikrokett.Csak sóval nyújtsd ki kb egy cm vastagra pohárral szaggasd ki olajba sütve is jó.Krumplilángos is lehet.Vagy vízben kifőzve gombócként köret.Csináld meg nudlinak de villával nyomkodd meg egyesével bolognai szósszal is jó.A többit már rád bízom és ha jó ötleted van oszd meg velem is.Cserébe ezért.:D))
2009. szept. 12. 13:34
Egyik kedvencünk a spagetti, ráöntve az alábbi szószra: hagyma szálkásra vágva, bele fűszerek (csipet babérlevél, majoranna, rozmaring, oregáno) és vízzel felöntve addig főzöm, míg puha lesz a hagyma, akkor paradicsompüré egy evőkanállal (üvegest szoktam venni, mert az nem romlik olyan hamar meg). Összekeverem a tésztával, és két felvert tojással jól összesütöm.
16. judy47
2009. szept. 12. 13:12

Sziasztok! Nálunk a nyugdij után 2 nappal gond,hogy mi legyen a kaja.

Én ugy probálom beosztani,hogy 3 napra fözünk.Igaz a könyökünkön jön ki,de másképp nem megy.A hentestöl nyugdij napkor 1 egész csirkét veszek,amiböl leves,pörölt,rántott hus jön ki belöle.Vagy 1 csülköt veszek és abbol töltött kápi és simán megesszük a csülköt.

15. smudlaagi54 (válaszként erre: 11. - Szzsuzska88)
2009. szept. 11. 20:04
Csináld úgy,hogy keresztbe vágod a krumplit kb 0.5 cm szeletekre.Ugyanúgy kezded mint a paprikás krumplit,hagyma, pirospaprika,majd felengeded kevés vízzel,belerakod a krumplit,sót.Annyi vizet rakj még hozzá ami épp ellepi.Amikor megpuhult habard be tejföllel.
14. lúdanyó (válaszként erre: 13. - Ájrin)
2009. szept. 11. 19:34

Sziasztok!

Én a sporolás nagymestere vagyok. :)

A boltba min dig kiszúrok ami nagyon olcsó. Ma vettem pl. 5 óriás kiflit ami tegnapi volt igy szárazkenyérnek adták. Az egészér 50ft fizettem bele a teskó virsli 1-1 db és még a 2 kamqaz ij jólakott tóle. Háztól hozzuk a tejet. ami 120ft literje és abból is nagyon finike lehet főzni. Meg pástétomot csinálok nagyon hasonlit a hus krémhez. Jó vacsi az is. Mega körömpöri uri kaja..:) És igen sok krumpli, hagyma..

13. ájrin (válaszként erre: 11. - Szzsuzska88)
2009. szept. 11. 19:22

Krumplit is tesz hozzá, nem? mert akkor úgy hívják, hogy dödölle:)

Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet gyerekkorunkban (sosem volt pénzünk)


Nálunk hó végén a tészták mennek, de szeretjük is hálistennek. Káposztás tészta és társai. Meg ilyenkor a főzelékek (tök, zöldbab...stb) párizsi-kosárkákkal vagy tükörtojással.

Ha pedig van itthon liszt, kakaó élesztő, sütök pld kakaóscsigát vacsorára. Imádják és az iskolába is lehet vinni belőle másnap tízóraira.

12. ildikó0628 (válaszként erre: 4. - Ágicababa)
2009. szept. 11. 19:20
a túró mióta számít olcsónak?
2009. szept. 11. 19:14

Sajnos manapság nemhogy 30-án nincs az embernek pénze,már 15-én sincs.Mire kifizet mindent,már csak a kaján tud spórolni,ami nagy szomorúság.Ha van itthon liszt,krumpli akkor ki vagyunk huzva átmenetileg.Ma pl lecsó volt,a szomszádasszonyomtól ellestem egy trükköt,ő lisztet ,sót és vizet kever össze,és bő olajba kisütve lecsó mellé kitűnő kaja.És nem utolsó szempont:laktató.

Ja,és a jól bevált paprikás krumpli,csak már a hátunk közepére se kívánjuk...

2009. szept. 11. 18:45

szia

nagyon tetszik ez a téma, jól jöhet még

hát én ilyenkor már körbe nézek a hűtőben, fagyasztóban, mi van még benne, most éppen még halfilé volt benne, úgy kaptuk, annyira nem vagyunk oda érte, ezért meg is maradt így hó végére.

Az elején még inkább főzögetek olyat, amihez kedvünk is van, ilyenkor meg ami már akad itthon abból valamit próbálok összedobni, hogy lehetőleg ne kelljen hozzá venni semmit.


Nálunk előtte most krumplis tészta volt.

2009. szept. 11. 18:43

Ami nekem mindig van itthon a krumpli,a hagyma,és a tejföl,és tojás!Nagyon finom a Krumplikása(gánca),jó

sok pirított hagymával,tejföllel,az üres krumplis gombóc(szilvás gombóc üres tésztája)kifőzve,majd ha kihűlt hűtőből kivéve vékony szeletekre vágva megpirítva,és jó kis hideg tejel.Stb.

2009. szept. 11. 18:41
nálunk a húst részesítik elönyben de ez nem mindig jön össze.én elvagyok a tésztán is.
2009. szept. 11. 18:40
Krumplis tészta,nudli házilag készítve,meg ilyenek.
2009. szept. 11. 18:39
egész hónapban próbálom minél kevesebből kihozni a kaját, sok az egyéb kiadás
2009. szept. 11. 18:38
és olcsó, bár szerintem nem csak 30-án nincs zsozsóm:)
2009. szept. 11. 18:38
nos még csináltam túrót epres joghurttal, isteni lett:)200 kalóriába simán belefért:)
2009. szept. 11. 18:37
én is általában krumplipaprikást
2009. szept. 11. 18:36
krumplis kaját
2009. szept. 11. 18:35

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

Ki mit főz harmincadika környékén?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook