Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Egy hóvégén már tényleg semmi sem volt otthon, csak héjában főtt krumplit tudtam csinálni, tojásrántottával (összesen 3 tojás volt otthon).
De kellett az embernek valami édesség is.
Egy főtt krumplit átnyomtam nyomón és tettem hozzá kevés lisztet, és egy kis sütőport. Összegyúrtam, kifli formákat sodortam belőle, és olajban kisütöttem. Vaníliás cukorban hempergettem, mikor kisült. Nagyon kiadós és ízletes.
Sziasztok! Nálunk a nyugdij után 2 nappal gond,hogy mi legyen a kaja.
Én ugy probálom beosztani,hogy 3 napra fözünk.Igaz a könyökünkön jön ki,de másképp nem megy.A hentestöl nyugdij napkor 1 egész csirkét veszek,amiböl leves,pörölt,rántott hus jön ki belöle.Vagy 1 csülköt veszek és abbol töltött kápi és simán megesszük a csülköt.
Sziasztok!
Én a sporolás nagymestere vagyok. :)
A boltba min dig kiszúrok ami nagyon olcsó. Ma vettem pl. 5 óriás kiflit ami tegnapi volt igy szárazkenyérnek adták. Az egészér 50ft fizettem bele a teskó virsli 1-1 db és még a 2 kamqaz ij jólakott tóle. Háztól hozzuk a tejet. ami 120ft literje és abból is nagyon finike lehet főzni. Meg pástétomot csinálok nagyon hasonlit a hus krémhez. Jó vacsi az is. Mega körömpöri uri kaja..:) És igen sok krumpli, hagyma..
Krumplit is tesz hozzá, nem? mert akkor úgy hívják, hogy dödölle:)
Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet gyerekkorunkban (sosem volt pénzünk)
Nálunk hó végén a tészták mennek, de szeretjük is hálistennek. Káposztás tészta és társai. Meg ilyenkor a főzelékek (tök, zöldbab...stb) párizsi-kosárkákkal vagy tükörtojással.
Ha pedig van itthon liszt, kakaó élesztő, sütök pld kakaóscsigát vacsorára. Imádják és az iskolába is lehet vinni belőle másnap tízóraira.
Sajnos manapság nemhogy 30-án nincs az embernek pénze,már 15-én sincs.Mire kifizet mindent,már csak a kaján tud spórolni,ami nagy szomorúság.Ha van itthon liszt,krumpli akkor ki vagyunk huzva átmenetileg.Ma pl lecsó volt,a szomszádasszonyomtól ellestem egy trükköt,ő lisztet ,sót és vizet kever össze,és bő olajba kisütve lecsó mellé kitűnő kaja.És nem utolsó szempont:laktató.
Ja,és a jól bevált paprikás krumpli,csak már a hátunk közepére se kívánjuk...
szia
nagyon tetszik ez a téma, jól jöhet még
hát én ilyenkor már körbe nézek a hűtőben, fagyasztóban, mi van még benne, most éppen még halfilé volt benne, úgy kaptuk, annyira nem vagyunk oda érte, ezért meg is maradt így hó végére.
Az elején még inkább főzögetek olyat, amihez kedvünk is van, ilyenkor meg ami már akad itthon abból valamit próbálok összedobni, hogy lehetőleg ne kelljen hozzá venni semmit.
Nálunk előtte most krumplis tészta volt.
Ami nekem mindig van itthon a krumpli,a hagyma,és a tejföl,és tojás!Nagyon finom a Krumplikása(gánca),jó
sok pirított hagymával,tejföllel,az üres krumplis gombóc(szilvás gombóc üres tésztája)kifőzve,majd ha kihűlt hűtőből kivéve vékony szeletekre vágva megpirítva,és jó kis hideg tejel.Stb.
Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:
Ki mit főz harmincadika környékén?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)