Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
94724. Anyagi
jún. 17. 11:10

Tegnap bonyolítottam egy kicsit, mert sült csirkecomb volt kínai fűszerezéssel, sok-sok zöldséggel és rizzsel.

Valamint vettem a kínai boltban indiai fűszerkeveréket és a husi kisebbik részét csíkokra vágva azzal sütöttem meg. Kókusztejjel öntöttem fel és egy kis sűrített paradicsom is járt bele.

Nem mondom, hogy rossz volt, de nem lett a kedvencem. A férjem viszont, aki megrögzött pörköltevő lelkesen ráugrott, hogy ez milyen finom!!! :O !!!

Vannak még meglepetések!!!

94723. Datolya (válaszként erre: 94722. - Anyagi)
jún. 17. 11:07

Ez nagyon jól hangzik.

Én ma nem főzök mert a maradékot is meg kell enni.

94722. Anyagi
jún. 17. 11:04

Sziasztok!

Hogy vagytok!


Ma húsleves készül. Talán túl meleg van hozzá, de már hetek óta vágyom rá.

Utána nagyon aprószemű újkrumplit sütök hagymával, petrezselyemmel, egy maréknyi apróra vágott húsos szalonnával, kolbásszal és virslivel. Ez elkészül egy wok-ban, egyszerű, finom és nálunk mindenki szereti! :))

94721. Százas Evelin (válaszként erre: 94720. - Syria)
jún. 16. 16:23
Nekem az egy kicsit furi. De elismerem, hogy praktikus.
94720. syria (válaszként erre: 94680. - Anyagi)
jún. 16. 15:37

„Kissé” más téma a szoktatáshoz, neveléshez: a kisfiúkat tessék megtanítani ülve is pisilni!

Sok-sok takarítástól lehet megkímélni a leendő menyeket. :D

94719. Százas Evelin (válaszként erre: 94717. - Hópihe14)
jún. 16. 15:22

Köszi, aranyos vagy. Már megkentem piros arannyal. Csemegével, nem csípőssel. Szórtam rá curryt, fokhagymaport, és egy pici őrölt bazsalikomot. Mindenből csak egy kicsit. Most olyan illat van, hogy az rossz már nem lehet.

Mindjárt jön a meós, képes egész nap nem kajálni.

94718. tumbo (válaszként erre: 94714. - Globus)
jún. 16. 14:29
én a próbáltam sörrel,de semmivel nem lett másabb,mint a nem sörös.
94717. hópihe14 (válaszként erre: 94715. - Százas Evelin)
jún. 16. 14:00

Pirosas színt akarsz, jött az ötlet, lekértem néhány "paprika-mártást".


[link]

94716. Százas Evelin (válaszként erre: 94714. - Globus)
jún. 16. 14:00

Azt hiszem, szórok rá néhány dolgot.

A sörrel azért locsolgatják, hogy ropogós legyen. Azt kihagyom. Én nem nyitogatom folyton a sütőajtót. Na én meg ott szoktam megégetni magam. Mindig valahogy sikerül az oldalához érnem belülről.

94715. Százas Evelin (válaszként erre: 94713. - Hópihe14)
jún. 16. 13:59
Az jó ötlet, köszönöm. Színes, jóízű, de nem csípős.
94714. globus (válaszként erre: 94710. - Százas Evelin)
jún. 16. 13:58

Fokhagyma, őrölt kömény, pici piros arany. Sörrel is meg szokták locsolni, ez nem tudom mire való.

Kurkumát ne :) Különben én csak nokedlit szoktam sárgítani vele, másra nem használtam még.

94713. hópihe14 (válaszként erre: 94710. - Százas Evelin)
jún. 16. 13:57
Ha szeretitek a fokhagymás cuccot: hegyes késsel itt-ott szúrj bele jó mélyen, és hosszában felszelt fokhagyma szeleteket dugdossál bele, vagy curryvel és kurkumával megszórni?
94712. Százas Evelin (válaszként erre: 94711. - Globus)
jún. 16. 13:54

A lefolyónak igen. A bőrödnek nem annyira. De amikor lekaptad a gázról, még nem így csináltad. :-)

Na, csülök ízesítő ötlet? Rakjak rá esetleg szójaszószt? Jó lenne valami pirosas szín is, de az életem értelme a csípőset nem szereti.

94711. globus (válaszként erre: 94709. - Százas Evelin)
jún. 16. 13:49
Szűrőkanállal halászom ki a tésztát. Általában amint végeztem, nekiállok mosogatni és hát ott van a teli főzőfazék... nem bírom ki, hogy hűlni hagyjam. Szóval először kiborítom a forró vizet és már indul is a mosogatás. Jót tesz a lefolyónak :)
jún. 16. 13:47

Tepsis csülkös krumplit készítek épp. Megsütöttem a csülköt, most főzöm a krumplit, a csülök zsírban azt majd átforgatom és rárakom a csülköt, mégegyszer összesütöm. Ja, közben a krumplit is sütöm még előzőleg egy kicsit. Ha egyből rárakom a csülköt, akkor nem pirul a krumpli alatta.

Igen, de ez nem füstölt csülök, ez csak sima csontozott.

Mivel kellene ízesíteni? Eddig csak sót használtam. Van valakinek ötlete?

94709. Százas Evelin (válaszként erre: 94708. - Globus)
jún. 16. 13:45

Az edényfogó kesztyűt én is ügyetlennek találom. Nem is használom.

A rongyokkal óvatos vagyok, egyébként mindig nagyon óvatos duhaj vagyok. Azt nem bánom, ha fogynak a rongyok, kicsit úgyis túl sok van, ha nagyon rongyos már, akkor kidobálom.

Jaj, hát vigyázz, a forró víz nagyon veszélyes üzem. Én nem emelgetem a teli fazekat, kiszedem ilyen jó nagy drótos kimerővel. Ráérek akkor kiönteni, ha már meghűlt.

94708. globus (válaszként erre: 94707. - Százas Evelin)
jún. 16. 13:13

Ez egy másik probléma.

Nekem is van mindenféle formájú, anyagú, méretű edényfogó kesztyűm, de egyiket sem szeretem. Legjobban összehajtott konyharuhával tudom levenni a lábasokat :) De csak szárazzal, mert a nedves azonnal átforrósodik.

Egyszer leforráztam magam miatta. Le akartam venni forró tésztafőző vizet. Rongy beleakadt a gázrózsa fölött + egyik ágába, én vittem tovább az edényt, ameddig engedett, aztán lazán az egészet kiborítottam, rá a kézfejemre. Hetekig hólyagos volt és sebhelyes maradt.

Mégse tudok leszokni róla :)

94707. Százas Evelin (válaszként erre: 94706. - Globus)
jún. 16. 11:50

A kurkuma akár festéknek is megfelel. Miért zavar az téged, szép színe van. :-)

Én mindig kiégetem a rongyaimat. Megfogom a lábas fülét ronggyal, ég a rongy. :-) Ha több mint a fele beégett, akkor kidobom. Ha kevesebb, az még jó lesz. :-)

94706. globus
jún. 16. 10:26

Tanácsot kérnék mosás ügyben.

Nemrég letöröltem a kiborult kurkumát egy konyharuhával, gondolván, hogy úgyis megy mosásba. 60 fokon mostam és nem ment ki.

Cseréljek mosószert vagy konyharuhát? :/

94705. tumbo (válaszként erre: 94701. - Globus)
jún. 15. 19:24
a lányom olyan ügyes.mondom nélküled a háztartásom összedőlne.pedig lenne,aki szívesen segítene,a volt munkatársam,de nagyon nem szeretek szívességet kérni.
94704. fokhagyma (válaszként erre: 94703. - Globus)
jún. 15. 19:07
Köszönöm szépen. Most nézem. A borsó kivételével minden van hozzá itthon. Ha azt kihagyom, talán úgy is jó lesz. Ja, laskagombám sincs, de nem gond, reggel már tudok venni. A zöldhagyma szárát én is fel szoktam használni.
94703. globus (válaszként erre: 94702. - Fokhagyma)
jún. 15. 18:50

[link]


Zöldhagymával, szárát is beleaprítva, nagyon finom lett.

94702. fokhagyma
jún. 15. 18:45
Vettem filézett, bőr nélküli csirkecombokat, felsőket. Tudna valaki adni ötletet, hogy mit csináljak belőle? Én az ilyenből csinálom, felkockázva a húst, a pörköltet is, meg a brassóit is, de most valami másra vágyom.
94701. globus (válaszként erre: 94700. - Guruljka)
jún. 15. 18:28

Nem baj az. Nők könnyebben betanulják a férfimunkát, ha rá vannak szorulva.

Nálunk én vagyok egyetlen aktív korú nő + 4 férfi és egy néni :)

94700. Guruljka (válaszként erre: 94698. - Tumbo)
jún. 15. 18:14

Á, reménytelen. Apám se volt, nemhogy haverja lett volna.

Nekem a női háztartásban való felnövés jutott. Anyám nem igazán próbált meg együtt élni férfival, elvált az én apámtól is, a húgaim apjától is hamar.

94699. tumbo (válaszként erre: 94687. - Anyagi)
jún. 15. 18:00
dehogynem.az ember emlékszik.
94698. tumbo (válaszként erre: 94696. - Guruljka)
jún. 15. 17:59
én sem,de az apám haverja régen vadász volt.sokszor hozott fácánt,vadkacsát,nyulat.a téeszben meg évente kaptunk párszor őzet a vadásztársaságtól.de szerintem egyáltalán nem hasonlít a marhahúsra.
94697. Datolya (válaszként erre: 94696. - Guruljka)
jún. 15. 17:53
Pedig ha marad a szószból azt még kenyérrel is imádom....a hús meg a tészta az csak olyan mellékes nekem:))
94696. Guruljka (válaszként erre: 94693. - Anyagi)
jún. 14. 21:57

Általában a hagyományos tésztaszószokra.

Vadast, mint valahol lentebb írtam, nem szoktam csinálni, nem győzött meg a gyerekkori kóstolás.

Meg nem is értem, miért ez a neve. Állítólag ezzel a marhahús a vadhúsra hasonlít, de hát kérem, honnan tudjam én, milyen a vadhús? Nem vagyok én erdész lánya... (sajnos)...

94695. Guruljka (válaszként erre: 94693. - Anyagi)
jún. 14. 21:54

Az a két kanálnyi olaj kb. 40 gramm, plusz a sertéshús saját zsírtatalma.


Nagyon ritkán főzök pörköltet, a legtöbbször párolom valami fűszerrel a húst, a saját zsírjában-levében, még kanálnyi zsiradékot sem téve bele. A végén akár zsírjára is lehet sütni. Vagy szorosan záródó fedő alatt serpenyőben, vagy sütőzacskóban a sütőben - de a serpenyős változat kicsit energiatakarékosabb.

Paradicsomot semmibe nem teszek, az egy kivétel a sárgaborsófőzelék. :D


Én pároltam már vörös káposztát is zsiradék nélkül, csak fűszerezés kérdése a dolog. Figyelni kellett, le ne égjen, de csak vizet locsolgattam alá.

A kacsasült, amihez ettük, épp elég zsíros volt.


Hogy a zsír adja meg az étel ízét, az inkább csak nosztalgia.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook