Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"Szemétdombunk" jelenlegi egyetlen kakasa, nem akar itt kukorékolni.
Nincs itt senki, akkor én is megyek valami érdekesebb dolog után nézek.
Ne maradj csendben, nem jó ha benned reked valami.
A világ tele van negatív dolgokkal, azért is szúrjunk ki vele, tegyük vidámmá a napjainkat!
Tessék többet jönni,
mostanában sok negatív dologba szaladok bele, ami ilyenkor a kedvemet veszi el.
inkább csendben maradok,.
Nagytételben mindenhol olcsóbb minden.
De érdemes megnézni, országokat is, mert pl. a macskaalom és eledel olcsóbb volt Németországból, Angliába szállítással együtt is, mint az angol ára.
Ez 6 éve volt, most áll-e még nem tudom.
Ma szerettem volna befizetni az OTP automatánál a mobil számlámat, hát azt írta nem lehet.
Nem értem miért?
A bankommal van baja, a kártyámmal, vagy a szolgáltatóval?
Holnap még próbálkozom, ha nem megy, akkor más megoldás kell.
Hilda néni, tehát a befutód.
Enissa, .... már csak egy "Titokzatos nő" maradt.
A humor meg ne aggódj, nem tűnt el, csak mint a kovászos uborka: idő kell neki, meg egy kis napfény.
És ha már cukrosok: legalább mi tudjuk, hogy az élet néha keserédes, de attól még ehető.
Szóval, Fanyarka – lehet, hogy nem ugyanaz a stílus, de attól még hasonlít a régi Enissára. Csak most más ízzel, szájízzel. 😉
Tessék többet jönni, hogy mást is szórakoztass, viszont leszel szórakoztatva, erre mérget vehetsz.
Újonnan azt találtam ki, hogy mindent nagyban veszek. Angliában egy kisvárosban élek, távol minden nagyvárostól, és ennek sajnos az az eredménye, hogy túlárazott minden üzlet, mert turistaövezet. Épp mint nálunk Szentendre, vagy Visegrád. Elképesztően pofátlanul emelik az árakat, eltűntek a családi kiszerelésű gazdaságos csomagolások! Minden csak kis adagban érhető el, aztán pár használat után újat kell venni. Na ebből lett elegem, és ma már a helyi közértet kiütve, az amazonról rendelek jópár dolgot!
3 liter Old Spice tusfürdő, aminek literje 4.59 font (helyi üzletben 3 font 250ml)
egy karton dezodor, amiben 6 darab Old Spice spray van, 12 font (helyi üzletben 1 darab spray 4.5 font)
Spagetti tészta 5 kiló a felébe kerül, mintha helyi üzletbe vennék ugyanennyit!
1 karton paradicsompüré 6 konzervvel 4 font. (Helyi üzletben 4 darab ugyanilyen konzerv 6 fontba kerül)
Egy karton monster energiaital 9 font, amiben 9 dobozos üdítő van. Helyi üzletben 2.20 font egy dobozos üdítő.
Sör: egy karton 18x440ml dobozos sör 12.59 fontba kerül (helyi üzletben 4x568ml 7.00 fontba kerül, ami kb 3font/literre jön ki, míg amit netről rendelek, literje kb 50 pennybe jön ki.
3 liter French mustárt 6.50 fontért vettem. (helyi üzletben 250ml 2.90 fontba kerül.
Olaszországból olcsóbb füstölt tokaszalonnát rendelni (Guanciale Stagionato) 25 fontért egy kilót, mint a helyi üzletben megvenni 10 dekát 4.50 fontért!
Második hónapja fektettem be ilyen nagy tételekbe, tartós árucikkeket, és már az első hónapban éreztem, hogy hatalmas előny netről rendelni, mint a helyi üzletekben, amik turistákra vannak árazva. Azt hiszem a jövőben is netről fogok rendelni ilyeneket. Kár, hogy eddig nem tudtam , hogy ezek az online áruházak (eBay, Amazon) árulnak háztartási cuccokat is, nem csak kütyüket, meg ruhákat :D
Aki Angliában lakik, annak talán ez a komment elég sokat segíthet.
3 liter Old Spice tusfürdő egész évre elég, és fizettem érte 13.50 fontot. 3 hónap alatt vissza hozza az árát.
te azért nekem egy kivétel vagy Hilda néni, mert téged így szeretlek ahogy vagy.
szerintem naponta embertelen munkát végzel az én szememben azon a nagy répaföldön...
ehhh... uborka...
legalább mi cukrosok tartsunk össze...
szóval nagyon megértem, hogy estére elfáradsz...
Enissa idejében volt itt humor és kacagás, és itt volt nekünk az amerikás Bundás úr, akinek szerettem a gondolatait.
de ez már csak a múlt...
van helyette az a furcsa fanyarka, aki távolról sem olyan humoros mint az híres elődei...
na, de nem panaszkodom...
érdemes még ide bejárni?
soha nincs itt senki sem.
ehhh, dehogy...
más elfoglaltságom volt...
hajnalban már kukorékoltam..
Köszönjük, hogy kitöltötted a kvízt!
Telitalálat! Minden válaszod ül, úgy dobálod a szerzőket, mint profi könyvtáros a polcra rendezett köteteket. Irodalmi főnök üzemmód: bekapcsolva.
Jó reggelt, jó munkát a dolgozóknak! Találtam egy nagyon könnyű kvízt:
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)