Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
94817. forrest2010 (válaszként erre: 94814. - Tumbo)
tegnap 12:48
pedig jó az másnaposan :) is ! én meg teljesen papírvékonnyá verve - panírozva szeretem magamnak sütni :) nem is látszik benne a husi :) nem is kér belőle senki :(
94816. Százas Evelin (válaszként erre: 94814. - Tumbo)
tegnap 10:56

Jaj, van a kínaiaknál egy olyan nyeles, gömbölyű, rántott izé, nézegettem, ilyen állat nincs. Hát rafkósan az alsó combról húzzák vissza a húst gömböcbe, úgy panírozzák és sütik.

Sem nem ettem, sem nem csináltam még ilyet. Még ilyet!

94815. tumbo (válaszként erre: 94812. - Fehérke111)
tegnap 08:55
néha gombát is szoktam a hagymára tenni.
94814. tumbo (válaszként erre: 94806. - Syria)
tegnap 08:54
rántani én a felső combot szoktam.ha "lakodalmat"akarok magamnak,csontos karajt veszek,eszem három napig.de hát más nem eszi a másnapos rántott húst,ezért ritkán van.
94813. Százas Evelin (válaszként erre: 94810. - Fehérke111)
tegnap 08:49

Meg tudom én is pucolni úgy hogy kivágom a zsírzót, vidéki lány vagyok. A bőrös libahájban meg is szoktam, az jó nagy darab, sajnálnám kidobni.

De a pipike akármije az macskafalat. :-)

94812. fehérke111 (válaszként erre: 94805. - Mezei Virág)
tegnap 08:04

Molekulányi zsiradékon megfonnyasztok egy kis apróra vágott hagymát, hozzá fokhagymát, beleszórok zabpelyhet (attól függ, mennyi tölteléket szeretnék), só, bors, petrezselyem, ha kicsit meghűlt, hozzá a tojást. Ez így megvan egy pekedliben. Jól kikeverem, mehet a helyére (bőr alá, madár belsejébe, tepsibe). Jó, hát ott van még a deszka, amin felvágom a hagymát, petrezselymet, esetleg májat elkapargatni.

Ha zsemlét vagy kenyérfélét kell áztatni hozzá, az még egy külön tálka.

94811. fehérke111 (válaszként erre: 94803. - Tumbo)
tegnap 07:56
:-)
94810. fehérke111 (válaszként erre: 94807. - Globus)
tegnap 07:54

A zsírzóját szépen, gondosan kivágom belőle. (Az állaga és a színe is más, meg lehet különböztetni.) A püspökfalat uram egyik kedvence sülve-főve :-)

Ha valaki hentesnél vásárol mondjuk kacsa- vagy libahájat, arra kell vigyázni, nehogy benne maradjon ilyen zsírzós darab, mert attól bizony büdös lesz az egész zsírmennyiség! (Ha kolléganők bevásároltak, mindig megvizuáltatták velem, hogy mit kell kidobni belőle :-))))

94809. fehérke111 (válaszként erre: 94808. - Marcsi_BD)
tegnap 07:48

Elméláztam ezen: lehet hogy én kipróbálnám gombócnak is. Igaz, hogy benne van a tej+vaj, és főtt tésztaként másképp viselkedik. No, ha esetleg előfordul maradék és kipróbálom, majd beszámolok :-)

Eddig én is csak pogácsa és sajtos rúd sütéséhez használtam fel, a gombóc eszembe sem jutott :-)

94808. Marcsi_BD
tegnap 06:59
Köszi 😊 akkor marad a pogácsa, mert tettem tejet bele.
94807. globus (válaszként erre: 94806. - Syria)
tegnapelőtt 21:20

Mi is szeretjük. Farrészt laposan bevágom, kicsit megfeszegetem, elválik a forgónál és ki lehet törni.

Mondjuk mi a püspökfalatot kukázzuk, mert az zsírzómirigy. A leválasztott részből pörkölt készül vagy leves, férjem szereti szopogatni a csontokat. Comb ugyanakkora, mintha külön vettem volna, nincs különbség.

Az a területet, ami az alsócomb és láb között van, mindig vakargatni kell, vastag sárga bőr marad rajta. Lehúzható, akár egy filmréteg.

94806. syria (válaszként erre: 94801. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 21:07

Szívesen veszek faros combot, mert olcsóbb, és imádom a püspökfalatot. Viszont több vele a munka, mert szerintem nincs rendesen megtisztítva, meg az az érzésem, hogy mellé ment a gépnek, és feldolgozás szempontjából selejt.

A fiam meg egyenesen utálja, az alsó combos részt is finnyázva eszi. :( Hiába kérdezem mi a baj vele, csak annyi a válasza: s..r.

94805. Mezei Virág (válaszként erre: 94799. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 19:53
Az egésznek az elkészítése a macera. De én is külön is sütöttem, mert a gyerekek úgy szerették.
94804. Százas Evelin (válaszként erre: 94802. - Marcsi_BD)
tegnapelőtt 19:17
Ha tettél bele tejet, akkor gombócnak nem jó. De poginak igen.
94803. tumbo (válaszként erre: 94801. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 19:05
a végét én is levágom.olyan püspökös.Polcz Alaine.
94802. Marcsi_BD
tegnapelőtt 17:33
Sziasztok. Kérdésem lenne h krumpli pürét fel tudom használni szilvás gombócnak is? Vagy csak pogácsának?
94801. Százas Evelin (válaszként erre: 94800. - Tumbo)
tegnapelőtt 17:07
Igen, az jó ötlet. A farosba több fér. Én azért a püspökfalatot mindig levagdalom róla. Olyan furi. :-)
94800. tumbo (válaszként erre: 94799. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 17:02
szerintem sem,azért veszek farrésszel együtt combot,több fér bele.a húst meg elnyammogom.
94799. Százas Evelin (válaszként erre: 94798. - Mezei Virág)
tegnapelőtt 16:53
A csirkecomb bőre alá tölteni valami májas tölteléket, az azért nem annyira nagy macera. Csak nem túl vékony bőrű combocskák legyenek.
94798. Mezei Virág (válaszként erre: 94797. - Forrest2010)
tegnapelőtt 15:31

:)

Régen, én is így csináltam, mert egy időben mindenki kedvence ez volt. Már régen csináltam töltelékkel, mert macerás. ;)

Manapság inkább mindenféle finom köretet gyártok a hús mellé. Köles, sült, sós cékla, gomba.

94797. forrest2010 (válaszként erre: 94795. - Fehérke111)
tegnapelőtt 10:16
....a gyerekeim a husit mindig félreturkálták , csak a töltelék kellett nekik :) nekik az egészbe az volt mindig a legfincsibb :) direkt nagyobb adag tölteléket szoktam és a husi mellett megsütöttem-sütöm nekik :)
94796. fehérke111 (válaszként erre: 94790. - Datolya)
tegnapelőtt 06:09
Na, ugye hogy... :-)))
94795. fehérke111 (válaszként erre: 94789. - Guruljka)
tegnapelőtt 06:08
Egyszerűbb, de akkor nem olyan finom! :-)))
94794. Guruljka (válaszként erre: 94793. - Katus3)
jún. 18. 22:01
Utánanéztem, nem lehet rossz. De ha az a bizonyos adó megszűnne, jó időbe telne, mire észrevenném. A távirányítóval nem is megyek annyira a lista elejére. :D
94793. katus3 (válaszként erre: 94767. - Mmacus)
jún. 18. 21:05
Hú de szeretem a Mi kis falunkat. 😊
94792. Datolya (válaszként erre: 94791. - Guruljka)
jún. 18. 18:58
Hihihi hahaha...na most mondd meg!:)))
94791. Guruljka (válaszként erre: 94790. - Datolya)
jún. 18. 18:56
Anyááám, ezt a háklit... :D
94790. Datolya (válaszként erre: 94789. - Guruljka)
jún. 18. 18:50
:D Akkor nem járja át a köretet az íze:))
94789. Guruljka (válaszként erre: 94788. - Datolya)
jún. 18. 17:02
Ezzel nincs is semmi baj, de nem egyszerűbb a köretre szórni??? :D
94788. Datolya (válaszként erre: 94787. - Guruljka)
jún. 18. 15:40

Van benne igazság:)))...de szeretem a petrezselyemzöldet.

Lehet hogy kecske vagyok, vagy legalábbis nyúl:))

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook