Hol tudok venni kakaóbabot? (natúr, nem kandírozott...stb) (tudásbázis)
Fogyasztói tapasztalatoknál írta valaki, hogy a 90 éves nagyi a tévé előtt táncol és énekel olyan hangulatot hozott neki a nyers kakaóbab.😀
"Antidepresszáns
A kakaóbabot a természet antidepresszánsának tartják. A kakaóbabok tartalmaznak dopamin, feniletilamin (PEA) és szerotonint, amelyek mindegyike a pozitív mentális egészség és hangulat elősegítésére szolgál. Ezenkívül a kakaóbabok tartalmaznak monoamin-oxidáz inhibitorokat és aminosav-triptofánt is. A monoamin-oxidáz (MOA) inhibitorok a dopamint és a szerotonint hosszabb ideig tartják a vérben, ami enyhítheti a depressziót és elősegítheti a jólét érzését."
Rendeltem nyers kakaóbabot, kakaó töretet, étcsokoládé pasztillát, és kakóvaj pasztillát.
Hát mostanra elolvastam az oldalon a nyers kakaóbab hatásait, fogyasztói tapasztalatokat. Hogy hogyan fogyasztom, egyenlőre csak ötleteim vannak. Először is rágcsálom. Aztán elsőnek nyers csokis kekszet fogok késztíteni Lénárt Gitta blogjából.
[link] Innen. Aztán a kávémba is teszek majd 1-2 pasztillát. Kóstolgatom, aztán majd meglátjuk. Nagyon sok receptet találtam már, de nehéz találni olyat ami nagyon egyszerű, én meg nem szeretem a macerát.
ha csinálok magtejeket vagy turmixokat, azokba is potyog majd. és a reggeli zabkása is biztos szeretni fogja.
Holnap kóstolás!!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok úgy felvenni lányokat facebookra, hogy a párom ne lássa meg hogy kit vettem fel?
- Ikeás állólámpám papírja elszakadt, de külön nem lehet kapni rá. Szerintetek hol tudok venni?
- Hol tudok szőrmés usanka-t venni egy 9 hónapos kisfiúnak?
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Hol tudok Pesten Shea vajat venni?
- Hol lehet kandírozott cseresznyét venni?