Hogyan "tanítsam" mászni? (beszélgetés)
Szia! Ha nagyon aggódsz, akkor vidd el gyógytornászhoz, de egyébként semmi okod aggódni. A szakirodalom 10 hót ír mászásra.
Én 9,5 hónapig nyugodt voltam, majd elkezdtem aggódni, mert nem is kúszott. Bejelentkeztem gyógytornára, és pont 10 hósan szabályosan el kezdett mászni a kisfiam :)) erre 2 napra mentünk a szakemberhez, aki megállapított, semmi baja a gyermeknek. 11 hósan már kapaszkodva járt és azóta meg sem áll :DD
Az én nagyobbik fiam sem mászott csak kb. két hetet. Azt is kb. 11 hónapos korában. Kézenfogva sétált már amikor elkezdett mászni, majd szinte rögtön elkezdett egyedül járni.
A kissebbik fiam viszont 5-6 hónaposan már mászott.
Minden gyermek másként fejlődik. A lényeg, hogy egészségesek legyenek.
Előszőr nagyon közel tedd a picihez a játékait, majd mindig picit távolabb..
És ez befogja inditani..nálunk egy nyúl oldotta meg a problemát:)
A kissebbik lányom volt ilyen- kitartás:)
Amúgy az én kislányom 16 hósan indult el.
Kúszótt kb 3 hónapig, aztán mászott 2 hónapig, aztán feltérdelt, felállt...szép lassan mindent.
Nekünk a lányomnál kimaradt a mászás.... Mikor már magától ment akkor láttam először mászni :) Igaz kúszni kúsztunk öt hónapos kortól.
De ne erőltessél semmit a saját üteme szerint fejlődik!
Szerintem ne csinálj semmit.Nem kell erőltetni.Majd ha Ő úgy érzi hogy kész rá,akkor fog mászni nyugi!!Lehet napok kérdése.Nincs elkésve semmivel!
SEMMIKÉPPEN SE ERŐLTESD!
Szia!
Szerintem se eröltesd, a nővérem nem mászott kicsinek (anyu elmondása szerint) össz vissz két napig azt is egy évesen aztán felpattant és már ment is!:)
Nem szabad semmit se erőltetni, azzal csak rontasz a dolgon, hagyd, hogy a saját ütemében tanulja a dolgokat!
Szia!
A kereszt fiam előbb tanult meg menni,mint mászni.Ugyan így csinált,mint a te kislányod.Aztán egyszer csak rájött a mászás taktikájára.Ne aggódj,menni fog neki ez is :)
Sehogy.
A lányom 9 hós volt, mikor mászni kezdett 13 hósan indult el, semmiről sem maradt le.
Az én kislányom 10 hónapos és egy hete mászik csak. Nagyon sokáig csak négykézláb állt és dölt előre-hátra (riszálta a fenekét) és egyszer csak elindult. Először pár lépés után összecsuklott. Most pedi szépen megy neki.
8 hónapos babáddal szerintem nem kell csinálni semmit. Majd Ő halad a saját üteményen. Nem szabad sietettni és erőltetni a dolgokat....
majd rájön:)
még nem érett rá valószínűleg.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tanítsam meg az 5 hónapos kisfiam egyedül elaludni?
- Hogyan tanítsam meg a 16 hónapos kisfiamat egyedül játszani? Segítsetek!
- Hogyan tanítsam 1.5 évesemet kanalazni?
- Hogyan tanítsam meg nem áldozatnak lenni?
- A férjem megkért, hogy tanítsam meg táncolni, hogyan kezdjek hozzá?
- Hogyan tanítsam meg a kislányomat orrotfújni?