Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről? (beszélgetés)
hát igen de ez hidd el nem csak nálatok probléma,megkell tanulnia hogy este alvás van.Hidd el ha folyton elérzékenyülsz nem fog sikerülni,ülj oda mellé vagy simogasd,tedd vissza...előbb utóbb sikerülni fog nálunk is volt hogy alig aludtam miatta mert de kitartottam és most már általában át alussza az éjszakát.
Válogatós erre én egyet tudok mondani ezt látja :-(
Nálunk a párom nagyon válogatós de tényleg pl.főzelékeket nem szereti,krumpli csak hasáb formájában persze néha rákényszerül és megeszi (régebben amikor megismerkedünk.)tényleg gáz volt azóta változott és nem undorral eszik :-D
Fiamnak a kezdetektől nagyon változatos ételeket adok és amíg a pocakba volt akkor sem vontam meg magamtól semmit sem.
Próbálj olyan ételeket,olyan formában adni ami elnyeri a tetszését .Hidd el sok múlik azon is hogy te mit eszel illetve mit adsz neki.Én pl.utálom a brokkolit neki mégis adtam,utálom a tökfőzeléket ő mégis kapott és szereti.
Persze ismerek olyat aki nagyon válogatós de hát ezt látja így nő fel már 11éves és alig eszik meg valamit :-(
És ez nem egészséges.
Ja , bocsi.Kérdezted hogy zajlik egy nap:
7 körül kel.8-kor eszünk általában valamilyen kenyeret, de szaladgálni kell utána, mert nem marad egyhelybe.11-kor lenne alvás, cicizve alszek el, de mostmár hamarabb is akarna.Alszik 1-1,5 órát.Utána 2 körül ebédelünk.5-kor ha álmos cicivel elalszik ha nem akkor eszünk valamit.De sokszor nem tetszik neki semmi és inkább megszoptatom.De ugy veszem észre h. nem mindig van elég tej már.Este lefekvés előtt még eszeget, meg szintén cicin elalszik 8 óra körül.7-kor fürdés az
Köszi a választ.Hát igen először a normális étkezést kéne, csak az a baj h. elég válogatós, sokszor kiköpi az ételt, vagy csak fintorog és elrántja a fejét.Az apja is válogatós, úgyhogy biztos örökölte.Megpróbálok nem adni neki többet cicit mint régen, már az is jó lesz ha ez sikerül.
Néha átrakom elalvás után az ágyába, de másfél-2 óránál többet nem alszik ott, utána sir ugyanúgy mint a nagyágyba.
hát nem lesz könnyű út az biztos.Először az étkezést kéne rendbe tenni,persze lehet te kevesled csak.Kicsit írhatnál hogy milyen egy átlagos nap.
Amikor ilyet olvasok egy ismerős jut eszembe.Ő neki a fia még óvodás korba is rájárt a cicire fogta előkapta és kész nem érdekelte hogy van-e ott valaki,anyuka meg húzta le a pólóját meg magyarázta neki hogy most nem a fiú addig nem hagyta míg az anyuka oda nem adta neki.
Nagyon erősnek kell lenni hogy letudd szoktatni sokan sajnálják a gyereket ha sír,de ez másképp nem fog menni sajnos.Az említett kisfiú anyukája ilyen téren gyenge volt.
1.normális étkezés elérése
2.esti szopi leszoktatása
3.nappali szopi leszoktatása
És ehhez erő és kitartás.Amúgy szerintem segítené az is ha nem is külön szóbába hanem külön ágyba tennétek,mert így felébred és egyből érzi anyát...lehetne próbálni úgy is hogyha elalszik átrakjátok.
Fiam 15hós lesz de nálunk ilyen probléma nem volt önként lemondott a ciciről.Amúgy ő külön szobában alszik a kezdetektől.Annyi hogy nálunk elalszik és átviszem.
Nyilván nem pár nap alatt fog megoldódni a probléma már ha lehet annak nevezni:-D
De minden esetre okos ötlet gondolkodni rajta mert mire végére értek addigra már kellően nagy lesz.
Sok sikert.
Én se igy terveztem, de annyit felkelt Viki, hogy muszáj volt.Máskülönben nem aludtam volna semmit.Minden gyerek más, örülj h. te megtudtad úgy oldani h. nem kellett magatok mellé venni.
Egyébként a férjem még örült is neki.
köszi, megpróbálom.:) Bár már próbálkoztam vizzel de nem jött be.Ő a mi ágyunkban alszik, és addig forgolódik, ha nem adok neki cicit h. a végén felébred és felül.És akkor másfél-2 óráig fenn van.
Nálunk az is lehet a baj, h. nappal nem eszik eleget, meghát a megszokás.
Nekem lassan 20hós, és még mindig szopizik.
Engem nem zavar, ha szopizik, viszont éjszaka ő is kelt 2-3-szor. Arról nagyon egyszerűen leszoktattam. Ha felkelt, és szólt, hogy anya, cici, megmondtam, hogy éjszaka nincs, majd reggel. Na persze az első pár éjszakán pár perces hattyú halála előadás volt, hogy nem kaphat cicit, aztán lassan megszokta, és csak 5-6 fele kel először.
Így a reggeli is sokkal bőségesebb, és vacsorázni is rendesen szokott, mert tudja, hogy éjszaka nem lesz tejcsi.
Próbáld meg, hátha neked is beválik!
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- 2 éves gyereket hogyan szoktassak le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- 15 hós babámat még szoptatom, de már nagyon szeretnénk még egy babát.Hogy szoktassam le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a kicsit a ciciről?