Hogyan oldjam meg a főzést? (beszélgetés)
Nem, nem alapporról beszélek, hanem arról, hogy a zöldségeket (s.répa, f.rép. zeller...)lereszelve és ebből van az alap, igazi paradicsommal, stb.
És a vadas is igazi vadas szósszal, szintén zöldséggel...
Én nem vagok egy konyhatündér, de azért vannak olyan ételek, amiket az elejétől megcsinálok, nem hagyom ki az alapanyagok felét, hogy csak hasonló legyen...
Felőlem sírhat az összes olasz, nekem a tejszínes akármi csak porból ízlik.
Itt tanácsolta valaki, hogy könnyű megcsinálni, minek az alap, hát megcsináltam, nem ízlett.
Egyetértek! Az én gyermekeim még nincsenek 30 évesek 😃 7 éves a lányom, a fiam 4 lesz januárban. Ovi, suli letesz.. főzök. Már amikor. Néha rendelek. Sőt, néha zacskós leves. Hétvégén 10-12-nél korábvan nem állok neki főzni. Kilencig minimum alszunk. Egy óra pihi, közbe reggeli, játszás, mesézés, mikor mi..
Hétköznap fél hétkor kelümk. Azért fel nem kelnék hajnalban,h megfőzzek. Hnap pl nem főzök, maradt máról lecsó. Így hnap pihi.. heti 1-2x barátnőzés. Férjem is néha ekmegy haverokkal, ő inkább kint szöszölős típus.
Mirelitet is eszünk, na bummmm😃😃mondjuk én nem pakolok ki sok mindent facebúúúkra de attól még eszünk. Egy nőnek, háziasszonynak nem kell alárendelt robotnak lennie sztem. Jaaaa és mindennap péksütit visz gyerek😆😆😆
Egy ideje csak ritkan fozok, mert a munkahelyemen kajalok, onnan van a kajam sokszor szabadnapra is (meg a lakotarsaim azt eszik sokszor, amit hazahordok meleg kaja, salatak, szendvics, joghurt, sutik).
Regebben reggel foztem munka elott, vittem magamnak, kesz volt a ferjemnek, szuleimnek, tesoknak, attol fuggoen kivel laktam.
Hát nem tudom. Én tuti, hogy nem vagyok hajlandó lemondani magamról. Nekem is egy életem van, nekem is jár a pihenés, kikapcsolódás, szórakozás. Én is szívesen elücsörgök esténként a TV, laptop előtt, szeretek olvasni, tornázni járni, barátnőzni a családom mellett.
Az én gyerekem így 30 évesen is azt mondja, hogy nálunk jobb szülőket nem tud elképzelni, annak ellenére, hogy már jó régen nem kenem meg még a kenyerét sem vajjal:DDDD
Van az életünknek egy rendszere, de nem arról szól, hogy pontban délben leüljünk ebédelni, ha épp nekem bicajozni van inkább kedvem, akkor bizony elmegyünk és tekerünk egyet, majd utána is lehet enni.
Az egésznapos munkám mellett nem fogok minden este főzöcskézni....
Mindennek van egy határa...
Ja, de ez nem bolognai;)
Hol van a zöldség?
Ez egy sima paradicsomos darálthús.
Most itthon vagyok..de 4kor keltem,kelek,este 6-7-re értem haza a gyerekekkel es bizony főztem...bármily hihetetlen.
Ja....most hogý itton vagyok,v.hétvégén...a családom 1/2 12-kor ebédel hétvégén,de egy szem gyerekem is aki itton van fél 12-kor ebédel,este 7kor vacsizik...
Most is kelek 3:45-kor heti 5 nap,csinálom a nagyoknak a szendvicset suliba,stb....hát ennél szarabb a családomhoz nem tudok lenni.
Gondolom igen, bár úgy még nem próbáltam. Sajt nélkül már igen, ha éppen nem volt itthon.
Írd majd meg légy szíves, ha megcsináltad, hogy ízlett-e. Köszi előre is.
Azt azért sose feledjük, hogy a határaink végesek, fizikailag is és lelkileg is.
Perszehogy mindenki tökéletes szeretne lenni és sok sok elismerést bezsebelni, de mindig mindennek ára van.
Nem szabad belerogyni a hétköznapokba.
Bár közeledik a karácsonyi hajsza ... 😁
Dolgozol? Hány órát naponta? Mennyit utazol munkába és haza? A gyerekeket mennyi idő alatt viszed el, ahová kell?
Mikor kelsz, indulsz és érsz haza melóból?
Azért nehezen hiszem el, hogy reggel 5-kor felkelsz, elindulsz a gyerekekekkel, ledolgozod a napod, majd hazafelé összeszeded őket, bevásárolsz, hazadöcögsz, főzöl, stb. És 9-kor már ágy bújsz, hogy pihenj.
Mármint elhiszem, mert meg kell csinálni, de a minden napi főzést nem hiszem el, és azt sem, hogy munka és család mellett, nem esztek nem általad, friss alapanyagokból készített ételt.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan oldjam meg ezt a logikai feladatot?
- Van ötletetek, hogy oldjam meg a főzést?
- Hogyan oldjam meg azt, hogy nem akar begyulladni a sütő, elalszik a láng, de a kaja félig készen van, csak a sütésre vár?
- Most hogyan oldjam meg?
- Hogyan oldjam ezt meg? Barátnő vs. haver.
- Nekiálltam kakaós csigát sütni és a tepsibe sütőpapir kellene, de nekem nincs itthon, hogyan oldjam meg szerintetek?