Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan oldjam meg a főzést? fórum

Hogyan oldjam meg a főzést? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
221. 0adc8842b1 (válaszként erre: 185. - 492ba1b160)
2019. okt. 3. 16:47
Szerintem nem próbáltad és észre sem veszed hogy az tegnapi, vagy egy hete a hűtőben van. Én hogy enném meg a te főztödet, ha nem mered a mélyhűtőben tartani egy hétig mondjuk? Milyen kaja lehet az?
220. 0adc8842b1 (válaszként erre: 184. - Bless the child)
2019. okt. 3. 16:44
Tegyél rá darált diót és csak sütőben ráolvad a dióolaj. Finom. Itt sokan nem ismernek jobb kaláyt, csak a kész-, félkész ételeket. Sokkal rosszabb. Gondolod a mirelit áruk csak két napot vannak mélyhűtőben?
219. 0adc8842b1 (válaszként erre: 182. - F8db0709b8)
2019. okt. 3. 16:42
Én sem, akkor nem csinálnám, de van olyan időszak, amikor egész héten nyugi lehet. Ne gondold azért, hogy valamit hónapokig tartok, hiszen a hűtőt is ki szoktam mosni. Van aki nem mossa soha. Ott nagyobb a bomlási termék. Igen a leves fagyasztva és benne a cérnametélt, semmi baja nem lesz. Ha nem próbálod, ne is tudod. Ha csak a hűtőben van a húsleves megsavanyodik akár 3 napon belül.
218. 0adc8842b1 (válaszként erre: 180. - Fincsi5)
2019. okt. 3. 16:38

Azt hittem több eszed van. Nyílván nem túrós derelyét grillezek, de ugye nagyon gyorsan elkészíthető? A zöldségek pedig megint gyorsan elkészíthetőek, akár párolva, akár grillezve.

Persze, hogy eszem hónapos mélyhűtött kaját. Amit csinálok húslevest, semmi baj. Fasírtnak semmi baja. Minusz 24 fokon nem romlik meg, ha nem engeded fel és utána nem rakod vissza. Pacal, körömpörkölt készen lefagyasztva, nagyon finom és nem kap mellékízt, vagy szagot, ha jól elkészíted. Még tanulhatsz Kedves!

217. selena78 (válaszként erre: 215. - F8db0709b8)
2019. okt. 3. 15:46
Ha nem lenne kuktám, ejsze sosem főznék. Nem tudom, mennyire új, de én 63 éves vagyok, és már anyámnak is volt kuktája.
216. selena78 (válaszként erre: 213. - E9d12f9aa7)
2019. okt. 3. 15:41
Na de a végén kiszedte őket! Istenbizony sosem volt szeg a vadasban.:)
215. f8db0709b8 (válaszként erre: 212. - Selena78)
2019. okt. 3. 14:09

A szakácsok a vajkéseket dobják a zuzához,marhához,sertéshez.

Sokat alulra,jobb a hővezezése stb.

Egyébként én kuktát használok sok mindenhez,de hát ugye ez egy újabb szakma a konyhában.

214. e9d12f9aa7 (válaszként erre: 213. - E9d12f9aa7)
2019. okt. 3. 14:03
-t
213. e9d12f9aa7 (válaszként erre: 212. - Selena78)
2019. okt. 3. 14:02

Akkor inkább az alma ☺️


A bab pl a szódabikarbónáttól puhul, de fura ízt is kap, ha nem figyelünk a mennyiségre.


Én azt gondolom, hogy a hús előbb megpuhul, ha csak a vége felé sózzuk, én így csinálom,de nem teszek bele semmit, hogy gyorsabb legyen .

212. selena78 (válaszként erre: 211. - Bozsu55)
2019. okt. 3. 11:51
Azt írta, porhanyósabb lesz a hús tőle. Ki fogom próbálni. Vannak ilyen fura konyhai praktikák. Anyám, annak idején, két fényesre suvickolt százas szöget tett a marhahús mellé, mondván, hogy attól hamarabb megpuhul.
211. bozsu55 (válaszként erre: 204. - Bless the child)
2019. okt. 3. 07:26
Csak mint tudatlan, mi a hatása az almának a pörköltben?
210. Lávli (válaszként erre: 209. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 20:06
Jó, de gondolj bele, 2 kiló színhús meg 1,5 köröm, hozzájuk tartozó hagyma mennyiség mellett mennyire izbomba egy alma.
209. Bözsi néni (válaszként erre: 208. - Lávli)
2019. okt. 2. 19:41
Igen, de mellé teszed, nem belesütöd. Ételbe meg belefőzi.
208. Lávli (válaszként erre: 202. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:19
A mézeskalács mellé is teszünk, hogy puhítsa, és az se lesz alma ízű.
207. Bless the child (válaszként erre: 206. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 19:19
Nem érezni, szkeptikus voltam, de rábeszélt egy kedves idős férfi ismerôsünk, aki bográcsos főzőversenyeket nyer sorozatban.
206. Bözsi néni (válaszként erre: 202. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:17
Ez érdekes, még nem hallottam soha. Lehet, egyszer kipróbálom, ha tényleg nem érezni.
205. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 204. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:17
Köszi. Kipróbálom.
204. Bless the child (válaszként erre: 203. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 2. 19:14
Tegnap 1,5 kg körmöt és 2 kg combot főztem, abba raktam egy egész almát
203. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 202. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:11

Mennyi kell bele?

Mondjuk 1 kg húshoz mennyit teszel?

202. Bless the child (válaszként erre: 200. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 19:08
Semmit nem érzel belőle, hidd el, tegnap a köröm+comb pörköltbe is raktam.
201. Bözsi néni (válaszként erre: 198. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 2. 19:07
Ja, kb. :-)
200. Bözsi néni (válaszként erre: 195. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:06
Nem szeretem a húst gyümölccsel. Biztos finom, de nem nekem.
199. grassi (válaszként erre: 189. - Channa*)
2019. okt. 2. 19:04
marhából csinálom, max 2 óra de inkább másfél, és tök puha.
198. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 196. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 19:03
Húsleves befőzése. :)
197. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 195. - Bless the child)
2019. okt. 2. 19:01
Én még sosem hallottam.
196. Bözsi néni (válaszként erre: 193. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 18:58
Természetesen csavaros tetejűbe, lezárva.
195. Bless the child (válaszként erre: 194. - Bözsi néni)
2019. okt. 2. 18:58
Azt tudtátok, hogy almát aprón felkockázva teszel az ilyen fajta kajákba, sokkal porhanyósabb, puhább lesz a hús?
194. Bözsi néni (válaszként erre: 189. - Channa*)
2019. okt. 2. 18:55
Előbb puhul, ha kis szódabirkarbónát teszel az ételbe.
193. Bözsi néni (válaszként erre: 192. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 2. 18:52

A levest (húslevest is) befőttes üvegbe rakni forrón, ahogy elkészült, majd abban szépen lehűl. Utána be a hűtőbe, egy hétig gond nélkül eláll, nem savanyodik meg, ha előveszed, megmelegíted (érdemes azért forrásig), olyan, mint a friss.


Feltéve persze, hogy a hűtő rendesen hűt.

192. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 180. - Fincsi5)
2019. okt. 2. 18:46

Arra találták ki a fagyasztót. Ha a dátumot ráírod, normálisan zárod a tárolandó ételt, miért ne lehetne fagyasztóban, hűtőben tárolni?

A levesek általában 2-3 napig állnak el a hűtőben, fagyasztóban 4-6 hónapig. A húslevest sajnos nem lehet sokáig tárolni a hűtőben, mert hamar megsavanyodhat, 1-2 napig érdemes tárolni. Fagyasztóban 2-3 hónapig áll el, de ilyenkor érdemes a húst és a zöldségeket kivenni a levesből, és külön-külön lefagyasztani őket.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook