Hogyan oldjam meg a főzést? (beszélgetős fórum)
Hát ja. Én szeretek, de most nem lehet... Csak számolgatni és egy szaros zöldalmat enni és 2-3 kekszet tízóraira, nagyon nehezen megy ez a 30 és 20 gramm szénhidrát dolog/ étkezés .. 😔
Meg jó drága is.. 800 Ft volt 700 gramm speciális kenyér... De a szénhidrát miatt muszáj, mert így többet ehetek.. Jobban eltelít.
Nekem nehéz 5-6 alkalommal enni, én 3-szor szoktam, de jött a terhességi diabétesz, hajlam miatt, most teljesen át kell állnom.. Szóval nagyon picikét ehetek és nem olyanokat, amit imádok.
Nekem nem az életmód miatt alakult ki, mielőtt azt mondják, na neked is van, akkor minek éljek egészségesen...
A terhességi más, ehhez olvasni kell, tájékozódni, ne is menjünk bele, csak azt akarom mondani a kényelemnek ára van és akkor már rendes soha el nem múló diabétesz alakul ki, ami elég költséges rengeteg szövődménnyel és a legkisebb baj, hogy számolgatni kell és időt vesz igénybe... .
Én főzök majdnem minden nap, de van olyan nap, amikor nem.
Szoktam venni olyan kaját, amit csak ki kell sütni. Na és?
Nem az a baj, az a baj, ha rendszeresen mekizel, stb.. Gyorskaja..
Persze az se nekem baj, hanem annak, aki ezt csinálja.
Ja nem 😂😂 időtakarékos...
Na. Akkor is igazam van, mert amit most spórol az időn később figyleheti a címkéket és szamolgathat meg mérhet cukrosan.
Én tudom....mert most terhesen az vagyok.
Azt írja olcsó neki.
Arra írtam... De relatív kinek mi az olcsó!
Szerintem úgy oldja meg mindenki ahogy tudja.
Én nem főzök hétvégén se.
Gyorskaján élünk, ami tök időtakarékos, meki, pizza, hamburger, bolti félkész kaja.
Igaz a súlyomon látszik is.
Na, nálunk pont így.
Én a mondást máshogy ismerem, de az a verzió automatikus tiltassal jár. 😁😁😁
Na, ezt benéztem, azt hittem te írtad hogy por ételekből főztök, de most látom hogy nem. :)
Nem kell aggódni, nem öreg tyúkból főzök. ;)
Beleolvastam....hogy még egy főzéssel kapcsolatos fórumon is lehet veszekedni és jól odamondani egymásnak, ki a jobb?!
Nagyon unatkoztok?:)
Szerintem a vadas ahány ház annyi szokás, de ez majdnem minden ételre igaz!
Mi nagyon szeretjük a vadast, majdnem bármilyen húsból. Többnyire marhából vagy sertésből csináljuk, de ettem már nyúlból is. Már megfordult a fejemben az, hogy milyen lehet kacsából? :)
Én úgy csinálom, hogy egybe teszek bele egy nagy darab a húst, kb. 1,5 kilós darabot, mellé teszek egész borsot, babérlevelet, egy egész fej hagymát, sárga és fehér répát, zellert, citromot, sót, és ezt így kb. 1-1,5 órán át a legkisebb lángon pötyögtetem. Ekkor kiszedem a húst, és szeleteket csinálok belőle. Ilyenkor már gyönyörűen szeletelhető. Majd visszarakom a szeleteket és főzöm tovább. Addig ameddig vajpuha nem lesz a hús. Ekkor kiszedem, és pürésítek, kis tejföl, kis mustár, stb. Szóval a hústól is függ, meg persze a mennyiségtől is. Fiatalabb hús hamar elkészül, öregebb hús később, szóval változó. Nyilván ha marha, akkor annak több kell mint a disznónak.
Nekünk heppünk a lassú tűzön főzés/sütés! Egy oldalast is minimális lángon sütök, és aztán nagy slungot adva neki rápirítok amikor már puha. Nálunk egy bolognai is 1,5-2 órás mutatvány alsó hangon, mert a húst a szósszal legkisebb lángon rotyogtatjuk össze, no meg rendes paradicsomból elkészítjük a szószt, stb. Nekünk így a finom, így érnek össze az ízek! Szóval ezek emiatt hétvégi kaják, mert hétközben nincsen az az Isten, hogy nekiálljak ezeknek este, vagy 20 perc alatt összedobjam. Mert az úgysem lesz olyan, mint amit megszoktunk. A poros megoldásokról meg jobb nem beszélni, soha nem enném meg. Akkor inkább egy jó rántotta, vagy bármi más.
Mi mondjuk nagyon szeretünk közösen főzni, alkotni hétvégente. Ez nekünk nem robotolás vagy kényszer, hanem közös hobbi. Mindig jó nagy adagot készítünk a pepecs kajákból, ami még szerdáig kb. kitart. Ha marad, akkor fagyasztjuk amit lehet, adagokban. És a hétköznapokon pedig sütünk hurkát, vagy mindenféle csirkemelles szószos ragukat készítünk. És igen, esetenként beficcen a mirelit is, meg a lidl-s lasange is, na bumm! A csirkecombot hamar meg lehet sütni este is, kisebb lángon is hamar elkészül, az is szokott lenni.
Megúszós kaja még a főzelék is, fasírttal. Fasírtot előző nap be szoktam gyúrni és kigombócolom, és akkor másnap már csak sütni kell. Gyorsabb, kényelmesebb, és jobb is amúgy, mert nagyon jót tesz neki hogy érnek 1 napot az ízek!!!
Gombócolt fasírtot amúgy le lehet fagyasztani, ahogy a panírozott húst is, semmi baja nem lesz! Aztán csak előveszed és sütöd. Szoktam ilyet is csinálni. Tálcára teszem őket, fóliát teszek a rétegek közé. Ha úgy fagynak meg, hogy nem érnek össze, akkor később olyan lesz mint a mirelit, egyesével adagolható.
Ha marad húslevesből vagy bárhonnan alaplevünk, azt se öntjük ki sose, hanem lefagyasztjuk. Később kiolvasztva Isteni lesz a vadasra öntve víz helyett, krémlevesek, szószok alapjának!
Ezzel tudok egyet érteni. Utazik, dolgozik, késő estig hajnaltól, és még ha este hazaesik, főzzön is.... Aztán meg 5 év múlva feldobja a pacskert…. :S Hát ér is ennyit a frissen főtt kaja....
Szombaton-vasárnap lehet annyit főzni, hogy maradjon kedd-szerdáig.
Csütörtökönként mondjuk a férj se hal bele, ha összedob valamit, vagy esetleg eszik mindenki vhol egy menüt.
Teljesen igazad van! :) Én mondjuk nagyon szeretek főzni, és szívesen is főzök, így mi rendelt vagy mirelit kaját nem, vagy csak írtó ritkán eszünk. Többnyire együtt szoktunk főzni a férjemmel, de hét közben sok esetben ő az aki megfőz, mert ő előbb ér haza, ha én tornázni vagyok. Ilyenkor megúszós kajákra megyünk rá. Pl. hurka, csirkemelles ételek, ilyesmik.
Nálunk a bolognai kizárólagosan hétvégi kaja. Maradjunk annyiban, hogy 30 perec alatt tisztességgel ez az étel szerintem nem készül el.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan oldjam meg ezt a logikai feladatot?
- Van ötletetek, hogy oldjam meg a főzést?
- Hogyan oldjam meg azt, hogy nem akar begyulladni a sütő, elalszik a láng, de a kaja félig készen van, csak a sütésre vár?
- Most hogyan oldjam meg?
- Hogyan oldjam ezt meg? Barátnő vs. haver.
- Nekiálltam kakaós csigát sütni és a tepsibe sütőpapir kellene, de nekem nincs itthon, hogyan oldjam meg szerintetek?