Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan lehet túllépni egy 15 éves kapcsolaton? fórum

Hogyan lehet túllépni egy 15 éves kapcsolaton? (beszélgetős fórum)

1 2
36. liliom10 (válaszként erre: 35. - New(l))
dec. 3. 13:22

A nyáron mindent megtett, de ez már késő volt. Ő írta : "Sajnos a bizalmat és az anyagi helyzetünket több alkalommal leamortizáltam." Egyszer se lett volna szabad ! De többször ?

Ezért írom, hogy ha minden tettével bizonyítja, hogy észhez tért, többé nem fog így viselkedni, akkor talán van még remény. Ha iszik, gyógyszert szed, tönkreteszi magát, én nem fogadnám vissza. A neje élt vele, és én nem ő vagyok, nem tudhatjuk, ő mennyire ábrándult ki a férjéből.

Én nem ítélem el, csak gyengének tartom. Én is ihattam volna , depressziós is lehettem volna az életben nem egy esetben, el is válhattam volna. Tudom, hogy az emberek idegrendszere is különböző mértékben bírja a megpróbáltatásokat, és máshogy próbálnak kikerülni a nehéz helyzetből.

35. New(l) (válaszként erre: 34. - Liliom10)
dec. 3. 12:49
De ezeket honnan veszitek? Hogy nem tett meg mindent a férj? Nekem úgy tűnik, hogy küszködött, küszködik. Most tényleg azért ítélitek el, mert bevallotta, hogy ivott gyógyszerre? Ha tudnátok, hányan csinálnak hasonlót, csak ügyesen titkolják. És nem, nem támogatom ezt, de nem is fogom pokolra küldeni ezért.
34. liliom10 (válaszként erre: 32. - New(l))
dec. 3. 12:26
Szerintem elválni könnyebb, egyszerűbb, mint mindkét félnek mindent megtenni, hogy helyrehozzák a házasságukat. Ebben az esetben a feleség nem tudta tovább elképzelni a férjével az életét, és a férje nem is tett meg mindent, hogy a továbbiakban bízni lehessen benne. Kérdés, melyikükben mennyi szeretet maradt a másik iránt, mi mindent akar és tud tenni azért, hogy esetleg még egyszer egy pár legyenek ? Talán még van remény...fél év, egy év még nem olyan nagy idő, főleg, hogy gyerekeik is vannak.
33. liliom10 (válaszként erre: 31. - Michelle.r)
dec. 3. 12:18
Igen, tudom. Csak arra gondoltam, hogy hiába mondja a gyerekeinek, mit tett értük pici korukban, arra ők nem fognak emlékezni, de a mostani és későbbi időkre igen.
32. New(l)
dec. 3. 11:39

Érdekes számomra, milyen heves reakciók születtek. Én nem látom FI-t ennyire rossznak. Hibázott, nem kicsit, de döbbenet számomra, ahogy egyesek nekiestek. És hát itt egyesek férje is megcsinálta a magáért, amiért meg lett bocsájtva, szóval...

A témához is szólva: pár hónapja úgy esett, hogy fölmerült nálunk is a szakítás, 15 év után. Sokkoló volt számba venni, mi mindent hagynánk hátra, és itt nem az anyagiakra gondolok elsősorban. Nálunk nincs gyerek, ennyiből egyszerűbb, de meg tudlak érteni. Valamiért úgy érzem, nincs ez veszve köztetek, de előtte el kellene tudnod engedni a feleségedet, bármennyire is fáj is.

31. michelle.r (válaszként erre: 25. - Liliom10)
dec. 3. 11:26
A tudatalatti mindenre emlékszik. Arra is, ami magzatkorában történt. Ha fiú születik, de lányt vártak, ha nem tervezett gyerek, és dilemmáztak, hogy megtartsák-e, ez mind, mind nyomot hagy, mély sebet üt a gyerek lelkén. Tudatosan nem emlékszik, arra sem amit írtál, de a lenyomata ott van.
30. liliom10 (válaszként erre: 29. - Mirrorimage)
dec. 3. 10:03

Nekem válaszoltál ? Nem gondollak " utolsó szemét aljas" embernek ! Az első válaszomat nem ismétlem, elolvashatod többször is.

Szerintem nem nőttél fel ahhoz a feladathoz, ahogy egy társnak, férjnek kellene viselkednie, vagyis mindenben a család érdekeit nézni, és minden fontos dolgot megbeszélni a feleségeddel. Ha nem ért egyet, addig érvelni, vitatkozni, még ketten el nem döntitek, mi legyen a megoldás, pl. a tartalék pénzt mibe fektetitek be.

Aforizma :" Ha nem tanulsz a hibáidból, kár elkövetni őket." Óriásit hibáztál, ráment a házasságod, tanulj belőle !

Nem gondolok mást, mint amit írok ! Miért tenném ?

dec. 3. 09:11

És neked külön köszönöm, hogy egyáltalán szántál rám időt, annak ellenére, hogy egy utolsó szemét aljas embernek gondolsz. Ami talán igaz is. Tudom, hogy csak a jövőre van hatásom. Jelenleg mindent megteszek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és semmiben ne sérüljenek. Ezzel kapcsolatban még szakemberhez is elmentem több alkalommal. Tényleg teszek értük.

Valóban volt egy nagyon mély pontom, abból már kimásztam. Egyszerűen csak nagyon hiányzik minden.

dec. 3. 09:04

És az életmódommal sincs semmi különös. Heti 2x járok futni és edzeni. Egyszer pedig falat mászni. Rengeteget dolgozom. Beköltöztem a gyerekek miatt egy közeli albérletbe, mert a saját jóval messzebb van. Így reggelente el tudom vinni mindkettőt suliba, kényelmes otthont rendeztem be, hogy ha jönnek, akkor mindenük meglegyen.

Nem henyélek, meg sajnálgatom magam. A kérdést csak azért írtam meg, mert kiváncsi voltam, hogy milyen reakciók érkeznek.

27. liliom10 (válaszként erre: 26. - Mirrorimage)
dec. 3. 08:58

Az életed nemcsak ebből a kéthetente két napból áll. Minden nap úgy kell élned, hogy egészséges maradj, és minden nap példát mutathatnál a gyerekeidnek, ha épp betoppannának.

Nem írtad, hogy változtatsz-e !?

26. mirrorimage (válaszként erre: 25. - Liliom10)
dec. 3. 08:53

Uhh, épp most írtál, mikor benéztem. Itt félreértés van. Rossz az eredeti megfogalmazásom, vagy félrevezető.


Az elmúlt 6 hónapban, amióta külön vagyunk, csak 2 hét volt olyan amit írtam. Ráadásul az szeptember végén történt. Azóta rendszeresen a gyerekekkel vagyok. Épp 2 napja itt vannak velem, tegnap voltunk korizni, ma is megyünk. Ők teljesen jól érzik magukat. Nagyon szeretnek engem és velem lenni. Nincsenek a gyerekek előtt veszekedések sem.

25. liliom10 (válaszként erre: 24. - Mirrorimage)
dec. 3. 08:49

Életünk első pár évére nem emlékszünk, a gyerekeid se fognak. Ez kb. az első 4 év. Amit utána tettél, pl. mesélés, beszélgetések, programok,stb.azokra majd emlékeznek.

A szülő a saját életével példát mutat a gyerekeinek, és most Te nagyon rossz példát mutatsz. A helyükben Te milyen apát szeretnél ? Szerintem olyat, aki nem úgy viselkedett, hogy elváljon tőle az anyukájuk. És azóta se próbálsz nekik példát mutatni, hiszen épp az egészségedet teszed tönkre, ami együtt járhat az állásod elvesztésével, a lecsúszásoddal is.

Sürgősen változtass az életmódodon, ha igazán szereted a gyerekeidet !

dec. 2. 22:04

Köszönöm azoknak,akik tényleg válaszoltak. És komolyan szinte mindenki tett hozzá, talán 2-3 hozzászólás volt csak hulladék.


Külön köszönöm Kiskékelefántnak, aki még nálam is szánalmasabb. De komolyan, gratula, ügyes vagy. :)

Igyekeztem magamat a lehető legrosszabb fényben feltüntetni, szerintem elég jól sikerült, főleg a hozzászólásod alapján.


Felmerült valahol az apaság kérdése. Csak röviden.

Én minden szabadidőmet amikor épp nem aludtak, altatással, etetéssel, fürdetéssel, meséléssel, tanítgatással, pelenkázással, ölelgetéssel töltöttem. Még a volt feleségem is ezt a mai napig ugyanígy látja. Hihetetlen mennyi tökéletesnek tűnő családban van, hogy az apuka a 3 gyerekét összesen 1x sem tette tisztába. Számomra ez a szánalmas, a feleségek ezt hogy viselik?

23. rabankari (válaszként erre: 13. - Kiskékelefánt)
dec. 2. 15:17

Mi ez a heves fröcsögés?

Ismered?

Valóban tönkretette rendesen a dolgokat, de ahogy te erre reagáltál,az kezelendő,sokat kereshetne vele néhány agydoki😀

22. Sirga (válaszként erre: 4. - Mirrorimage)
dec. 2. 15:05

Azt hiszem, értem, mire gondolsz.

Biztos vagyok benne, hogy nehéz továbblépned - valószínűleg épp azért, mert Te szúrtad el a kapcsolatotokat. Nem hinném, hogy van visszaút. Az exed erejét irigylem: nem sokan képesek továbblépni. (Nekem nem biztos, hogy menne.) A bizalmát eljátszottad, és azt rendkívül nehéz visszaszerezni. Ha pedig ő továbblépett, szerintem jobb, ha nem próbálod, legalábbis párkapcsolat szintjén. Apaként, emberként viszont mindenképp!

Nézz szembe azzal, hogy ez lezárult, kívánd neki a legjobbakat, és próbálj egy új társat találni, akivel szemben felelősségteljesen viselkedsz majd! :)

21. Halacskaaaa (válaszként erre: 9. - Mirrorimage)
dec. 2. 12:32
Bizony van sok más a mélyben. Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy miért hagytad figyelmen kívül a családodat, mikor elherdáltad a pénzeteket, mire gondoltál és mit éreztél közben? Ha erre tudsz választ adni, akkor már elindultál a javulás útján. És nem, nem az a válasz, hogy "tudom, rosszat tettem".
20. Fisica
dec. 2. 11:55

Ez a lényegi mondat:

"Már volt több mélypont, de mindig történt valami, ami miatt folytattuk".


Nem ez volt az első húzásod és az asszonynál betelt a pohár. Valószínűleg a sok csalódás után neki jóval könnyebb ezt elengedni, mert bizony a bizalom egyik napról a másikra nem épül fel újra. Voltam hasonlóban, évek mire helyreáll.


Rájöttél, hogy hibáztál, ami jó, de el kell fogadni, hogy ennek vége.

Most te élet át azt, amit ő érzett amikor átvágtad. Ez ilyen. :) Talán legközelebb előbb gondolkodsz és csak azután cselekszel, vagy jobb esetben megbeszéled a másikkal milyen isteni szikra pattant ki a fejedből.

dec. 2. 11:44
Te nem őt szereted, csak magadat sajnálod. Félsz hogy így ki húz ki a sz@rbol ha egyedül vagy.
dec. 2. 11:41
Drukkolok a volt feleségednek hogy végre normális ember legyen mellette és boldog legyen. Nem lenne az a helyzet amiben egy ilyen emberrel újra kezdjem….
17. michelle.r (válaszként erre: 1. - Mirrorimage)
dec. 2. 10:47

A kripto az ilyen, felmegy az ára, lemegy az ára. Hülye voltál, hogy ekkorát kockáztattál. Ha ez a család közös pénze volt, nem csoda, hogy a feleséged nem bízik benned.


Bármit is akarsz, tiszteletben kell tartanod a feleséged választását, ezek után tartozol neki ennyivel. Hogy dolgozd fel? Foglalmam sincs, nem ismerlek. Azt sem tudom, én hogy dolgoznám fel.


De az biztos, a gyógyszerek, az ital nem fog segíteni. Abban semmiképpen, hogy a feleséged komolyan vegyen. Boldog és elégedett lehet a munkaadód is, ha csak a hitelek, meg az egyéb fizetnivalók miatt fontos a munkád.


"Nem láttam a gyerekeket, mert nem tudtam rászánni magam a találkozásra." Erre meg csak annyit tudok mondani, hogy bzzmeg! Szedd össze magad, tedd le azt a qva gyógyszer, meg piát, és ha már férjként megbuktál, legalább a gyerekeid apaképét ne tedd tönkre.

16. Charlize (válaszként erre: 1. - Mirrorimage)
dec. 2. 10:18

Ja, hogy túllépni hogy lehet?


Nézz magadba és lásd meg a kupac 💩-t. Szeresd őket annyira, hogy soha többet ne erőltesd magad rájuk.

15. Charlize (válaszként erre: 1. - Mirrorimage)
dec. 2. 10:16

Nem érzi melletted biztonságban a családját az exed. Elbohóckodtad az anyagi biztonságotokat. Egy hazudozó, függő szerencsejátékos vagy, mert ez a kripto szar az, pláne, ha hülye vagy hozzá.

Az iszen óvja az összes nőt az ilyentől!

14. andi6020 (válaszként erre: 4. - Mirrorimage)
dec. 2. 09:50
Végtelenül önző vagy.
13. kiskékelefánt (válaszként erre: 7. - Mirrorimage)
dec. 2. 09:48

Szánalmas vagy, tehetségtelen vagy zavarodott elmével.

Röviden egy senki vagy.

Iszol, nekem ne mond,hogy nem igaz, mind letagadja, gyököt vonnak belőle, szedsz rá gyógyszert és csodálkozol, hogy nem tudsz teljesíteni.

ÉS jobb lett volna el sem indítod ezt a fórumot, józanul gondolkodó ember ilyet nem tesz.

Kényszer szülte írás volt két mámor között.

És még neked áll feljebb?

Aztán mire?

Elkótyavetyélted a család vagyonát te szerencsétlen.

Jobb lesz, ha félre állsz és főleg békén hagyod az exedet.

Persze, hogy keres mást a gyerekeknek apa kell.

Azt mondjuk nem értem, hogy kerülhettek a gyerekek hozzád.

Milyen példát tudsz felmutatni nekik?

Csudába.

12. liliom10 (válaszként erre: 1. - Mirrorimage)
dec. 2. 09:12

Minden ember más, a személyisége, a pénzzel való bánásmódja, stb.

Nem értem, miért nem beszélted meg a nejeddel, hogy sok pénzt mire szeretnél fordítani ? Vagy értem: tudtad, hogy nem járulna hozzá. Ennyire sokat kerestél úgy, hogy a nejed nem tudott róla ? De nem ez a legfontosabb, hanem a személyiséged. A titkolózás és/vagy hazudozás egy házasságban csak a bizalmat teszi tönkre, semmi jóra nem vezet. Egy kockázatos pénzbefektetést pláne meg kellett volna beszélni !

Mások vagyunk, mi nők is. Én biztos nem kerestem volna másik férfit, hanem a lelkem rendbehozatalára és a gyerekekre koncentrálnék, hogy minél kisebb lelki sérülésekkel éljenek tovább. Ők még nem is értik, mi történt a szüleinél, miért élnek külön. Neked mindent meg kéne tenni ezért, hiszen még "imádod" is őket ! Szerinted EZT érzik ? Nem hiszem. Apu elmenekült a problémák elől, ahelyett , hogy megoldaná őket.

Az alkohol, nyugtató csak tönkretesz, semmit nem old meg, biztos tudod. Tehát nagyon gyenge vagy !!! Légy férfi, nőj fel, oldd meg a feladataidat, hozd helyre, amit elszúrtál ! Ha mindent megteszel, józan maradsz, szeretettel törődsz a gyerekeiddel, talán még a nejed is egyszer megbocsát. Ha folyamatosan tapasztalja, hogy nagyon megbántál mindent, és BIZONYITOD az életeddel, hogy lehet benned bízni, talán még újra összejöttök. Ahogy most viselkedsz, így biztos nem !

Szerintem főleg az egód , a hiúságod nem viseli el, hogy talált más férfit a nejed ! Mert ahogy írsz, az nem a szeretet jele !!!

Ne tedd tönkre az életedet, térj észhez sürgősen ! Nemcsak a saját érdekedben, hanem a gyerekeid miatt is !

11. gyöngy:) (válaszként erre: 9. - Mirrorimage)
dec. 2. 08:34

Úgy gondolom, ha azon az anyagi dolgon kívül minden tökéletes lenne, akkor a feleséged se pasizott volna be egy pillanst alatt.

Bár lehet az is csak egy menekülés, bosszú a részéről, nem tudni, mindenki másképp dolgozza fel az eseményeket.

10. Ghost👻 (válaszként erre: 7. - Mirrorimage)
dec. 2. 08:24

23 ève vagyok a fèrjemmel,ìgy ez a vagdalkozás nem jött be.

A többire pedig csak annyit reagálnèk,hogy legyen boldog az exed,találja meg a nagybetűs fèrfit utánad,mert nagyon megèrdemli!

9. mirrorimage (válaszként erre: 6. - Halacskaaaa)
dec. 2. 08:18
Ha lenne sok más itt a mélyben, nem ragaszkodnék hozz. Sajnos ezen kívül minden más tökéletes lehetne.
dec. 2. 08:16
Köszönöm az építő hozzászólásokat. Fogalmam sincs, hogyan lehet ezt lezárni, de már megbántam, hogy tanácsot kértem.
7. mirrorimage (válaszként erre: 5. - Ghost👻)
dec. 2. 08:15

Akkor te még talán sosem voltál komoly kapcsolatban. Ha nem hiányozna, azt jelenté, hogy nem is szerettem.

Szánalmas maga a hozzászólásod. Ennek semmi értelme, direkt beleírtam, hogy mi a téma, de annyira sekélyes vagy, hogy képtelen vagy azt figyelembe venni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook