Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni? (tudásbázis)
nekem is egy olyan kincsesládára fáj a fogam....szép, légkeverés, meg alsó-felső sütés...meg minden....hmm...az a baj, hogy borzasztó ügyetlen vagyok, egyáltalán nem tudok rajzolni ( nem úgy mint a "piciny" családom többi tagja ) szóval nem tudom, hogy az uram felismeri e a sütőt amit rajzolni fogok, vagy esetleg azt hiszi, hogy új tv-t szeretnék...
majd kiderül...:)
mindenesetre én most elköszönök, hétfőn jövök, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! jóéjt
biztos ami biztos én lezárom! na nem a szavazást, hanem a fémdobozt! bocccs a viccelődésért, de jó kedvem lett a hasznos tippektől :)
most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy a szódabikarbóna és szalalkálitól lett kemény, + még rátett egy lapáttal, hogy elég sz*r a sütőm...de legalább tudom mit rajzoljak a Jézuskának :)
Ne viccelj, tényleg nincs mit köszönnöd! :)
Nagyon kedves vagy! :)
Én is nemsokára sütöm, november vége felé szoktam elkészíteni... Mindenképpen gyere majd, és oszd meg a tapasztalatokat! Kíváncsi vagyok, hogy ízlett ez az új verzió! :)
Beteszlek a kedvenceim közé, hogy könnyebben megtaláljalak! :)
Puszillak!
hááát nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a segítséged!!!! ha lehetne itt pontozni, tuti adnék 20 pontot egy tízes listán... :)
ha lesz egy kis időm jövőhéten, akkor teszünk egy próbát a fiúkkal, illetve ha hagyom állni 1 hétig, és utána tartok beszámolót, hogy milyenre sikeredett :)
még1x nagyon köszönöm!!!
utolsó kérdés...
a fahéj, szegfűszeg, gyömbérből mennyit tegyek majd bele?
a gyömbért por formájában veszed?
az ánizs nekem is egy kicsit bizarrnak tűnik hozzá...
Én gyömbért szoktam tenni bele, fantasztikusan finom lesz tőle! :) Nem hűtőben tárolom, csak lezárom légmentesen, és szigorúan NEM NYITOGATOM kb. egy hétig... De szerintem próbáld ki az almacikkelyes dolgot, mert biztosan hamarabb megpuhul a mézeskalács tőle!
Az ánizs ízét nem igazán szeretem, illetve az nem igaz, hogy nem szeretem, mert van, amihez illik de szerintem a mézeskalács nem ezek közé tartozik... De ha Te szereted, akkor tegyél bele... Szerintem elég a gyömbér is... :)
Ne aggódj, nekem még sosem penészedett meg, ha légmentesen lezártam!
nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! és pont van egy üres fémdobozom is :)
de ha belerakom a fémdobozba nem fog megpenészesedni? gondolom azért kell légmentesen lezárni...és hol tároljam? hűtőbe?
Megnéztem Neked, találtam egy oldalt, ahol leírják ezt a titkot, csak picit másképp alkalmazzák, mint én... Szerintem így még biztosabb, hogy puha lesz a mézeskalácsod... Igaz, itt azt írják, hogy az almacikkely NÉLKÜLÖZHETETLEN ahhoz, hogy puha legyen, de nekem anélkül is puha, elég, ha fémdobozba zárom egy hétig... :)
Itt az oldal:
A puha mézeskalács titka, hogy legalább egy hétig légmentesen zárd el egy fémdobozba, és ne nyitogasd, csak kb. egy hét után... Még jobb, ha picit tovább hagyod... Én is szoktam készíteni, és ezzel a módszerrel nekem mindig puha lesz... :)
Jó sütögetést a gyerkőcökkel! :)
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Dekor tollal lehet szép mintát készíteni mézeskalácsra? Próbálta valaki?