Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha) fórum

Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha) (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
ápr. 16. 13:28
Mirelitből szoktam venni Aviko márkájút, abból is a hosszút. Long size vagy mi a neve, valami long az tuti. Ezt lehet sütőben is sütni, így plusz olaj sem kell hozzá. Nem mondom, hogy ugyanaz, mint a mekis, de nekem ízlik. Nincs vele macera és nem tocsog az olajban.
117. júliusi (válaszként erre: 116. - 4d24069cc8)
ápr. 13. 08:01

Nahat...nem gondoltam volna..:))


Ha mar itt tartunk,ki miben suti??

Nem ragacsos a konyha az olajos paratol? :(

2014. szept. 13. 14:28
Forró olajba bedobod a hosszúra vágott krumplit ..
115. globus
2014. szept. 13. 12:51
Nem ettem mekiben még. Mi úgy szoktuk, hogy héjában megfózünk egy nagy fazék krumplit, és másnap (ez fontos, mert jobban aprítható) hasábokra vágva akár bő zsiradékban, akár kevésben megsütjük. Kívül piros ropogós, belül finom. Addig sütögetjük, míg el nem fogy az alapanyag.
2014. szept. 13. 12:23
Én azt láttam a tévében, hogy nem egyszerre sütik meg, hanem elősütést követően lehűtik a krumplit a hűtőben.
113. Berbooo
2014. szept. 13. 10:34
az AGRIA az biztosan jó sütéshez
112. Berbooo (válaszként erre: 110. - Guruljka)
2014. szept. 13. 10:32
a neten utána lehet olvasni melyik mire van , az őstermelőknél pedig keresni a fajtát
111. Zséka198 (válaszként erre: 88. - SzánI.)
2014. aug. 28. 09:34
Megfelelő sütő is kell ám hozzá, amiben olyan mennyiségű olaj van és olyan forrón, hogy ha beleteszed a krumplit, akkor se hűl vissza. Ezen múlik a legtöbb. Házilag ilyet nem tudsz.
2013. márc. 8. 22:30

Igen, ezt áén is tudom. Nagymamám megváltoztatta az aznapra tervezett ételt, ha nem kapott ahhoz való krumplit.


A boltban viszont egyfélét árulnak, a fajtája ki sincs írva. Volt már, hogy a ládában szemmel láthatóan kértféle fajta krumpli volt.


És egy dolog ezt tudni, a másik pedig, hogy a vásárló megismeri-e, és tudja-e, hogy melyik fajta mire való??? Én nem tudom, sose tanította meg ezt nekem senki. Nagymama is korán meghalt.

109. Berbooo
2013. márc. 8. 22:02
a krumpli fajtaja , olyat vezsnek ami direkt sütésre és nem főzésre van
108. Guruljka (válaszként erre: 107. - Eandi78)
2013. márc. 8. 21:57

Én pürét nem szeretek gyártani, mert mire elkészülne, már hideg. Nem tudom, Nagymama hogyan tartotta melegen!!! Pedug szeretem.

Ugyanígy a túrós csuszát is csak étteremben eszem forrón.

Ja, mikróm az nincs, de emiattnem fogok venni.


A gyereknek megéri venni fagyasztottat, mert annyi krumplit nem pucolok, amennyi egy kiló hasábkrumplihoz kell. És még süssem is. :D

Még jó, hogy cask úgy magában eszi, nem köretnek.


A panírozott fagyasztott dolgok általában csak hús-darálék, nyilván maradékokból darálják össze. Egy olcsó halrudacskával szintén így jártam, inkább hal ízű panír volt, kevés hal-pempővel belül. Az igazi halrudacska meg nekem nagyon drága.

Egy időben kedveltük a fasírtgolyót, de gyanús lett, hogy ami véletlenül megmaradt, napok múlva is jónak tűnt. Azért inkább kidobtam, persze. Azóta nem is vettem.

107. eandi78 (válaszként erre: 106. - Guruljka)
2013. márc. 8. 21:44

Sokáig én se szerettem a hamburgert és a pizzát sem. Nem szerettem a ketchup-ot és annyi eszem nem volt, hogy anélkül kérjem a hamburgert.

Utálok főzni, de még soha nem készítettem fagyasztottból sült krumplit. Krumpliból már többször is, de inkább krumplipürét gyártok. Régen a fagyasztott "húsokat" is szerettem (sajttal töltött pulyka stb.), de mostanában olyan rossz az íze mindegyiknek. Sajnos a halrudacskát még szeretem:(

2013. márc. 8. 21:02

Én még nem is ettem mekiben.

Hamburgert még az előtt ettem, amikor még nem volt nálunk meki, egy utcai árusnál. De borzalmas volt az édes puffancsban az az ízetlen hús.


A napokban volt egy csavargós napom, és mivel azt terveztem, hogy megkóstolok valami mekiset, megálltam előtte.

Sem a képek, sem a leírás nem vonzott, hogy beljebb menjek, úgyhogy még mindig nem tudom, mire adják ki olyan sokan a sok pénzt.


Szeretem elvileg a sült krumplit, egyszer azt is sikerült olyat vennem fagyasztva, hogy mire kisütöttem, az edény fele valami morzsa-félével volt tele.

Vettem és sütöttem már azóta is, mert a fiam szereti, de figyelek, hogy honnan veszem.

105. eandi78 (válaszként erre: 103. - SzánI.)
2013. márc. 7. 14:01
Nem az ő ételmennyiségével tartanám fenn a súlyom. Neki az volt a célja, hogy megmutassa milyen egészségtelen. Nem azt mutatnám meg, hogy egészséges, csak azt, hogy lehet belőle úgy enni, hogy ne hízzunk. Saláta akkor talán nem is volt, ennyi előnyöm lenne:)
104. Bársonyfüles (válaszként erre: 98. - SzánI.)
2013. márc. 7. 13:47
Sehova :) De megvannak. :)
103. SzánI. (válaszként erre: 101. - Eandi78)
2013. márc. 7. 12:31
De ő nem akart csalni. És az elején megmondta, hogyha megkérdezik, hogy extra méret, akkor azt kell kérnie.
102. SzánI. (válaszként erre: 100. - Lucyka70)
2013. márc. 7. 12:30
Köszi az ötletet. Beírtam a googliba, hogy belga sültkrumpli recept, elég sok írást kihozott. Nem is gondoltam, hogy így keressem. :D
101. eandi78 (válaszként erre: 99. - SzánI.)
2013. márc. 6. 21:18

Szívesen lennék az ellen Super Size Me főszereplője:) Tudnék úgy enni, hogy ne hízzak és laboreredményeim is jók legyenek. Csak annyi csalásra lenne szükségem, hogy a szendvicsekbe ne tegyenek tartár szószt, majonézt stb. Így is kicsi a választék, hát még a majonézesek nélkül... 30 nap után szerintem soha többet nem ennék ott:)

Ár tényleg kegyetlen. Tegnap voltam, előtte nem is tudom mikor. 860Ft volt egy szendvics.

100. lucyka70 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2013. márc. 6. 17:23

Utazz el Belgiumba, ott minden sarkon lehet sült krumplit kapni és nagyon finom. Kívül ropogós, belül puha. Azt mondják ök, hogy kétszer sütik ki a krumplit, illetve kicsit elösütik, aztán ha valaki rendel, akkor csak "gyorssütik". De nagyon finom. Náluk ez "nemzeti eledel".

Keress rá a gugliban, tán le van valahol írva a recept.

2013. márc. 6. 15:53

Megnéztem a Super Size Me filmet. Nagyon jó :D


Hát igen, ha valaki ennyire túlzásba viszi, biztos vannak következményei. De itt nálunk azért nem hiszem, hogy túl sokan járnának minden nap mekibe. - gondolom az alacsony fizuk miatt:D úgyhogy védve vagyunk. :P


Az, hogy az ember 2-3 havonta megkívánja a hamburgert, attól nem lehet elhízni.


Én tavaly nyáron voltam ott. Túlzásba nem viszem.

98. SzánI. (válaszként erre: 92. - Bársonyfüles)
2013. márc. 5. 18:47
Hová raktad fel azokat a képeket???? :D
2013. márc. 5. 14:54
Érdemes a krumpliról sütés előtt leitatni a nedvességet, nagyanyáink a konyharuhával takarták, úgy sütögették adagonként.
96. erkai
2013. márc. 5. 14:49
Nálam a jó sült krumpli titka, hogy sütés előtt besózom, lecsepegtetem, és úgy sütöm ki. finom ropogós lesz kívül.
95. 26e3472408 (válaszként erre: 66. - A78c2ff918)
2013. márc. 5. 09:30
De tényleg:-)Beférkőzik a fejembe és addig nem megy ki ameddig nem eszem meg azt amit szeretek!Csak amikor fizetek elmegy az étvágyam:-(
2013. márc. 4. 22:41
*talalas
93. 569a7df0cf (válaszként erre: 88. - SzánI.)
2013. márc. 4. 22:40
Jo krumpli titka: elosutod a krumplit, kiszeded es talal as elott keszre sutod. Kivul ropog, belul puha.
2013. márc. 4. 21:08

Saját tapasztalata következő,fotókkal bizonyíthatom.


Nem szoktunk mekibe meg ilyen helyekre járni.Nyáron,az egyik barátom addig nyüstölt,hogy a gyerekeim hadd egyenek ilyet,hogy beadtam a derekam és belementem.A kislányaim (a kamasz fimmal ellentétben :P ) meg sem ették sem a "meknágetszet" sem a "jatburgert",nem ízlett nekik. (Hiába na,a mama főztje a mama főztje! :D )Desszertként gyümölcsöt kaptak a menühöz.Kibontottam nekik és mit ad a Fentvaló,hát nem ették meg,mert nem ízlett.Pedig szeretik a gyümölcsöt,napi szinten esznek.Hát nem erőltettem a dolgot,félretettem.Az tünt fel egy óra múlva,hogy a cikkekre vágott alma,ugyanolyan fehér belül,azaz nem oxidálódott,nem sárgult meg.Nocsak,akkor kezdtem el figyelni.Napokig ott volt,egy kistányéron és olyan szép volt,mintha akkor vágtam volna fel.A szőlőszemek szépen mosolyogtak az almacikkek mellett.Minden nap lefotóztam,egy hét után meg meguntam,s kidobtam.Gyönyörű volt még mindig,mit mondjak.Ja, és alapjáraton nyáron a gyümölcsöt megszállja a muslinca.Ezeket messze elkerülte... :D

Hát ugye mondanom sem kell,hogy felőlem a meki elmehet a fenébe. :D Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Supersize Me című filmet. :D

91. Bársonyfüles (válaszként erre: 30. - Babszibobó)
2013. márc. 4. 20:58
Halkan kérdem meg,hogy mitől néz ki olyan fantasztikusan még hónapok után is a krumpli? Mert talán a pityóka az pityóka,de,hogy valamilyen cuccal rendesen kezelik,az is biztos.Persze az a bizonyos szer kifejezetten káros,de nem baj,a lényeg,hogy finom... :D
2013. márc. 4. 20:53
Nem mellesleg a "jó" és a "finom" elég relatív fogalom...
89. a78c2ff918 (válaszként erre: 88. - SzánI.)
2013. márc. 4. 20:53
Szerintem jött egy pár ötlet.Amit ha nem tudsz értékelni,akkor vegyél krumplit a mekiből...:/
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook