Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat? (tudásbázis)
1. Keress tanúkat, a többi takarítónő, akik látták hogy te is velük együtt ott dolgoztál.
- Nem hiszem, hogy egy gimnáziumban csak egyedül te voltál ott ilyen beosztásban az egész épületben, hogy az összes osztálytermet, folyosókat, WC-ket, és még a tanárit, az igazgató irodáját, stb. stb. mind-mind egyedül te.
- Az sem szokás, hogy egy teljesen új dolgozónak oda-adják az ilyen ingatlan összes kulcsát, teljesen magára hagyják, hogy majd ha végzett, akkor zárjon be, és menjen haza.
- Egész biztos, hogy voltak ott rajtad kívül mások is, akik tanúsítani tudják, hogy ott dolgoztál napokon keresztül.
A főnöknőd egyszerűen elfelejtette jelenteni a MÁK-hoz, hogy téged felvett, így nem lettél bejelentve a NAV-hoz sem, és most azt hiszi, hogy ezáltal megúszhatja.
Az egész feljelentés, stb. csak akkor mégy vele valamire, ha mások (tanúk) hajlandók lesznek melléd állni.
Ha majd szükséges mellékeld, nyomtasd ki az elküldött emiledet is
A hozzáértők tanácsát szeretném kérni a következő ügyben:
Február 13-án,hétfőn munkába álltam egy gimnáziumban,mint 8 órás takarítónő. Előtte való hét pénteken bekérték az előző munkahelyi papírjaimat,számlaszámomat stb,annak rendje-módja szerint. Hétfőn elkezdtem dolgozni,de mindenféle irásbeli megegyezés nélkül.Szerdai napon rákérdeztem,mikor kapok szerződést....mert eddig bárhol dolgoztam,az első az volt,hogy a szerződést a kezembe nyomták,és miután aláirtam,attól a perctől voltam munkaviszonyban és dolgozhattam ( ezt máshogy nem is lehet,ugyebár! ) Azt a választ kaptam a főnökasszonytól,hogy óóóó neki még erre nem volt ideje,MAJD kapok szerződést. Csütörtöki napon beszóltam munkába,hogy sajnos nem tudok bemenni mert hasmenésem van,már előző napon a munkában is az volt. Erre kaptam tőle egy elég flegma hangvételű üzenetet,hogy van fél órám hogy bemenjek,és végeztünk,ez nem szociális intézmény hanem munkahely. Elnézést kértem,de tényleg rosszul voltam,nem lógni akartam a munkahelyről. Kötötte az ebet a karóhoz,hogy márpedig itt végeztünk,stb,menjek be másnap a pairjaimért. Hát rendben,gondoltam-könyörögni nem fogok,főleg nem 3 nap után,és főleg nem annyi fizetésért,amit ezért a munkáért kaptam volna.Bementem a titkárságra pénteken,visszakaptam a papirjaimat amit az előző munkahelyeimről bevittem,és a főnökasszony már köszönt is el tőlem. Kérdezem tőle,hogy a 3 napi béremet mikor kapom meg. Rámnézett tágra nyilt szemekkel,hogy milyen béremet???? Hát,azt a 3X8 órát,amit dolgoztam-feleltem én. Erre a válasz az volt,hogy ez nem lesz kifizetve mert még be sem jelentettek,fel sem voltam víve a gépre,meg különben is,a többi takarítónő UTÁNAM TAKARITOTT,stb stb !!!! Na itt szakadt el a cérnám. Arra a kérdésemre hogy ugyan mondja már el hogy mit takarítottak utánam ( tehát sz@@ul végeztem a munkám állitólag de tudom hogy ez nem volt igaz),nem tudott válaszolni :)))) és arra a kérdésemre sem,hogy miért nem kaptam még mindig szerződést. Amikor pedig rákérdeztem hogy "akkor ezek szerint ingyen pucoltam itt a wct 3 napig? " széttárta a karjait,és azt válaszolta: " Hááát,ezek szerint igen!"
Nem első sorban azért a kemény kb.10.000 ft-ért,hanem a JOGAIMÉRT harcolva kérdezem én: Ez törvényszerű???? Mert szerintem nem. Eleve,szerződés nélkül munkába sem állhatnék. Mint kiderült,be sem voltam jelentve. És még a 3 napi béremet sem akarják kifizetni,mindezt arra hivatkozva,hogy én 3 nap után egyből "problémás voltam",meg a sok maszlag. Nem végeztem jogi egyetemet,de azért hülye sem vagyok,és az alapvető jogaimmal tisztában vagyok,valamit azzal is,hogy ugyanúgy,ahogyan a munkavállalónak,ugyanúgy a munkáltatónak is vannak KÖTELESSÉGEI.
Irtam a hölgynek egy üzenetet ezzel kapcsolatban,amit el is olvasott de nem reagált rá semmit,tehát teljesen figyelmen kivül hagy,szerintem még ki is röhög. Hangsúlyozom,nem a pénz ( bár az sem mellékes nyilván ) hanem az eljárás,ami dühít.
Mit tehetek az igazamért ebben az ügyben?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül?
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Hallottatok már arról, hogy a tetőcserép átázik? Hogyan lehet garanciát érvényesíteni?
- Hogyan tudom érvényesíteni a windows XP-et?
- Másfél évet kint dolgoztam, van e card-om. Itthoni TB-t, hogyan tudom érvényesíteni?
- Átázik a zsindelyünk, ami kb 10-12 éves. A garancia 25 évre szól. Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát, ha második tulajdonos vagyok?