Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan előzhetjük meg, hogy gyerekünk félénk legyen? Ha már az, hogyan küzdhetjük le gátlásait? fórum

Hogyan előzhetjük meg, hogy gyerekünk félénk legyen? Ha már az, hogyan küzdhetjük le gátlásait? (tudásbázis kérdés)


2009. máj. 31. 19:18

egyébként ma egy játszóházban voltunk, ahol rengeteg gyerek volt, újakat utánunk már nem is engedtek be - és bár picit idegenkedett, de nem félt. Ez elképzelhetetlen lett volna egy hónappal ezelőtt.

A tapasztalatom az, hogy a félénk gyereket társaságba kell vinni, de főleg szelíd gyerekek közé, ne egyből a játszóházba, és sajnos a játszótér is csak délelőtt jó, amikor csak kicsik vannak lent.

Szelídebb gyerekek szoktak járni a zenebölcsikbe, manótornákra, az ilyen foglalkozásokat egy kis örökmozgó talán végig sem bírná ülni :)

10. McKenzi (válaszként erre: 9. - Vanianyu)
2009. máj. 31. 18:46
hát ja, csak arra figyeljen, hogy emiatt ne szigetelődjenek el, mint mi. Mi is eljöttünk, ha a gyerek nem akart maradni, az lett a vége, hogy alig voltunk gyerektársaságban és nem jutottunk előre semmit.
2009. máj. 31. 17:04
Szia szerintem se eröltess rá semmit,bár probáld gyerekek közé vinni sokat és talán változik de ha ilyen a természete az eröltetés csak árt neki.
8. McKenzi (válaszként erre: 6. - McKenzi)
2009. máj. 29. 14:58
a tegnapi órán aktívan részt vett a végéig.
7. McKenzi (válaszként erre: 6. - McKenzi)
2009. máj. 11. 17:57
ja és még annyi, hogy ez az első alkalomhoz képest nagyon nagy változás, mert akkor egész óra fel-fel sírt és végig a hátam mögött volt, többször el akart menni.
2009. máj. 11. 17:12

Azt vettem észre, hogy picit muszáj erőltetni. Eddig ha nem akart ottmaradni a játszón, mert több gyerek jött azonnal jöttünk is el (persze sírt is, így nem nagyon akartam ott maradni vele)

Most eljárunk zenebölcsibe, és ma is sírt mikor bementünk, de pár perc alatt megnyugodott. Nem vettünk részt az órán, csak a terem egyik végében ültünk és onnan néztük, persze én énekeltem, mondókáztam. Végig az ölemben ült, de mosolygott tetszett neki. Remélem hamarosan aktívan részt vesz az órán, most még annak is örülök, hogy végül is jól érezte magát! :)

2007. máj. 9. 14:54

Mint ahogy vannak félénkebb felnőttek(pl.én is),úgy vannak félénk gyerekek is.

Az én fiam is inkább félénk természetű-legalább is most még,de nem próbálom átváltoztatni.

Kleonak teljesen igaza van!!!!

2007. ápr. 21. 11:15

teljesen igaz, amit írtatok

a gátlásait pedig nem mi küzdjük le, hanem a gyerek saját maga

3. mikormarta (válaszként erre: 2. - _kleo_)
2006. aug. 26. 21:52

Teljes mértékben egyetértek veled Kleo!

A genetika ellen nem sokat tehetünk.A legfontosabb azonban, ha van egy kis bátor megnyilatkozása, akkor pozitívan megerősítjük, hogy milyen ügyes és önálló volt. Az ilyesmi szárnyakat adhat, még a félénk gyerekeknek is. Erőltetni azonban semmit sem szabad, mert akkor csak súlyosbodik a helyzet.Sok feladatot kell az ilyen gyerekeknek adni, hogy tapasztalja, hogy képes dolgokra. És sok dícséret, sok buksisimogatás.

2006. aug. 26. 21:26
Úgy, hogy támogatjuk, elfogadjuk. Nem erőltetjük hogy menjen a többi gyerek közé játszani ha hozzánk bújik, hanem megértjük ha inkább az ölünkben ül. Ha biztonságban érzi magát majd kinyílik. Bár valószínűleg a félénk gyerekekből később sem lesz az a kezdeményező társaság lelke típus. Olyannak kell elfogadni, amilyen.
2006. aug. 26. 21:06
Hogyan előzhetjük meg, hogy gyerekünk félénk legyen? Ha már az, hogyan küzdhetjük le gátlásait?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook