Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogy múlasztható el egy generalizárt szorongás, ami pánikbetegségi tünetekkel jár? fórum

Hogy múlasztható el egy generalizárt szorongás, ami pánikbetegségi tünetekkel jár? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. cicc11 (válaszként erre: 30. - Manó2000)
aug. 19. 08:48
Nincs oka a szorongasnak. A pszihologus szerint ez panik zavar.
30. manó2000 (válaszként erre: 29. - Cicc11)
aug. 17. 07:47
Szia, az segít, ha meg tudod fogalmazni miért szorongsz. Esetleg megbeszelni valakivel. Persze szakemberhez fordulni.
29. cicc11
aug. 17. 07:28

Sziasztok nekem most kezdodott. 24 eves lany vagyok borzalmas. Sosem gondoltam volna hogy semmibol derult egbol igy osszetudok roppanni. Es szorongok. Nekem a frontin atmenetileg segit amikor szorongok a baj csak az h folyamatosan szorongok.

Ma megyek orvoshoz. Minden bizalmam az ovek csak segitsenek ezen atlendulni.

febr. 4. 18:55

Sziasztok!


Több mint 5 éve vannak szorongásos, pánikszerű tüneteim. Gyógyszereket nem szedtem, próbálok önerőből gyógyulni. Pécsen tanulok jelenleg. Ha van olyan, aki szintén ezekkel a problémákkal küzd, Pécs környékén lakik és szeretne erről beszélgetni, az nyugodtan írjon.


20/L

27. Bless the child (válaszként erre: 26. - Barbiemi)
jan. 4. 16:06
Itt senki nem tud segíteni. Fordulj szakemberhez
26. Barbiemi (válaszként erre: 17. - K.tünde78)
jan. 4. 15:53
Sziasztok 1honapja vagy több is lehet hogy egy este légszomj és pánikroham kapott el s majd egyre többet jelentkezett a légszomj az alighanem el múlt majd gombóc jött a torkomba amitől enni már nem tudok szédülés reszketés stb felkerestem a háziorvost kaptam nyugtatót de nem használ abba hagytam most jelenleg valeriana relaxot szedek nem valmi hatásos egesznap szedulok a torkomban már szinte faj annyira feszít ez a leg rosszab amit a torkomban érzek mit tehetnek ellene nem akarok frontint xanaxot kérem aki tud segítsen úgy erzem fel ember vagyok nem vagyok önmagam nem tudok így élni 😞
25. globus (válaszként erre: 20. - Macigyerek)
2018. máj. 3. 13:18
Koponya CT, MR vizsgálat, nyaki ér ultrahang, általános érrendszeri áttekintés, laboratóriumi értékek, gégészeten belsőfül vizsgálat(otoneurológia). Nyaki gerinc röntgenvizsgálat, EEG, vérnyomás monitorozása, hirtelen ennyi jutott eszembe, ami szóba jöhetne, ha még nem történt.
24. macigyerek (válaszként erre: 22. - Biológus)
2018. máj. 3. 09:58
Leírtam Regina válaszához, május 9 -én egy másik neurológushoz megyek, a myasthenia kizárása érdekében. Ha lesz eredmény beszámolok. A gerincsebész véleménye, egy óriási kapkodás van a beutalóimat és az orvosi vélemények alapján, senki nem fejezte be, eljutott rgy szintig, és utána továbbpasszolt! Szép napot neked!
23. macigyerek (válaszként erre: 22. - Biológus)
2018. máj. 3. 09:52
Köszönöm szépen! Több neurológusnál voltam, a Dél-pestibe nem végeztek el egy vizsgálatot amiért küldtek, kvázi, túl drága. Május 9-re van újabb időpontom neurológushoz, ide a gerincsebész utalt be. Meglátjuk! Ígérem, beszámolok, ha lesz diagnózis! Szép májusi napokat!
22. biológus (válaszként erre: 20. - Macigyerek)
2018. ápr. 28. 09:19

Szia!

Mint gyakorló pánikos, Regin_a-val értek egyet. Minél előbb neurológus, annál hamarabb kiderül mi is ez.

21. Regin_a (válaszként erre: 20. - Macigyerek)
2018. ápr. 27. 23:13

az ilyen erős pánikra, létezik valami?"


Baromság! Ez nem pánik

Lehet a pániknak elszédüléses tünete, de nem ilyen erős

Sertralin 4-6 hét mulva hatni kellene ha pánik

Tény, hogy nem minden pszicho gyógyszer hat, lehet másikat is kipróbálni

A 4-6 hét jellemző a jó hatás kalakulására

Ha valami kézzelfoghatót első lépésben nem találnak, ráfogják hogy pánikbeteg vagy


Én mint pánikbeteg igencsak ismerem a tüneteket, de mivel elfogadni nem tudtam végigmentem mindenféle agy és szív vizsgálaton, akár magán alapon is


Másik neorológus kellene, netán koponya kontrasztos MRI/CT és nem emliteni a "megállapitott" pánikbetegséget.

Kívánok javulást!

20. macigyerek (válaszként erre: 1. - Patti baba)
2018. ápr. 27. 15:27
Sziasztok! 2012 decemberében, költe velem a neurológus akit felkerestem gyakori eleséseim miatt, hogy pánikbeteg vagyok. Nem volt kíváncsi az alapbetegségemre, felírta a Frontint. Mivel nem lettem jobban pszichiáterhez utaltak. Itt már kérdeztek, és elmondtam, hashimoto thyreoditis az alapbetegségem. Egy autoimmun folyamat leállította a pajzsmirigyemet. Míg élek, tabletta formában viszem be s szükséges hormon adagot, a teljes szervezet anyagcsere szabályozója. Nos, akkor felírták a Sertralint, mert az ilyen betegekre jellemző, az agy nem termel Sertralint. Szedtem a bogyókat és egyre rosszabb állapotba kerültem. Próbáltam magán pszichiátert találni, de senki nem vállalt, mivel tűneteimnek organikus oka van. Végül találtam egy homeopata pszichiátert, aki sokat segített, de a tűneteim csak enyhültek. Az alap probléma, az elesések felborulások ugyanúgy folytatódtak. Nem írom le hány helyen jártam, mi mindent kipróbáltam a dili bogyók mellett, de higgyétek el, egy fél ház ára ráment. Jelenleg ott tartok, hogy a lakásban négykézláb közlekedem, mert elesek, mint egy darab fa. Számtalanszor össze-vissza töröm magam. Volt már emiatt agyrázkódásom, két hete az arcomat ütöttem be, a felismerhetetlenségig összetört, pár nap múlva felkerestem a kerületi pszichiátert és megkérdeztem, meddig kell még szenvednem? Véleménye, túl sok a Frontin, amit ő irt fel, csökkenteni kell az adagot. Sertralint meduplázta. Az agyrázkódásom óta nem közlekedhezem egyedül, mert felborulok lépten nyomon. Ha valaki ráér a családból megsétáltat, ha nem, akkor 1 hétig nem vagyok szabad levegőn. Most az arctőréses story óta a lakásban is négykézláb közlekedem, ha itthon a férjem, jön a hátam mögött szorosan, hogy elkapjon, ha zuhanok. Így megyek a mellékhelységbe. Semmit nem tudok csinálni itthon, fekszem, szedem a bogyókat kmbinálva homeopátiás szerrel. Neurológiai vizsgálatokon is voltam, most május 9-re vagyok előjegyezve myasthénia kizárása, vagy megerősítése miatt. Ha én május 9-ig itt fekszem, jártányi erőm sem lesz.2 éve élek a lakásban, és csak az alkalmi sétáim voltak. Most ágyba fekve várom a csodát. Persze nem tétlenül, sokat meditálok, kezelem magam. Végzett agykontrollos vagyok. Hogy jutottam idáig! Soha ne fogadjatok el tudatmódosító szereket, egyre többet adnak, és tönkre tesznek.Én csak a gyakori elesések miatt fordultam orvoshoz, és egy szerencsétlen bábot csináltak belőlem. Egyrészt azért írok, hogy ne essetek hasonló hibába. Másrészt, az ilyen erős pánikra, létezik valami? Vagy tudtok-e megbízható szakembert?
19. 99a172a973 (válaszként erre: 17. - K.tünde78)
2011. szept. 24. 17:29
Nekem kb:3 hete vannak szorongásos tüneteim, de olyan szinten, hogy néha tényleng azt érzem, hogy megbolondulok és olyankor én is mindig arra gondolok, hogy ez nem történhet meg, mert akkor mi lesz a gyerekemmel, szeretném látni felnőni, és azt sem akarom, hogy szégyenkeznie kelljen miattam.Viszont én soha sem voltam olyan ember aki magába folytja a bánatát, mindig is kimondtam amit gondoltam, még ha sokszor kellemetlen helyzetbe is kerültem miatta.
2011. szept. 24. 16:41
phentető aromás lazító kádfürdő,ha az ase segit,akkor 3perces hideg zuhany
17. k.tünde78 (válaszként erre: 8. - Patti baba)
2010. jan. 20. 19:00

2 évig voltam ebben a betegségben,minél több gyógyszerrel tömtek annál több tünetem volt.Végül már lépten nyomon hírtelen elájultam.

Egy időben szinte minden éjjel pánik rohamom volt,ezt úgy értsd,hogy görcsösen megfeszült az egész testem -vacogott a fogam-úgy reszkettem hogy járt az ágy velem-és úgy éreztem megfulladok.Iszonyatos félelem érzettel járt s minél jobban féltem annál jobban fokozódott az egész.Ez miatt kórházi kezelésben is részesültem.Tudni kell,hogy nekem súlyos depresszió mellé társult.Ilyenkor jöttek az inekcióval,seduxen,majd később a koktél nevezetű szuri(3 komponensből áll:haloperidol és még 2 valami már nem emlékszem),ezek megszüntették.Aztán egyszer az egyik ügyeletes doki a sokadik alkalomra,leült mellém és elkezdett szép lassan számoltatni,mire a 100-hoz értem elmúlt.Sokáig alkalmaztam a pánikrohamok ellen,arra jó volt,de az egyre súlyosbodó depressziót csak Én magam tudtam leküzdeni,úgy,hogy 2 év után mikor már csak egész nap feküdtem ,aludtam,nem tudtam semmit csinálni,csont-bőrre fogytam ,nem mertem kimenni,rettegtem az emberektől,besokaltam ezzel az élettel.Feltettem magamnak a kérdést,hogy meddig akarom Én így folytani,az akkor 3-4 éves lányomat,hogy akarom felnevelni,milyen élete lesz így mellettem???Egyértelmű volt a válasz,a múltat kikell törölni az agyamból,nem gondolni rá stb....,letettem a gyógyszereket.Nehéz volt nagyon az első 2-3 hét az elvonási tünetek miatt,és a következő 2 hónap is,mert helyre kellett magamban tenni mindent.9 hónap elteltével mertem emmberek közé menni.Azóta nincs problémám.Figyelek arra,hogy kiadjam minden dühöm,ne örlődjek magambam,mert ez miatt alakult ki minden problémám,hogy én sose mondtam ki semmit.Ma kimondom ,ha úgy esik jól akár 10x is kikiabálom a bajom,aztán mintha misem történt volna megy tovább a nap,bár hálisten ebben a párom is partner,tudja mi miért van,és Ő is kikiabálja a baját.


Azt akartam mondani,hogy minél több gyógyszert tömködnek beléd annál több tüneted lesz.Gyógyszer nélkül keress megoldást ha tudsz,az akupunktúra is jó megoldás lehet,mert a szervezet energia ellátását helyre állítja a csakrákon keresztül.A szomszéd csajszi 2 kezelés után meggyógyult.

16. 04d410066e (válaszként erre: 13. - IßyOO7)
2010. jan. 20. 18:59
Igen, én sem önerőből voltam olyan szuper, hogy meggyógyultam belőle, nekem kineziológus segített, mint már írtam. Meg kell keresni azt, aki valóban segíteni tud. :)
15. 04d410066e (válaszként erre: 12. - Mama_gold)
2010. jan. 20. 18:58

Én ezt gondolom, igen. Talán tudjátok (talán nem) de én vezetek egy online terápiát itt a hoxán. Önbizalomnövelő tréning a neve, de igazából angyalterápia. Függetlenül attól, hogy hisztek-e az angyalokban, vagy sem, valóban hasznos.

Én is pánikbeteg voltam. Meg lehet tanulni kezelni. A pánik félelemérzés rendkívül felerősödve. (Néha harag, vagy düh, de leginkább félelem.) Mi is történik ilyenkor lelki szempontból? Annyi irreális félelmet hordozunk magunkban, hogy ez úgymond kicsapódik egy pánikrohamban. A félelmeket el lehet engedni, meg lehet tanulni kezelni. Akkor szűnnek meg a pánikrohamok. Néha persze most is elkap a "pánik", mikor nagyon félek, ideges vagyok, de már soha nincsen rohamom, kb. az emberek 90%-a így reagálna stresszhelyzetre.

A gyógyszerek mit tesznek? Elnyomják a probléma valós okát, jól letuszkolja egészen az agyatok legmélyebb bugyrába, de az attól még ott van. Jobb hasonlat nem jut az eszembe, de talán értitek.

Ez olyan, mintha a bőrön jelentkező allergiát kizárólag fenistillel kezelnék, ami ugyan enyhíthetné a tüneteket, de nem oldja meg a probléma gyökerét, és nem is fog elmúlni, amíg csak "helyileg érzéstelenítjük". Persze lehet, hogy valaki annyira súlyos eset, hogy kell egy ideig mankónak, de attól még fel kell kutatni a probléma valódi okát, és gyökerestül kiírtani, különben újra és újra vissza fog jönni...

14. mama_gold (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2010. jan. 20. 18:40

az eleje egészen jól indult a cikknek...aztán elment nagyon a statisztika felé:( ami nekem nagyon nem jön be!


Szendi Gábort olvasgatom egy ideje, nagyon tetszik a gondolkodásmódja, itt egy link, szerintem nézzetek be, érdemes:


[link]


könyvei is vannak a témában!

13. IßyOO7 (válaszként erre: 12. - Mama_gold)
2010. jan. 20. 18:29
Ez bizti így van,de nem egyszerű feladat,és segítség nélkül ez nem megy!
2010. jan. 20. 18:27

tindigo: Te mit gondolsz? Szerintem ennek főleg lelki okai lehetnek, nem?

Ha a lelked helyreteszed, nem kellenek gyógyszerek, akkor minden rendbe fog jönni. Én hiszek benne.

11. Patti baba (válaszként erre: 7. - 04d410066e)
2010. jan. 20. 18:27
és milyen kezelést kaptál a kineziológustól? fizetned kellett érte? Mennyit? kb mennyi idő alatt jöttél rendbe? Bocs a sok kérdésért:)
2010. jan. 20. 18:26

Ezt érdemes elolvasni- a legutóbbi IPM magazin egyik cikkét szkenneltem be:


1. oldal [link]


2. oldal

[link]


3. oldal

[link]


4.oldal

[link]


5. oldal

[link]

9. IßyOO7 (válaszként erre: 6. - Mama_gold)
2010. jan. 20. 18:26
a tömegiszony nálam is előfordul,és néha olyankor úgy érzem,alig kapok levegőt.Én sem szedek semmilyen gyógyszert,de ha tudnám,hogy enyhülnek ezek a tünetek,beszednék bármit!
2010. jan. 20. 18:25
Hát nekem egyfolytában van egész nap,váltogatják egymást a tünetek és elég erős gyógyszereket szedek ,de nem használ! A házból se bírok kimenni szinte
2010. jan. 20. 18:25

Engem a kinezilógusom teljesen helyretett ebből, nagyon jól vagyok már egy éve. :)

(Ellentétben a pszihiáterekkel és a pszihológusokkal, akiket szintén próbáltam, de kb. halottnak a csók, annyit ért...)

2010. jan. 20. 18:23

ilyesmik nálam is előfordulnak időnként.

Mostanában pl. a gombócérzés a torokban. azt utálom a legjobban. De én mindig figyelem, hogy mikor jön elő és nem szedek semmilyen gyógyszert. Bár a doktornő mondta, hogy gyenge frontint vagy a legkisebb 0,25 xanaxot lehet, az nem vészes, de én sem akarok rászokni.

Ájulás, remegés, leizzadok --> ezt meg a buszon szoktam érezni, pedig csak 15-20 percet megyek, de reggel tömött, fűtött buszon, ablakot nem nyitnak...fúúj utálom!


Ez érdekelne engem is, hogy milyen helyzetekben jön elő.

5. IßyOO7 (válaszként erre: 4. - Patti baba)
2010. jan. 20. 18:19
Csak azért kérdem,mert én is elég hajlamos vagyok a depresszióra,és a szorongásra.Mikor jönnek elő ezek a tünetek?Milyen helyzetekben?
2010. jan. 20. 18:16
fulladás,gombócérzés a torokban,fejfájás,szédülés,ájulás,remegés,nem tudok aludni,fáradtság,szívinkfartus érzés,has fájdalom meg ilyenek.
2010. jan. 20. 18:14
Szia!Milyen tüneteid vannak?
2010. jan. 20. 18:11

3 éve bagyok beteg és idáig azt mondták hogy pánikbeteg vagyok,de most 4 hónapja másik pszichiáterhez járok aki gyógyszerekkel töm,de nem ér semmit:(

mit tehetek?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook