Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni? fórum

Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni? (tudásbázis kérdés)


24. 08f14c3a49 (válaszként erre: 22. - Mkriszti81)
2012. máj. 22. 15:16
Kirészleteztem: tudom én is képzeld. Én eltakarodok nyújtsál tanácsot, villogtassad az elméd.Én segítő szándékkal írtam laikusoknak, te meg trófeákat akarsz gyűjteni. Hát gyűjtögessél....
2012. máj. 22. 15:06
mindjárt visszaadom a a dietetikusi és pszichológusi, közegészségügyi felügyelői diplomám, és rád hallgatok, mester
22. mkriszti81 (válaszként erre: 21. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 15:05

Kiforgatod a szavaimat!

- nem azt mondtam, nem kell gyümölcs, csupán azt hogy nem mindegyik diétás

- gabonák kizárásáról nem is írtam - de egyikünk se írt olyat, hogy nem kellenének, teljes kiőrlésűek kis mértékben beleférnek

- senki nem mondta, hogy többet tudnék, igaz nekem sikerült ezen szabályokat betartva pár hónap alatt leadnom a szülés utáni felesleget és azóta is egészségesen élünk... :P

21. 08f14c3a49 (válaszként erre: 17. - Mkriszti81)
2012. máj. 22. 14:55

van, de ahhoz, hogy diéta mellett egészséges maradj, mindenből kell fogyasztani, csak keveset. Örök életre nem zárhatók ki a gyümölcscukrok természet-

es gyümölcsből, a gabonák szénhidráttartalmuktól fogva.Az sínylődés. Hogy vajmi kevés fogalmam lenne:több évtizedet foglalkoztam ezzel, nem csak számtanilag, lelkileg is. De te nyilván erről többet tudsz, tied a pálya.

20. mkriszti81 (válaszként erre: 19. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 14:53

nem beszélt senki zsiradékmentességről, kevés olívaolaj kell alá

mint lentebb is írták, grillezős sütő vagy wok serpenyő a legjobb, lényeg a gyors pirításon van

2012. máj. 22. 14:43
te hogy csinálod sütőben zsiradékmentesen, nekem eddig szottyadt dolgokat sikerült előállítani, pedig 20 éve főzök.
18. mkriszti81 (válaszként erre: 17. - Mkriszti81)
2012. máj. 22. 14:41
mellett helyett miatt
17. mkriszti81 (válaszként erre: 16. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 14:40

gyümölcsök között is rengeteg hízlaló van a gyümölcscukor-tartalom mellett...


bocs, de elég sok "fél-információd" van a diétáról

16. 08f14c3a49 (válaszként erre: 14. - 07016ed7ac)
2012. máj. 22. 14:36
Ha forró olajban sütöd, és beledobod, majd kiveszed, nem fog tocsogni. Amúgy nasi helyett gyümölcs, tészta helyett rizs (kalóriában annyi, mint a tészta, de miután megszívja magát vízzel többnek látszik)félsiker.
15. bd55e3f068 (válaszként erre: 10. - Szekeres.A)
2012. máj. 22. 14:27
Igazából akkor lesz tényleg olyan, ha van a sütőnek grill szála, mert a sugárzó hő más, mint a sütő egyenletes melege. Azt a kis füstös ízt hozzá lehet csalni füstölt sóval vagy folyékony füsttel.
14. 07016ed7ac (válaszként erre: 13. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 14:23
A némi zsiradék meg a bő olajban sütés nem ugyanaz...és nyilván nem csak ezt eszi adott esetben,de az egyik étkezés áll zöldségből a másik étkezés meg-lehetőleg a reggeli-rozskenyér sovány sajttal...
13. 08f14c3a49 (válaszként erre: 7. - 07016ed7ac)
2012. máj. 22. 14:18
Kell némi zsiradék a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához-egyrészt, másrészt a szénhidrát az általában vett test működéséhez (fogyókúra alatt is). Persze lehet kizárólag zöldséget enni semmi öntet nélkül, aztán idegbeteg kitöréseket produkálni a vitamin- és ásványi anyag-hiány miatt. Kinek mi a jó, én nem szólók bele.
12. 07016ed7ac (válaszként erre: 10. - Szekeres.A)
2012. máj. 22. 14:13
A wok nagyon tuti ilyesmire,mi sűrűn csinálunk,szezámolajjal meg utánozhatatlan az íze is,de diéta esetén olívaolaj azt hiszem az ajánlott :) Sok sikert hozzá,én meg is éheztem,ahogy így olvastam :))
2012. máj. 22. 14:11
A bő olaj, és a lisztes panír egyenlőre mellőzött.
2012. máj. 22. 14:10
Főleg olyat szeretnék, mint amilyet a kinti grillen lehet sütni. Csak bent, a sütőben, vagy a wokban is el lehet érni ugyanazt a zöldségpirítást?
9. 07016ed7ac (válaszként erre: 7. - 07016ed7ac)
2012. máj. 22. 14:06
Másrészt ettől még nem lesz ropogós a zöldség,csak a bundája..
8. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - Szekeres.A)
2012. máj. 22. 14:05
Egy jó wok (ha nincs, akor egyéb serpenyő) kell, kevés olaj, rövid sütési idő.
7. 07016ed7ac (válaszként erre: 6. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 14:04
Hát,diéta esetén még nem hallottam hogy az olajban sült dolgok annyira kívánatosak lennének..és mindegy milyen liszt,akkor is liszt...ennyi erővel egyen egy nagy szelet kenyeret a zöldséghez :)
6. 08f14c3a49 (válaszként erre: 5. - 07016ed7ac)
2012. máj. 22. 14:02
mi a baj
5. 07016ed7ac (válaszként erre: 4. - 08f14c3a49)
2012. máj. 22. 13:58
Na,az aztán diétás :D
2012. máj. 22. 13:51
Hát palacsintatésztát készítesz teljes kiőrlésű liszt felhasználásával (1 tojás, liszt, víz), és pl, brokkoli, vagy most van szezonja: cukkini-, tök-, padlizsánszeleteket mártasz bele, igazán forró olajba dobod, és sütés után lecsepegteted.
2012. máj. 22. 13:48

mindenféle zöldségből...ropogósat viszont: répa, karalábé, fehérrépa, hagyma, stb...a krumpli nem diétás! :)


Én úgy szoktam, hogy megszórom fűszersóval a zöldséget, margarinnal v olivaolajjal kikenem a tepsit, először fóliázva sütöm, hogy puhuljon, aztán leveszem és megsütöm.

2012. máj. 22. 13:47

Hogy lehet finom sült zöldségeket készíteni?


Ha sütőben sütjük le kell takarni fóliával?

2012. máj. 22. 13:46
Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook