Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha) (tudásbázis)
Mc-is krumpli félét fagyasztott bolti nagyon vékony krumpliból lehet készíteni.
A lényeg a forró,bő olaj.
Találni a tescoba és lidlben is.
Pontosan ugyanolyat sehogy.
Egyébként a jó sültkrumpli titka marhára burgonyafüggő.Majd jön valamikor az újkrumpli szezon,na abból finom.Azzal is sokat javíthatunk,ha szeletelés után papírtörlővel teljesen leitatjuk róla a nedvességet és forró olajban sütjük.Van amikor olyan jó burgonyát sikerül kifogni,hogy éttermi ízűt sikerül sütni itthon.De ez ritka sajna.
Jaj...nem olyan jó az...:)Ha kihül,már ehetetetlenül rossz...Amúgy pálmaolajat használnak,az ad kissé más ízt neki.De ha finom sülkrumplit akarsz,én abból a sárga fajtából szoktam.Az kissé édesebb,mint a többi,és attól fini.Amit a többiek írtak,hogy előfőzni,az tulajdonképpen a cukortartalmat növeli meg kissé(hülye kifejezés,a szénhidrát tartalom nem változik,csak a keményítő egy része alakul át,ugyanez történik a sárgarépával is pl.) és ez adja.Plussz:amikor kiszeded,nem csak hogy papírtörlőre tedd,hogy kevesebb olaj maradjon rajta,de forrón ne sózd meg.Attól löttyed össze.
Hagyd a mekis kaját.Minden szép,minden ok papíron,de valami nem stimmel azzal,hidd el.Nagy szolgálatot tennének a táplálkozástudományi kutatásoknak,ha bevallanák,hogy pontosan mit tesznek bele,mi az az addikt akármi,amitől a biológiai válasz is rossz irányba megy,stb-stb...na jó,nem itt fogok értekezést írni...:D
A lényeg:inkább kerülésre ajánlom.:)
Olyan csíkokra vágod, mint a szalmakrumpli. Szalvétán, konyharuhán szárazra törlöd és forró olajban gyorsan megsütöd villával igazgatva. Szalvétára tenni s utána megsózni.
A tiéd jobb lesz így.
Sajttal vagy , csípôs csalamádéval,fokhagymás majonézzel még finomabb!
Már sokszor próbáltam finom sültkrumplit készíteni. Fritőzben, edényben a gázon, sütőben, olaj nélküli sütőben.
De egyikben sem lesz olyan finom, mint a Mekiben. Vagy puha és töttyedt, vagy túl kemény az egész, és kissé égetett.
Úgyhogy a kettő együtt, hogy belül puha, kívül ropogós soha nem jön össze.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Miért nem bomlik le a McDonalds-os Happy Meal hamburger?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?