Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha) fórum

Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha) (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
28. Cilumiluci (válaszként erre: 26. - 26e3472408)
2013. febr. 28. 13:38
Van benne egy kis adalék ami fokozza méág jobban kívánj belőle enni,többet és többet:)
2013. febr. 28. 13:35
Krumpliból van.Lehúztam egy kis időt a mekiben és a BG-ben is.Biztos,hogy krumpli,nyugi :)
26. 26e3472408 (válaszként erre: 24. - Pan Dóra)
2013. febr. 28. 13:34
Tudjuk,hogy rossz azt is hogy árt,de van benne valami ami néha hiányzik és addig nem nyugszom amíg nem eszek belőle:-))
25. siss27 (válaszként erre: 19. - Siss27)
2013. febr. 28. 13:34
A mekis krumpli lehet ugyanolyan gyorsfagyasztott zacskós cuccból van mint amit bármelyik hipermarketben vagy élelmiszerboltban árulnak.Egyszer mutatták a Hogyan készül? című tv sorozatban a gyorsfagyasztott burgonya titkát,ugyanúgy krumpliból van,nagyon magas hőmérsékleten elősütik pár pecig,majd hirtelen lehűtik és fagyasztják.Lehet a neten fent is van valahol ilyen műsor.
24. Pan Dóra (válaszként erre: 7. - Pasionella)
2013. febr. 28. 13:32
Nekem is :) Amikor elindult itthon ez a mekis őrület, az egyik ismerősöm meghívott, mondván, hogy olyan finom sült krumpli, mint ott van, sehol a világon nincs. Háááát... régen estem úgy pofára (bocs) :(
23. Cilumiluci (válaszként erre: 13. - 26e3472408)
2013. febr. 28. 13:30
Mégis tudjuk:)
22. Cilumiluci (válaszként erre: 17. - A78c2ff918)
2013. febr. 28. 13:29
Jaja,az oroszok már ki is zavarták a mekit maguktól:)
21. Cilumiluci (válaszként erre: 14. - Zsuan)
2013. febr. 28. 13:28
Én is tudom hogy nem abból va,van rokonom aki ott dolgozik,hidd el:)
2013. febr. 28. 13:26

Mc-is krumpli félét fagyasztott bolti nagyon vékony krumpliból lehet készíteni.

A lényeg a forró,bő olaj.

Találni a tescoba és lidlben is.

19. siss27
2013. febr. 28. 13:25

Pontosan ugyanolyat sehogy.

Egyébként a jó sültkrumpli titka marhára burgonyafüggő.Majd jön valamikor az újkrumpli szezon,na abból finom.Azzal is sokat javíthatunk,ha szeletelés után papírtörlővel teljesen leitatjuk róla a nedvességet és forró olajban sütjük.Van amikor olyan jó burgonyát sikerül kifogni,hogy éttermi ízűt sikerül sütni itthon.De ez ritka sajna.

2013. febr. 28. 13:23
Na ez engem is érdekelne, hogy miből is van a meki krumpli :-)
17. a78c2ff918 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2013. febr. 28. 13:19

Jaj...nem olyan jó az...:)Ha kihül,már ehetetetlenül rossz...Amúgy pálmaolajat használnak,az ad kissé más ízt neki.De ha finom sülkrumplit akarsz,én abból a sárga fajtából szoktam.Az kissé édesebb,mint a többi,és attól fini.Amit a többiek írtak,hogy előfőzni,az tulajdonképpen a cukortartalmat növeli meg kissé(hülye kifejezés,a szénhidrát tartalom nem változik,csak a keményítő egy része alakul át,ugyanez történik a sárgarépával is pl.) és ez adja.Plussz:amikor kiszeded,nem csak hogy papírtörlőre tedd,hogy kevesebb olaj maradjon rajta,de forrón ne sózd meg.Attól löttyed össze.

Hagyd a mekis kaját.Minden szép,minden ok papíron,de valami nem stimmel azzal,hidd el.Nagy szolgálatot tennének a táplálkozástudományi kutatásoknak,ha bevallanák,hogy pontosan mit tesznek bele,mi az az addikt akármi,amitől a biológiai válasz is rossz irányba megy,stb-stb...na jó,nem itt fogok értekezést írni...:D

A lényeg:inkább kerülésre ajánlom.:)

16. andi6020 (válaszként erre: 3. - Vukkk)
2013. febr. 28. 13:18
Miből van?
15. Free
2013. febr. 28. 13:06
A mekis krumpli nem sok igazi krumplit látott :D
14. Zsuan (válaszként erre: 9. - Cilumiluci)
2013. febr. 28. 13:05
krumpliból van,hidd el... én már csak tudom :)
13. 26e3472408 (válaszként erre: 5. - SzánI.)
2013. febr. 28. 13:05
Krumplidarálék, enzimek, állagjavító, meg persze csontliszt, de erről senki nem tudhat"
2013. febr. 28. 13:04
Az jó állagú??? Szerintem szörnyű rossz!
11. babszibobó (válaszként erre: 9. - Cilumiluci)
2013. febr. 28. 13:02
De biztos állítom, hogy krumoliból van, csak sokat számít, hogy mi volt a menete mielőtt a tálcára kerül!
10. 63d6abf1d7 (válaszként erre: 3. - Vukkk)
2013. febr. 28. 13:00
Ott a pont.
2013. febr. 28. 12:58
Az sajna bármilyen finom,nagyrészt nem krumpliból van,
2013. febr. 28. 12:58

Olyan csíkokra vágod, mint a szalmakrumpli. Szalvétán, konyharuhán szárazra törlöd és forró olajban gyorsan megsütöd villával igazgatva. Szalvétára tenni s utána megsózni.

A tiéd jobb lesz így.

Sajttal vagy , csípôs csalamádéval,fokhagymás majonézzel még finomabb!

7. Pasionella (válaszként erre: 4. - SzánI.)
2013. febr. 28. 12:56
Nekem eddig csak a mekinél finomabb krumplit sikerült sütnöm.
6. 9d7907a17a (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2013. febr. 28. 12:56
Félig megfőzöd sós vízben a burgonyát, kicsit lecsepegteted, majd bőolajban kisütöd. Ha kicsit egészségesebbre szeretnéd akkor kevesebb zsiradékon sütöd ropogósra a külsejét. Érdemes olyan edényt választani amiben nem tapad le, mert akkor csak rázogatni kell és nem ragad le a pirult fele. Akár sütőben is készülhet a kevesebb zsiradékos változat.
5. SzánI. (válaszként erre: 3. - Vukkk)
2013. febr. 28. 12:56
Miért, ott miből van a sültkrumpli?? Csak a formája olyan, és másból van??
2013. febr. 28. 12:55

Már sokszor próbáltam finom sültkrumplit készíteni. Fritőzben, edényben a gázon, sütőben, olaj nélküli sütőben.


De egyikben sem lesz olyan finom, mint a Mekiben. Vagy puha és töttyedt, vagy túl kemény az egész, és kissé égetett.


Úgyhogy a kettő együtt, hogy belül puha, kívül ropogós soha nem jön össze.

2013. febr. 28. 12:54
Amit a Mekiben készítenek annak semmi köze nincs a krumplihoz. Így olyant krumpliból nem tudsz készíteni.
2013. febr. 28. 12:53
meg kell főzni a krumplit sós vizben és utána kell kisütni. csodafinom lesz :D
2013. febr. 28. 12:52
Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook