Hogy hívja születendő lányporontyom a fiatal, nem nagyis nagymamáját, az én anyumat? nálatok mi a 'mama' beceneve? (tudásbázis)
Az igazi az, amikor a kisgyerek saját maga ad nevet a rokonainak.
Mindenkinek meglesz a beceneve? Ahogyan tölletek hallja, majd azt próbálja utánozni. :))
Én mamuci vagyok,és imádom,mikor így szólít az unokám.
Én sem vagyok az a kimondott nagyis nagymama.
semmi gond, csak a családomra nagyon érzékeny vagyok, olyan szicíliai módra:)
és nem is vagyok haragtartó:)
A 34-es hozzászólásomban direkt külön bekezdésben ítam egy ismerősömről a példát, s az utolsó mondat őrá vonatkozott.
Véletlenül sem a Te anyukádat akartam megsérteni, nem is értem, hogy lehetett ezt félreérteni?
Kérlek, ne haragudj, de azt hittem teljesen érthető, ahogy leírtam.
félreérted. és nem hinném, hogy okod-jogod van minősíteni az anyukámat, vagy hogy mit érdemel, és mit nem, szerencsére nem TE döntöd el.
amúgy: az anyu nem szeretné, hogy mamázza. és nem azért, mert sértő, hanem azért, mert nálunk én leszek a mami néven futó anya, és nem túl praktikus, ha mami, és mama is van. ez nem hiúsági kérdés egyáltalán, az anya mindenkinek egyfolytában a még meg sem született unokájáról álmodozik, és biztos milliószor szuperebb nagyszülő lesz, mint sok másik, akiket naponta látok, szólítsa őt a kölyköm akárhogy.
kérlek legközelebb kímélj meg attól, hogy kinyitod a szádat, ha az én kérdésemet látod meg. és most a legkultúráltabb sítlusomban válaszoltam.
Nekem ötletem nincs, de belekotyogok azért. :D Az itt elhangzottak közül nekem tetszik a Nanci és a Nani is. Mivel a mama, nagyi kilőve, mami foglalt.
Az én kisfiam még nem tud beszélni, de én Anya vagyok, az apja Apa. Anyukám Éva Mami, a másik mama a Rozi Mama. Mindketten fiatalosak és modernek szerintem, és nálunk is ők nevezték el magukat így. Illetve hát jó, én már Lénárd szájából is Anya vagyok, de a többiekről még csak mi beszélünk. :D
Illetve túrókat! :D :D Én időnként Anya vagyok, de legtöbbször Nyanyát mond nekem. Nem akarok egy nyanya lenni, de olyan édes, hogy csak nevetni tudok. :)))
Szerinted sértő lenne a nagymamára nézve, hogy mamának vagy nagymamának hívja az unokája?
Hisz akár milyen fiatalos, mégiscsak a nagymamája!
Én a magam részéről alig vártam, hogy valaki így szólítson! Elejében saját magamat mint "nagymama" emlegettem a kisunokámnak, de a végén Ő mégis csak "mamának" nevezett.
Így vagyok én a MAMA, amire büszke vagyok!
Tudom, hogy vannak igen hiú nagymamák is. Van olyan ismerősöm, akitől nem szabad megkérdezni, hogy van az unoka, csak úgy, hogy: -hogy van Andriska?
Szerintem szégyelje magát az ilyen nagyi, meg sem érdemli, hogy unokája legyen.
Kommentár nélkül:
Első osztályban tanítok. Az egyik kisfiúért gyakran egy 50 körüli hölgy jött nem az anyukája. Egyszer mondtam neki: Bálint siess az öltözéssel, ne kelljen a mamádnak sokat várnia! Ő, nem a mamám, csak egy árva rokon-válaszolta a kisfiú.
Mint kiderült a nagymamája, csak Magdinak hívja.nemrég meghalt a dédimama és nagymama mondta a gyereknek, hogy ő most már árva lett, mert meghalt az anyukája.
A gyerek így rakta össze az "árva rokon"-dolgot. Nem tudta, hogy a Magdi az ő nagymamája!!!
A párom azt tanítja a gyereknek, hogy az ő anyukája -aki elég fiatalos-, Tyúkmutter.
Persze ezt még nem mondja.
A másik a mama.
Ha nem szeretnétek ,hogy nagyinak hívja vagy ugye a mama-mami kilöve,akkor szólíthatná a keresztnevén is vagy valami érdekeset is ki lehetne találi:
Manka,Nanci..stb..ha kell a becézési forma mindenképpen és a nagyitól idegenkedtek.
köszikösziköszi, mindenkinek:)
na kíméljetek, ha eszetekbe jut még valami:)
Az én gyerekeim az én anyumat Mamának, anyósomat Nagymamának.
Én viszont gyerekkoromban: volt a Főzős Nagymama és a Másik Nagymama. Persze nekem sem mondta senki, hogy így szólítsam őket, saját találmány.
Hm? Ezt nem igazán értem... A gyerek mindenkit ugy fog hivni ahogy mondjuk neki,tehát én pl.mindig azt mondtam elejétől,h. anya adja oda,naya kéri ezt tanulta meg. Anyukám ugyanezt a nagyival,anyósom stb. és lám mindenkit ugy hiv ahogy szerettük volna.
Igen amig nem tudta kimondani a nagyi csak na volt az anya meg ana de előbb utóbbb mentanulja.
Ver(a) mama tényleg nem szerencsés:))
A családban nálunk még Angyinka fordult elő(háát ez talán a nagyiból származott)
jaj, nagyon köszi a sok választ:)
igazából az van, hogy a poronty engem fog maminak hívni, és ez kapásból kiesik... a nagyi meg nem tetszik senkinek nálunk. a nani egy jó megoldás, de az is hasonlít a mamihoz.
anyukám ráadásul Vera, és azt meg nem akarja, hogy azt üvöltse a gyerek, hogy 'ver a mama'
becézések érdekelnénk, mint pl. nani, mimi, etc