Hogy derült ki hogy asztmás a gyermeked? (tudásbázis)
volt mikor én is ugy csináltam 20 percenként 2 puff utánna 6 ornként de az a hat ora nagyon soká tellik pláne ha agyerek nem kap levegöt. az a rossz mikor elkezd köhögni neki semmi köhögéscsillapito nem használ de télleg semi van 2 másik gyerekem neki hat a köhögéscsillapitó de neki nem még az inhallátor se nagyon este nem is szoktam inhallátort használni mert akkor egész éjszaka köhög töle
nektek használ vmi köhögéscsillapitó?
Kaptam egy papírt,azon azt írja rohamoldásnál 20 percenként lehet 2 puff ventolin,és ha két óra múlva sincs javulás akkor orvos.Én is sokallom egy kicsit,de ez áll a papíron.
Most reggel megint úgy kelt fel hogy sokat köhög,meg egy picit megint sípol.
Most napi 4xkell inhalálni.
Jesszus,akkor nektek sűrűn kell menni,szegény
remélem nálunk nem sűrűsödik.Igen a kórházban sem csinálnak vele mást mint megfigyelik,bár mi 2 nap is kaptunk vénásan szteroidot,de ő nagyon rosszul volt.
Nekem meg pont azt mondta a doktornő(én is csodálkoztam)Hogy a kruppnál jó a hideg levegő,de az asztmánál nem.Most akkor igazodjon el az ember.
Szegényke.
A rectodelt kúpot mi is használjuk,mert kruppos rohamunk is volt már.
Nekünk mindenféle betegség nélkül jött ez a roham,és igen most is ha szaladgál egyszerre köhög,hiába mondom hogy nem szabad.Még mindíg ha ráteszem a kezem a mellkasára érzem hogy hörög.
Kaptunk mi is inhalátorozáshoz sóoldatot meg berodual inhalációs cseppeket.
Akkor nem nőtte el a lányod?
én is asztmás vagyok,így a hajlam is megvan rá és én sem nőttem el,sőt a két terhesség alatt rosszabbodott
Az én lányom 10 éves lett mire kimondták: asthma.
Gyanú volt nálunk is először, akkor Pulmicortot szedett. 1 hónapig. Majd újabb vizsgálatok. Utána a végleges diagnózis. Azóta állandó gyógyszer. Lassan 20 éves lesz.
Igen,sajnos.
Tavaly télen többszörös hörghurut,száraz köhögés szintén,azt mondták ez kruppos roham,de közben lett más baja,ami miadt 2 hónapig szteroidot kellett szedni a kisfiamnak,akkor persze tünetmentes volt.
Én is asztmás vagyok,mindíg kérdeztem hogy nem-e örökölhette,és hogy nem e az,ugyanis én is mindíg hallottam kilégzésnél a sípoló hangot.
EZ így ment egész idáig,míg pénteken befulladt a kisfiam,de úgy,hogy hányásig fajúlt a dolog.Tegnap úgy engedtek haza,hogy asztma-gyanús,kaptunk ventolint rohamoldásra,és Eonic rágótablettát állandóra.De ha csak gyanús,akkor hogy kaphatunk állandó gyógyszert?Jövő héten megyünk mellkasröngenre.Most lesz jövő hónapban 3 éves.Ti?Mióta vagytok betegek?
További ajánlott fórumok:
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- 3 gyermeked közül 6 hónapos a legkisebb. Kiderül, hogy várandós vagy, 4-5 hetes. Vállalnád?
- Mit tennél ha az anyósod kijelentené, hogy neki köszönheted hogy van gyermeked...
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?
- Mondod a gyermekednek, hogy "szerelmem"?
- Érdeklődnék, akinek asztmás a gyermeke, hogy derült ki?Mik voltak a tünetek?