Hogy adjátok elsőnek a babának a tejet? (beszélgetés)
Szia! Mi 13 es fel hoig szopiztunk , onnan egyertelmu volt hogy a tehentej. Most 20 hos, azota forralva es lehutve kapja a falusi tehentejet. De nem vagyunk allergiasok sem en sem a ferjem. De 1 ev utan itt a dokino azt mondja johet a tehentej!
Lehet, hogy túlzás a 3 év, de a 11-13 hónap is az, sőt!
egész életében ihatja még, sehova nem kell sietni vele, biztonságosabb a tápszer.
amúgy meg simán létezik, hogy a tejterméktől semmi baja a gyereknek, csak a tejtől (pl. mert a túró, joghurt, stb. savanyítottak, nem ugyanaz az összetétele, mint a tejnek).
Mi megunhatjuk,de ok nem,nekik ez a termeszetes!!!
Az én kislányom 17 hónapos.Én egyéves kora után kezdtem el a tejet,nekem sose volt tápszeres,s nem is volt hajlandó meginni,még a gyerekitalt se. Én először 0,5% cserpes tejet adtam neki.Persze kicsi adagot.Majd 2,8%-at kap most,reggel és este is 200ml!Én csak Cserpes tejet adok neki,gyerekorvos javasolta.Szerintem mindenki maga döntse el.Én senkit se ítélek el ha ad vagy nem!Szerintem kell a tejtermék is,mindenki maga döntse el milyen formába.
Én 15 hósan kezdtem a tejet. Nem forralom, 2,8-ast adok. A tejtermékeket is bírta a kislányom, és ezt is bírja. Azzal nem értek egyet, hogy 3 éves korig nem szabad tejet adni, mert legkésőbb az oviban kap majd, és akkor mi lesz? Ott fog először találkozni majd vele? És mi van, ha nem fogja tudni megemészteni a gyomra?
Nekem 15 hós lesz a babám és még eszembe sem jutott a tej.........mondjuk tápszertől nincs baja és igen teszek bele neki egy kis kanál 1 évesnek való kakaóport mert valljuk be mi is unnánk a tejet 1 év után.
A forum kerdesere valaszolva,szerintem is tapszer,nem tehentej...
Szia!:) A tej nem való ennyi idős babának. Tápszert adnék a helyedben. Abban benne vannak a fontos vitaminok, immunerősítő anyagok, amire egy ennyi idős baba szervezetének szüksége van.
Dehogy kell nekik a kakao,foleg nem ilyen kicsi korban... utana meg sok Anyuka csodalkozik,hogy a kakao koffeintartalmatol a gyerek szuperaktiv... :-(((
1,5 tejet fel forralni vissza hűteni és ihatja is,hozzá értő vagyok nem hülyeséget beszélek,a lényeg az legyen hogy 1,5 -ös legyen a tej!
És átlagot vonsz belőlük, vagy mi alapján fogod eldönteni, ha teszem azt érkezik 15 írás, amiben a tej 8 féle adását javasolják??
muszáj adni? :-))
Tényleg kell a kakaó a gyereknek? Vagy csak én vagyok "konzervatív", amiért úgy gondolom, hogy 3 éves kora előtt teljesen felesleges neki?
Szia!
Nekem a gasztron azt mondták hogy nem kell felezni se forralni a 3,6%-ost adjam neki 1 éves kor után!
Ott aztán értenek hozzá!
Köszi a válaszokat!Azért kérdeztem mert voltak olyanok akik a teás,tejet mondták, volt olyan is,aki azt mondta,hogy nem kell higítani.Várom még a válaszokat.
Én zabtejet adtam a babámnak,attól nem lesz semmiféle allergia.
Az én kisfiam 11hósan kapott először tejet. Az ok egyszerű, sugárban hányta ki az összes tápszert...
Én 2,8-as tejet adtam, úgy hogy 300ml-t ivott.
150ml tejet és 150ml vizet összekevertem egy lábosban és felforraltam. Miután langyosra hűlt kevertem hozzá kakaóport, és csak úgy cuppogott mikor odaadtam neki:)))
Forralva és felezve.50-50%-ban forralt vízzel.2,8%-ossal kéne..
Szia,
ha engem kérdezel semmilyet.
inkább tápszert adj továbbra is, vannak olyanok, amiket akár 3 éves korig kaphat.
Semmi előnye nem származik abból, hogy tejet iszik, ellenben rengeteg lehetséges gondot megelőzhetsz azzal, ha nem adsz neki még.
13 hónapos babámnak szeretnék tejet adni.De hogy?Forralva?Higítva?Ha igen mennyire higítva és mivel?Mennyi ideig?Kakaót is ihat?(tápszerrel már itta)Milyen tejet?
További ajánlott fórumok: