Hogy adjátok elsőnek a babának a tejet? (beszélgetés)
nem tejitalt, babatejet.
Az azért nincs minden "sarki fűszeresnél".
Az én fiam nem itta meg, inkább üvöltött, ha éhes volt, de nem volt hajlandó elfogadni!
A tejitalt szintén kiköpte.
hogyhogy nem volt más alternatíva? ezt nem értettem.
anyatej (még ha nem is saját), tápszer, hozzátáplálás (kortól függően).....?
Szerinted nem tudja, hogy lehet kapni tejitalt?
Kiböki az ember szemét a polcokon a boltban...
igen, tudom, a saját gyerekem is kapott tápszert pótlásként, és a negyedik fajta vált csak be.
tejjel nyilván nem próbálkoztam, hisz még csak féléves volt.
van tucatnyi, valamelyiket biztosan megissza.
azért írtuk többen, hogy mit kellene/lehetne helyette, mert lehet, hogy nem tudja, hogy van más/jobb alternatíva is.
segíteni akartunk, legalábbis a magam nevében ezt mondhatom.
Tudod vannak babák, akik egyszerűen nem fogadják el a tápszert. Soha, semmikor.
A tejitalt sem, az ízesítettet sem.
Mondjuk valóban a topikindító is megszólalhatna, hogy miért pont tej, ha már itt védelembe veszik, hogy biztosan oka van annak hogy nem tápszer...
Nos? :-))
A fórumindító azt kérdezte, hogyan adjuk a tejet először a babának.
nem azt, hogy mit kellene helyette.
Én sem jókedvemből választottam a tejet, hanem mert nem volt más alternatíva.
Én friss házi tejet adok a kisfiamnak forralva.
14 hósan kezdtük,nagyon óvatosan tápszerrel keverve,folyamatosan csökkentve a tápszer mennyiségét. Nem higítom. A dokinő már 1 éves kortól ajánlotta a tejet. Mi még vártunk vele egy kicsit.
bocs hogy olyan idióták vagyunk, hogy jót akarunk a gyereknek, még ha nem is ismerjük.....
lehet hogy ismeretségi körünkben volt olyan akinek problémája lett belőle?
én konkrétan ismerek olyat, aki adott tejet 13 hósan, merthogy már egyéves a gyerek, aztán két hónapig nem is volt semmi baja.
Utána meg több mint egy év totális tejmentesség jött a betegség miatt amit a tej okozott. értsd: se rudika, se sajt, se tejföl, de még virsli sem, mert minden ilyesmi termékben is van tejszármazék....
Szia Anitám:)
A bolti tejet én sem forralom, de ha háznál vennénk, akkor igen.
Komolyan mondom olyan idióta emberek vannak itt:(
A fórum indítója azt kérdezte hogy milyen tejet adjon nem azt hogy milyet nem,erre mindenki jön a tápszerrel biztos meg van a maga oka miért nem akar már neki azt adni
ezt kérdezte erre kéne választ adni!!!!!!!
így van, nekik nem uncsi. :-))
különben meg egy 15 hónapos már annyi mindenfélét eszik/ehet, hogy tutira nem unja meg a napi egy adat tejet/tápszert.
Én 1 éves kora után adtam a fiamnak, ugyanis soha nem itta meg a tápszert, de a tejitalt sem volt hajlandó elfogadni!
Én szép fokozatosan adtam neki, először pár korty, majd pár nap múlva ismét. Majd szépen növeltem az adagot.
Én hűtőből adom a tejet, se nem forralom, se nem hígítom. 2.8-as tejet kap a kezdetektől.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- Mennyi idős koráig kell egy babának forralni a tejet?
- 3 hónapos babának milyen naptejet ajánlotok?
- Mikortól lehet rizstejet adni a babának?
- Mennyi ideig nem lehet egy 2 hónapos babának széklete ha 80%-ban anyatejet 20%-ban tápszert kap?
- Nutriton előetetőt hogy adjátok a szoptatott babának?