Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hitelek fórum

Hitelek (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Hitelek

2008. okt. 13. 10:45
Én a kereskedelmi és hitel banknál vettem fel a kölcsönömet,de nagyon jól megkell nézni,hogy milxen kedvezményeket adnak. Mielött hitelt vesz fel az ember ajánlatos néhány bankban körülnézni., mert sokan adnak kedvezményt és azt kell pontosan megnézni,hogy mitis kinálnak valójában(közjegyzőidíj,értékbecslésidíj,tulajdonlap,szerződéskötési díj, bankártya használat elsőéves díj elengedés stb)ezeket alaposan átkell tanulmányozni.Ja és még nem utolsó szempont a kamat és a kezelési költség.Csak ennyit szerettem volna leírni.
28. enifed
2008. szept. 9. 21:27

Hát nem semmi!

Az FHB 1 hónap alatt elintézte a hitelünket! Ma megtörtént az első folyósítás!!!!!

27. Tommyyy (válaszként erre: 23. - Baby Bogyó)
2008. szept. 2. 13:52

Szia,

úgy tudom hogy csak a közalkalmazotti hitelnél nem lehet a 4 éves szerződés, a rendes hiteleknél igen.


Mi is vidéken vettünk lakást, és hozzá igényeltünk szocpolt is, meg fészekrakó hitelt, így konkrétan nem kellett önrész, mert a fészekrakó hitellel 90%-ig el lehetett menni, a fiaim után járó szocpol meg kitette a maradékot :-))Üdv

26. körömvirág (válaszként erre: 25. - Ol.ga666)
2008. aug. 6. 13:31
nem. Ha lakásépítésre veszed fel, akkor csak a költségvetés szerinti építési költségre számolhatod el. Ha kész lakást veszel, akkor pedig csak az adás-vételi szerződésben szereplő vételárra.
2008. aug. 6. 11:36
Azt szeretném kérdezni, hogy ha hitelt veszünk fel lakásépítésre, akkor az fedezi a szükséges engedélyek, tervrajzok költségeit?
2008. júl. 12. 17:00
Nagyon örülök,hogy ennyien hozzászóltatok a témához.Remélem mindenki leírja a tapasztalatát és egymás ügyeiből sokat tanulhatunk.
2008. júl. 11. 11:29

Sziasztok!

A férjemmel és az 5 és fél hónapos csemeténkkel szeretnénk lakáshoz, de elsősorban lakáshitelhez jutni. Ki is szemeltünk egy frankó kis kecót, új építésűt. Tök jó, mert nem is olyan drága vidéken, 8 millából megúsznánk. Természetesen jár a szocpol a meglévő gyermekre, meg a megelőlegező is plusz egy gyerekre, amit 4 éven belül vállalunk. Hál' istennek a fészekrakót igénybe tudjuk venni, mert 35 év alatt vagyunk.

Nos, ez év decemberében lesz hivatalosan az átadása a társasházi lakásoknak. De csak hivatalosan, ugyanis az építtető max. októberben be akarja fejezni a munkálatokat. Természetesen kérnek 10% foglalót.(majd innen-onnan összekaparjuk valahogy). Be is mentünk érdeklődni a OTP-hez. A férjem passzív BAR-listás, ráadásul szerződéses katona(!). A BAR-listával nincs is gond. Viszont azzal, hogy szerződéses munkaviszonya van, az már lehet "kizáró ok" a HITELFELVÉTELNÉL. Az nekik nem jelent semmit, hogy 8 éve szolgálja ezt a ku*va országot és 4 évente van szerződéshosszabítása. De semmiképpen nem szerelne le. Sőt, Dec.-től tervezi a külszolgálatot is. Így tuti a munkahelye.

Sok helyről hallottam, hogy az OTP és még sok más bank, pl. a Budapest Bank nem ad hitelt szerződéses munkaviszonyra.

Én TGYÁS-on vagyok, aug. közepétől leszek GYED-en. Jó lenne minél hamarabb elintéznünk a hitelt, a foglalót, mindent. Sajnos nagyon kevés időnk van és félretett pénzünk is alig. Reméljük, hogy nem csúszunk ki az időből és ha minden összejön, év végére saját lakásunk lesz.

22. solo2 (válaszként erre: 17. - Enifed)
2008. júl. 9. 10:58

Enifed hozzászólásához >>>


Vigyázz az olyan brókercégekkel, akik csak a jutalékot nézik! Válassz olyan tanácsadót, aki olyan cégnél dolgozik, ahol nem a jutalékon gazdagodnak, hanem az elégedett ügyfélen. Nekünk ilyen rendszerünk van.


Hiába! Egy 311 éves Angol cég, más mentalitással dolgozik :)


UI.:

Vannak még becsületes emberek...

2008. júl. 9. 08:58
Úgy értettem, hogy nincs egy Ft sem a zsebedben. Tudom, hogy a plussz fedezet mit jelent, és én személyesen félnék is tőle. De sokaknak ez jelent megoldást.
20. 298dc77b34 (válaszként erre: 18. - Fagyongy67)
2008. júl. 9. 08:56

Ezek nem önerő nélküli hitelek! A plusz ingatlan többmillió ft-ot jelent a banknak, hiszen nemfizetés esetén azt is viszik, mert egyetemleges zálogjoggal terhelik a bevitt és a megvásárolt ingatlant is!

A személyi hiteles sem önerő nélküli, hiszen kértek 10%-ot, nem? Aztán,hogy azt hitelből vagy miegymásból teremti elő a szerencsétlen a bankot nem érdekli. Személyi kölcsönt pedig mindenki kaphat, akinek bejelentett munkahelye van!


Tehát: önerő nélküli hitel nincs!

2008. júl. 8. 22:17

Mi is építkezünk. Persze hitel+ szocpol+ eladott lakás ára. Július 31-ig ki kell költözni a régi eladott lakásból. Addig az új is kész:)

Legelőször az Otp-hez mentünk hitelért, jó volt a konstrukció, "épp a mindent elengedünk" az elején kölcsön volt az. Nem kaptuk meg. Ill. 3 millával adtak volna kevesebbet.

Mérges lettem, kutattam a lehetőségeket. Ráakadtam egy noname bankra. Tényleg nincs neve. Bementem elmondtam mi a helyzet. És képzeljétek. Mégcsak értékbecslő sem kellett a nem kis összegű hitelhez. 2 hét múlva aláírtuk a papírokat. Most pedig 1-2 hét és birtokba vehetjük az otthonunkat:)

2008. júl. 8. 21:40

Sziasztok!

Nos Nyuszómuszót én is imádom, de ott se lesz sokkal rövidebb:-(

Önerő nélküli hitel létezik. Abban a ritka esetben, ha van még egy ingatlan pl. családon belül, amit be lehet vonni. Tudom sokan felhördülnek, hogy ha volna, akkor nem kéne hitel. De sok szülő úgy tud segíteni a csemetéjének, ha jelzálogba adja az ő lakását, tehát elképzelhető hogy valamilyen úton megvan az a második ingatlan.

Időnként van olyan akció, mint nemrég volt pl. az OTP-nél, hogy MINDEN induló költséget elengednek.

Illetve ismerek olyan valakit, aki válás után maradt egy forint nélkül, de lakást akart. A hiányzó önerőt felvette személyi hitelként. Vidéki kisváros, a vételár 4 M volt, ennek 10%-a lett a személyi kölcsön. Induló költség nem volt, így lezavarta a dolgot. De tény, hogy ez ritka dolog.

17. enifed
2008. júl. 8. 09:48

Sziasztok!


Körömvirág hozzászólását olvasva vigyorra (vicsorra?) görbült a szám! Május 21-én nyújtottuk be hitelünket az ELLÁ-hoz és októberben azt hiszem 20 körül kaptuk meg! Igen, mi olyan ökrök voltunk, hogy az ellához, de....

Nekünk a személyi tanácsadónk adta ezt a soha vissza nem térő alkalmat.... JA! Személyi tanásadó, aki valójában egy régi ismerősünk, aki a drága OVB-nél akart meggazdagodni. Házunkat eladtuk, hitelünket kifizettük, (többet, mint amennyit felvettünk)a törlesztőt egy év elteltével 10 ezerrel megemelték.... Ja és most várom , h legyenek olyan drágák és küldjék vissza a biztosításba befizetett 200 ezremet, igaz csak 65 ezret, mert a többit lenyelték, ebből az apehnek vissza kell fizetnem 10+2 ezret, mert ugye adókedvezményt 20%-kal növelten kell visszafizetni. Ennyit az OVB-ről és az ELLA-ról. Most építkezünk. NEM SZEMÉLYI TANÁCSADÓVAL!

Gyeden vagyok, ráérek, végigjártam a bankokat. A legnormálisabbak, legsegítőkészebbek az FHB_nál voltak, (amúgy is imádom a nyuszó-muszót :) ).

Két gyerek utáni FOT + egy kis önerő + a hitel =sikerülhet.

Pénteken adtam be a papírokat és most várok ....

Még türelmesen, kiváncsi vagyok, most meddig fog tartani?!

16. solo2
2008. júl. 8. 08:47

Sziasztok!


Fura, hogy sok sok ilyen hozzászólást láttam már, hát most elkezdek hozzászólni is! :)


Első kérdésem, hogy tudtátok- e, hogy bizony bizony nem csaka bankok foglalkoznak hitelezéssel! Sok embernek tudtam már segíteni, ugyanis a sok apróbetűs szöveg és az elrejtett periódusok, meg a bank jogai bizony évek múltán is meglepetéseket okoznak.


A legtisztább szerintünk - és mi is ezt alkalmazzuk - ha nem vállaljuk át a költségeket, mint értékbecslés, és társai. Igaz, hitelkiváltás esetén nem kell folyósítási jutalékot fizetni, viszont nem is építjük be, mondjuk sms díj gyanánt a hitel mellé :)

Így lesz kész a jó adósoknak, az 1,2% kamattal és állandó 2,5% kezelési költségel műküdő NEM akciós hitel. Szerintem nem sokan hallottatok az ilyen lehetőségről.


Húú! Nagyon üzletiesen hangzott, de szerintem érdemes megfontolni. Persze ez a lehetőség csak akkor áll fenn, ha jó adós vagy, tehát egy napot sem csúszol a törlesztésekkel. Na jó! Ez nem a reklám helye.


A másik fontos dolog!


A pénzpiac és a szakma óva int mindenkit a Japán Jüan alapú hitelektől! Vajon miért? Csak bízom benne, hogy nem sokatoknak van ilyen hitele. Persze bizonyára mindenféle költség nélkül kiváltják a bankok erre a típusra a meglévő hitelt, de ki tudhatja, hogy mi az olcsó...


Halkan jegyzem meg, hogy olyan lehetőségek is elérhetők, hogy hitelkiváltás után ugyan marad a törlesztés összege, de okosan és némi szakmai támogatássa a háttérben, akár le is lehet rövidíteni egy hitelt! Na erről azért nem szoktak beszélni!


Hát az előbb már nagyon belelendültem, remélem ebből nem lesz bajom. :)


Még egy fontos gondalatom jutott hirtelen eszembe az LTP- vel kapcsolatban, azonban ha leírnám, tényleg mászkálhatnék a bíróságra. Hát az LTP- ről csak annyit, hogy ennek intézménye kizárólag a Magyar állam érdeke! Miért is? Remélem tudjátok a választ.


Ákos

2008. júl. 8. 07:45

Az országban működő öszes nagy bankot ismerem mert velük dolgozom. Ismerem a hitellehetőségeiket, a konstrukcióikat, tehát nem ért meglepetés, amikor magunknak kellett intézni a hitelt.

Az OTP-nél vettük fel a hitelt, egy nagyon egyszerű oknál fogva: Egyetlen bank sem adta volna meg a hitelbiztosítéki érték 90%-át, nekünk pedig ennyi kellett.

LTP-t nem kötelező kötni, de szerintem senki ne vagyen ki a zsebéből 30%-os állami támogatást, életbiztosítást pedig azért kötöttünk, mert igen nagy a hitel, amit csak ketten tudunk törleszteni és így nyugodtabbak vagyunk.

Egyébként éppen akciójuk volt, így nem volt földhivatali, közjegyzői, értékbecslői és fedezetkezelési díj, alsó hangon is 100.000 Ft.

De a lényeg, hogy egy kutya mind, sajnos azonban az emberek többsége nélkülük sose jut lakáshoz, kisebb részük meg velük se!

2008. júl. 8. 06:58
Mi 2 éve a CIB-nél vettünk fel hitelt. Viszonylag egyszerűnek tünt a dolog (ezt csak mi hittük így:)). A testvérem 50%-os tulajdonrészét vette meg a férjem (vidéki családi ház). Tehát adva volt részemről a meglévő 50 %-os tulajdonrész és a kettőnk jövedelme, ami akkor netto kb 210-220 e Ft volt. Mint kiderült, ez kevés, ezért eljött az egyik szülő adóstársnak. A papírjaink egy-egy részét kb 3* keverték el, persze nekünk kellett pótolni, nyári szabadságolások, lejárt az adásvételi szerződésben megállapított határidő stb. Áprilisban igényeltük meg a hitelt, a tesóm SZEPTEMBER-ben kapta meg a pénzt. No comment!!!
13. pemete (válaszként erre: 12. - Scorpiolady)
2008. júl. 7. 20:40

Jó fej...

Nem tudom amúgy, hogy ezek a kis hitelügyintézőcskék mit gondolnak magukról!

Egyszer véletlenül rossz napomon talál meg egy, és akkor lehet megkérdezem tőle, hogy akkor most ki a szolgáltató, és ki a "vevő"!

Én bárhol dolgoztam soha senkivel szemben nem ebgedtem meg magamnak ilyen pofátlanságot és szemtelenséget, sem amikor hiteleket intéztem, sem pedig amikor vendéglátóztam ,márpedig ott azért volt akivel lehetett volna ...

12. scorpiolady (válaszként erre: 11. - Pemete)
2008. júl. 7. 20:21
Mi az MKB-nál jártunk úgy, hogy azt mondta az ügyintézőnőci, ha fejenként 200 000 nettót keresünk akkor menjünk vissza! Jó mi?
11. pemete
2008. júl. 7. 17:59

A FOT= fiatalok otthonteremtési támogatása ezt használt lakásra adják, 1 gyerekre 450ezer forint, de csak akkor jár, ha már megszuületett a gyerek, ha még az ember pocijában van az nem számít!

Nekünk az Erste Banknál a hitelfelvétel kb. 75ezer forintba került, 15% önrészt kértek.

Előtte viszont a Budapest Bankban megszivattak minket, és miután megkötöttük a szerződést az eladóval és átadtuk az önrészt, utána találták ki, hogy az ügyvédnél helyezzük letétbe egy letéti számlán!!! Tehát vissza kellett volna kérni, amit az eladó már beleadott abba a lakásba, amit ő akart megvenni. Az OTP-ben meg amikor bementem 2 perc alatt elhajtottak, egy flegma nő volt, és közölte, hogy ha nem is Fehérváron akarok lakást venni, hanem Palotán, akkor oda menjek (nem gond, hogy akkor még Fehérváron laktunk...), a Raiffeisennél meg közölték, hogy ők nem adnak csak 40%-ra...

De mindenkinek más a tapasztalata, szerintem ez nagyban függ az éppen ott ülő hitelügyintézőtől is!

2008. júl. 7. 17:02
Ja, és a hitel mellé megigényeltük a szoc.pol.-t is.
2008. júl. 7. 17:00

Mi 2 éve jártuk végig ezt a herce-hurcát. Körbejártam minden bankot, és magasan az OTP vitte el a pálmát. Sokkal segítőkészebbek voltak mint bármelyik másik pénzintézet.Volt ahonnan 2 perc alatt kijöttem, olyan lekezelően bántak velem. Talán már akkor gyanút kellett volna, hogy fogjak, mikor belépéskor láttam, hogy nincs egy ügyfél sem a bankban. Az Erste meg olyan feltételeket kért, hogy úgy voltam vele, hogy ha ez meglenne, nem szorulnánk kölcsönre.

Az OTP viszont az első érdeklődésemkor megadta egy hitelügyintéző telefonszámát, utána vele tartottuk végig a kapcsolatot. Ő eljött a lakásunkra, átnézte az összes papírunkat, lépésről-lépésre elmondta a teendőket, és mikor készen volt a paksaméta, ő vitte be a bankba is. Nekünk csak a hitelszerződés aláírására kellett bemennünk. Ja, és ezért egy fillért sem fogadott el, mikor kérdeztük, hogy mennyivel tartozunk a segítségéért, azt mondta, hogy ő a banktól ezért megkapja a jutalékát.

LTP-t mi is kötöttünk, de nem volt kötelező, viszont így 6000 forinttal kevesebbet fizetünk az első 5 évben. Biztosítást viszont nem kötöttünk, mivel úgyszintén nem volt kötelező.

A 6 milliós hitel - mindennel együtt - kb. 300 ezer forintunkba került, de szerintem másik banknál sem úsztuk volna meg sokkal olcsóbban.

2008. júl. 7. 16:30
Hát nem egyszerű az biztos, mi is sokáig talpaltunk mire megfelelő hitelt találtunk 10% önerőnk volt alapból, mi a kereskedelmi és hitelbanknál találtunk megfelelőt, a FOT-ról eddig semmit sem hallottam, mi is az pontosan, mikor jár hogyan lehet igényelni?
2008. júl. 7. 15:42

Bizony ha nincs önerő, nincs lakáshitel sem! Sok helyen láttam már ezt a szöveget: az 5% önerőtől már megkapja a hitelt, ja persze, ha az ingatlan hitelbiztosítási értéke több, mint amennyiért meg akarod venni! Mert a legtöbb helyen a hitelbiztosítási érték 90%-át adják meg hitelben, és általában nem az a magasabb, hanem a forgalmi érték... Szóval nem egyszerű, és az OTP még mindig egy nagy rakás sz*r ezen a téren!!!!!!!

Ahol csak tudják lehúzzák az embert!!!

6. zsanett32 (válaszként erre: 5. - 298dc77b34)
2008. júl. 7. 14:43

Szerintem Te OTPs hitelt vettél fel, igaz?

De mééééééééééééért?

Máshol nem kötelező az LTP, és nincs folyósítási jutalék sem! És a kamatok is kedvezőbbek...

Nem egy helyen a minimális költség a földhivatal, és a közjegyző, ez 10 milliónál max 100.000.ft.

De egy biztos, önerő nélkül nincs lakáshitel!!

5. 298dc77b34 (válaszként erre: 4. - SF)
2008. júl. 7. 14:32
Igen, pontosan ez a legnagyobb probléma! Önerő nélkül nincs hitel! És ez az igazság, nem pedig a sok hülye reklám!
4. SF
2008. júl. 7. 13:01

Szép-szép...


De mit tegyen az, aki elmúlt 40 (mindketten), nincs 16 éven aluli gyerekünk, de egy fityingünk se. Viszont nem szeretnénk tovább albérletet fizetni. Erre van megoldás? A kinézett ház kb. 10 millióba kerülne, és fel kellene újítani.

2008. júl. 7. 12:12

Teljesen egyetértek pemetével!

Mi most vagyunk a hitelfelvétel kellős közepén, teljesen tisztán látok ezügyben egyrész ezért, másrészt mert jogász vagyok. A hitel iszonyatosan nagy biznisz a banknak, mi pedig csak nyögjünk... és itt nem a konrét törleszőrészletre gondolok, hiszen mindenki annyit vállal be amennyit kitud fizetni, hanem arra a borzasztó pénzmennyiségre,amivel a hitel felvétele jár, és oké nem mind a bankhoz megy (pl. illeték), de nekem többé ne modjon senki olyat, h. önerő nélkül hitel!!!!

Csak a hitelfelvétel költsége 340e ft (folyósítási jutalék, LTP-számlanyitás, életbiztosítás).

És valóban, gyermekünk a pocakban, de nem érdekes hiszen nem új lakást vásároltunk! Igazságtalannak tartom, holott tudom, h. a magzat nem jogképes, de a megelőlegezőnél sem! Hol itt az igazság?????

2008. júl. 7. 11:16

Igen ezek a dolgok nagyon szépen hangzanak, és mi nem is féltünk belevágni a lakásvásárlásba, de nagyon nehézkes volt.

Először is hiába voltam már terhes, hiába volt csak pár hónapom a baba érkazéséig, a FOT nekünk nem járt, mert még nem volt meg a gyerek. Erre az volt a javaslat, hogy akkor várjuk meg amíg megszületik! Na persze várjuk meg, és addig lakjak a "híd alatt" a gyerekkel, amíg meg nem kapom a kölcsönt??? Aztán még ennyi önrész, még annyi önrész, ilyen szerződés módosítás, meg olyan, meg 2 értékbecslő, bankváltás, szóval elég sok pénzünkbe került mire egyáltalán beadtuk a hiteligénylést. És most leírom, hogy az Erste bankhoz adtuk be (miután a Budapest Bankkal befürödtünk...), mert sokkal jobb kondíciókkal kínálja a hiteleket, mint az OTP. Nem csak úgy találomra mondom, utánanéztem mindennek, és az alapján merem ezt kijelenteni! De az OTP általában könnyebben megadja a hitel, csak bírd kifizetni a törlesztőt. Tehát nekünk röpke 4 hónap alatt sikerült is elintézni egy egyszerű lakáshitel felvételt. Remélem másnak könnyebben megy majd...

Egyszóval egyetértek a cikk írójával, hogy ne féljen senki belevágni, de készüljön fel a huza-vonára, és legyen sok türelme hozzá! Sok sikert minden lakásvásárlónak!!! Ja, és elég önrészt is kívánok nektek!

2008. júl. 7. 11:03
Elsősorban a fiatalok boldogulása miatt írom meg ezt a cikket. Röviden leírom benne, milyen hitellehetőségek vannak a lakásvásárláshoz. Ezekből az esetekből okulni fogunk, illetve jó lendületet adhat mások sikerélménye.

Ugrás a teljes cikkre: Hitelek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook