Hideg-melegfront vagy kettősfront ? (beszélgetés)
Nem szeretnék okoskodni. Meleg időben a szivnek kisebb megterhelést okoz a vér keringetése,mert az erek kitágulnak.. Így a v.nyomás csökken. Hidegfrontnál az erek összehúzodnak,ezáltal a szívnek nagyobb munkát jelent a vérkeringés biztositása. Emiatt jelentkezhet a v.nyomás emelkedés.. Mindenesetre érdekes,hogy nálad fordítva jelentkeznek ezen tünetek. De valahogy te is megszenveded a vérnyomás ingadozást,és az ehhez társuló kellemetlen tüneteket !
Felőlem jöhetnek, mehetnek a frontok. Viszont a telet át tudnám aludni, mint a macik. Csak én március végén bújnék ki az ágyból.:)
Szia!
Érdekes, nálam éppen ellenkezőleg működik. Melegfront, meleg - vérnyomásom felmegy, magas lesz, ezért pocsékul érzem magam.
Hideg,nhidegfront - vérnyomásom lemegy (120 alá), jól érzem magam, energikus vagyok.
Szóval fordítvavagyok bekötve:-)
Elárulod a kombutcha receptjét ? Kiváncsi lennék hogy mennyire macerás a készitése..
meg tudod mi is jo sok egeszsegugyi problema megelozesere?a kombutcha tea,ize finom,olcso is csinalni es sok nyavajara jo.en 11 evig ittam aztan elkoltoztem au-bol del amerikaban s ott eltem es ott nem volt elerheto,nagyon imadtam az izet .lenyege ennek roviden,hogy felerositi az immune system-et.
Egy időben - mig otthon éltem - és volt barométer, figyelgettem a légnyomás - változást, attól persze jött a migrén, nem is értem... :D
Majdnem egy évtizedig iszonyú migrénnel reagáltam a frontokra illetve szerintem mindenre (stressz, tömeg stb.) aztán komolyabb változásokat eszközöltem és évente ha egyszer jön, akkor is egy fájdalomcsill-vel kordában tartható.
A frontérzékenység maradt, csak áttevődött mentális szintre, így lehet halálvággyal és pánikosan dolgozni járni sötétített szobában fetrengés helyett, juhhú :D
Az esozes melegfrontot jelez. Ilyenkor a vernyomas is alacsonyabb,kisse bagyattabb az ember. Hihegfrontnal a vernyomas emelkedett erteku lehet.. A kettosfront viseli meg legjobban a szervezetet..
Mármint a fronthatás kettős:)
ez igy igaz.nekunk is 4 szomszedunk van escsak egyet ismerunk kozuluk.jomagam imadom a nagyvarosi kavaladot.barmerre is sodort a sorsom mindig a fovarosban,nagy varosokban eltem.persze tudom nem vagyunk egyformak es ez igy van rendjen!
Bizony... óriási területek lakatlanok.
Én mindenütt jobban szeretem a kisebb városokat. Valahogy áttekinthetőbbek, aztán személyesen az ember amúgy is csak
keveseket ismer mindenütt.
alice spring-nos varos igen,de nem jelentos,darwin is itt van nalunk,de az is kicsi.erdekes ittha barki is varosokrol beszel mindigcsak a nagyokat/a surun lakottakat/emliti,mint Brisbane,adelaide,melbourne,sydney/.a lakosok 90 %-a ezekben a varosokban el.hihetetlen mekkora lakatlan teruletek vannak itt!
en is nagyon elveztem az allando egyforma idojarast,foleg,hogy telen sem ment le sose minusz ala,nyaron meg sosem volt 32 c-nel melegebb.eletem legszebb evei voltak mig ott eltem/del amerika/,s maradhattam volna ott veglegesen is,de gyerekeim itt elnek au0ban s idokozben apjuk meghalt igy hazahuzott az anyai szivem.
nagyon fincsi!en sem csipem a tejet/amugy kulon sosem iszok,de vizzel kiprobaltam,mandula tejjel,de igy szornyu ize volt .szoval megmaradtam a hagyomanyosnal.en hetente 2-3szor iszom ezt,tobbi napokon meg citromlet/hazi keszitesut/se cukor,se vizzel/
Én lehet, élveztem volna az állandó időjárást. Persze biztosan nem tudhatom.
Azért vannak beljebb is városok au-ban! A kedvenc könyveim egyike, tudod, az A town like Alice. Alice Springs-re utal.
A finom lehet két szó, bocs!
Ez finomlehet! Én nem vagyok nagy kedvelője a tejnek, de ezt kipróbálom.
kar,hogy nem tudok fent lenni itt :egyenesben: amikor ti itt vagytok es beszelgettek,mert ahogy mindenkit vegigolvastam es reagaltam is a hozzaszolasaitokhoz nagyon erdekes beszelgetes zajlott koztetek itt tegnap.
nekem egy bizonyos gyogyszer vette el fontos vitamin a szervezetembol es amikor stress alatt vagyok Neha/ki nem?/ tudod mit iszok ami segit?!banana turmixot-
2 banan
2 evokanal mez
2 evokanal daralt mandala vagy dio
2-3 dl tej,s osszeturmixolok es mindent helyretesz ez,ujra topon vagyok,mint anya/2 gyerekem van/idonkent perszehogy van idegeskednivalom.
azt mar nem mondhatom,hogy annyira tudnam,vagy ereznem az idojaras viszontagsagait otthon,mertcsak 2 hetig voltunk otthon nyaron.paratartalom,na 1 pelda ra itt helybol,sydneybol.sokszor olyan az ido,a levegoparatartalma,hogy ulsz a pc elott/szoval semi fizikai munkat nem csinalsz/es folyik rolad a viz,es betegse vagy.ez normalis sok helyen.nalunk sokszor nagyon paras a levego,de van amikor meg szaraz.na mint tudod au vizzel van korbeveve es minden varos/canberrat leszamitva/a viz partjara epult,szoval erzunk mi itt boven mindent,sokszor orkanereju szelet is!mondok 1 peldat.ellenpelda/mikor x nevu del amerikai orszagban eltem evekig soha,de soha/pedig nem is tul regen eltem ott/nem ereztem,szel sosem fujt/nagy hegyek miatt ami tokre korbevette a varost es az idojaras annyira egyenletes volt,hogy au utan szinte hihetetlen is volt,van ilyen Orszag is,even at egyforma 100 5-osan ereztem magma/meg akkoris ha nagy ritkan vmi stress ert/,de helybol most au-bol tudom,hogy sajnos nem minden Orszag ilyen.
Én esőzéskor vagyok talán álmosabb, de az esőzés hol hideg, hol melegfront, amennyire én értek ehhez. A légnyomás esik állítólag esőzéskor. Nem tudom fronthoz kötni.
ha vki cask egyszeris a cipodben lenne soha tobbe nem bantana,kritizalna,az emberek nagyon konnyen palcat tornek a masik feje felett.szerencsere itt masok az emberek,s sokkal megertobbek!hiszha ma mondjuk vki jol van az meg nem jelenti azt,hogy holnap is jol less,lehet holnap o is ugy erez,mint te,es akkormar rogton megfog erteni teged
Úgy látszik, mégsem mindenki, aki elkezd öregedni, mert én sem vagyok már mai eresztés, mégsem tudom, időjárási front van-e, hacsak meg nem említi valaki. Én nem is tudom ezeket komolyan venni.
A páratartalom erőteljes változását sem tudom elképzelni, csak az agyammal megérteni, mert nem jártam még Európán kívül, a tengerek közelétől meg erőteljesen távol maradok, hogy finoman fejezzem ki magam.
Hogy itt a kis Kárpát-medencében olyan istentelen légnyomásváltozások és klimatikus meglepetések történjenek, hogy tömegek egészségét veszélyeztetni képesek legyenek, szintén nehezen tudom elképzelni.
A pszichés-mentális eredetű betegségek sajnos léteznek és ezek is gyakoribbak, ahogy a civilizáció megzavarja az egyensúlyt, és lehet, hogy ezeket külső körülmények esetleg súlyosbítják, azt sajnos nem lehet nem elhinni, de még ez sem a klíma hibája.
erdekes,de en sem mindig erzem meg egyforman,van amikor semmitse erzekelek az idovaltozasbol,de van amikor meg semmihez nincs kedvem,almos vagyok es carul erzem magamat.pedig kavet cask napi 1-et iszom,alkohol feher hollo is cask picit akkoris,gyumolcslet is cask frisset es nem boltit iszom es megis Neha megis ugy megvisel az ido.ja es nekem is neheze4n megy a koncentralas barmire ilyenkor.
en tokre megertlek hisz nalunk reszese vagyok a frontvaltozasoknak nagyon gyakran.:megszoktam" ,mert nem volt mas valasztasom,de idonkent bizony Nehez elviselni!
egy biztos a body-nk 70 %-a viz ezertis annyira fontos azt napi szinten potolni.
egy dolog teny,hogy nem vagyunk egyformak,de ez a fronterzekenyseg egyre jobban fenall vilagszerte,mert az idojaras nagyon valtozoban van,en leirtam 1 napot a mai korabbi hozzaszolasomban s ember legyen a talpan aki ennyire nagy valtozast ne erezzen meg egyentalan.persze mig vki fiatal erosebb az immunerendszere is es termeszetesen kevesbe reagal minden rosszra,de ahogy vki el kezd oregedni mar mas a teszta.
kedves nyamitorp!minden egyes soroddal egyetertek!
Nem voltak ilyeneknek kitéve, de 40 évesen általában mégis öregnek számítottak. Más volt az életük.
Viszont nem is értek rá azzal vesződni, ha szeles időben esetleg fájt valakinek a feje.
Ami azért szintén keringési problémára vezethető vissza, és kevés kivétellel a mai mozgásszegény életmódra.
További ajánlott fórumok: