Hazugság avagy "nem emlékeztem jól" (beszélgetés)
Szerintem az a legnagyobb gond, hogy Te fogalomzavarban szenvedsz. Az, hogy valakivel beszélgetünk a múltjáról nem azt jelenti, hogy beültetjük egy vallatószékbe és hónapról hónapra el kell mesélnie mi történt vele. Vannak az ember életében fontosabb momentumok, események, amit azért jó tudni a másik félnek.
A beszélgetés nem kutakodás és vallatás....
Ehhez szerintem nem kell alkalom, ezt bármikor, bárhogy el lehet mondani.
Bármikor, bárhol rá lehet kérdezni.
Azt se egy kóla kmellett kérdezed meg, hogy mi a kedvenc szine - ez éppen olyan egy rész a másikból.
Ehhez nem kell alkalom.
Kár hogy ez többnyire olyan mint az ideális gáz. :)
Csak egy modell.
Ha nem lennék közömbös számodra akkor hogy léptél volna, ha egy közömbös ember felé igy lépsz?:XDDDDDDDDDDDDD
Ezek a témák szerintem nem vacsi asztal mellé valók. Hanem mondjuk este, csendben, gyertyafény mellett, egy hangulatos zene, az ami idilli alkalom:DD Bort is irhattam volna-de nem vagyok boros-igy marad a kóla:D
Ha akarok beszélek persze, de bármikor bármire rákérdezhet a párom, és válaszolok is neki - őszintén.
És igenis ilyenkor KELL válaszolni, egy kapcsolatban igenis van olyan, hogy kell - ne essünk már át a másik oldalra.
Én vállalom, hogy két ember kapcsolatában jelen kell legyen az hogy ezt-azt kell és nem csak lehet.
Én ugyan nem vagyok rosszindulatú, főleg feléd nem, mert abszolút közömbös vagy nekem...
De nem értem hogy lehet ez. Mondjuk vacsora közben egyszer csak kérdés nélkül elkezded mesélni, hogy mondjuk hány kapcsolatod volt, a párod meg mivel nem akar kutakodni egyikről se kérdez semmit, és akkor itt megáll a történet?
Ezek beszélgetések, hogy megismerjük a másikat, nem elszámoltatások...
Nem vagy naiv, így kell gondolkodni!
Ha a másik nem így teszi, ki kell rúgni a fenébe és egy újat keresni.
Az őszinteség alapfeltétel!
Tényleg úgy tűnik, hogy ti semennyire nem foglalkoztok a másikkal!
Még a múltról sem beszélgettek...
Persze hogy jobb, és beszél is mindenki magától.
Ha nem, akkor szerintem nyugodtan lehet "beszéltetni" is.
Nyugodtan mindenre rá lehet kérdezni, mert teljesen jogosan szeretné az ember megismerni a párja korábbi életét is.
Ilyenkor a sajátjáról is őszintén mindent el kell mondani, hogy érthető legyenek az összefüggések a jelenlegi életével.
Érted, ezért kell?
Ember, ha a rosszindulat fájna-ordítanál:DD
Nálunk maguktól mesélnek az emberek:D
Mindig neked kell döntened, sosem szabad egy ilyen fórummal foglalkozni, hiszen a te életedről van szó. Itt mindenki könnyen ugat, maximum, annyit mond a végén, hogy bocs, vagy még annyit sem....
Szóval ne foglalkozz soha másokkal, hogy ki szerint mi a helyes - a saját értékítéletedre hagyatkozz csak!
A fenéket:DD
Sokkal jobb ha az ember önmagától akar beszélni, mint ha beszéltetik.
Ez igaz. Ott a gond, amikor az ember elmond magáról dolgokat és az szét van cincálva a másik által. Ilyenkor legközelebb majd meggondolja, hogy elmondja-e...... Itt a baj. Ha elmondja és őszinte, el kell fogadni, hogy az volt ami.... pont. Ha meg nem akarja, akkor mondja azt, hogy nem szívesen beszél róla, aztán kész.
De ez, hogy handabandázik.. tök felesleges....
További ajánlott fórumok:
- Retró ízek, emlékeztek?
- Mire emlékeztek az internet "őskorából"?
- Gyerekkorotokból mennyi időre visszamenőleg emlékeztek?
- Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek?
- Ha a felettesed sokszor emlékeztet, hogy kiváltságos vagy a munkában és közben "környékez" az zsarolás?
- Mit szoktatok álmodni?És sokszor emlékeztek az álmotokra?