Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek? fórum

Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek? (beszélgetős fórum)


1 2
50. GSW91 (válaszként erre: 24. - katus3)
febr. 12. 06:54
Amikor engem műtöttek, a műtét után az ébresztő pofonok ott se maradtak el. Mondtam is a nővérnek( aki a pofonokat lekeverte) hogy nagyra sikerült, és hogy sajog tőle az arcom. De persze nem volt sértődés.
49. survivor3 (válaszként erre: 1. - Frekan)
2010. dec. 13. 20:03

Érzéstelenítésnél mindenre.

Altatásnál semmire.

A legjobb a kábító gáz, röhögök tőle, mint egy hülyegyerek.

2010. okt. 4. 09:13
sziasztok, engem két 3 hete műtöttek a Honvédban, és az altatás az egyik legjobb élmény volt, komolyan, végtelen nyugalom szállt meg a szuritól, aztán már csak arra emlékszem , hogy ébresztenek, és semmi panaszom nem volt, még csak hányinger se, sőt , éhesen ébredtem, pedig 4órás műtét volt...igaz, Nagy László, aki altatott, az ország egyik legjobb altatóorvosa állítólag...
2010. okt. 4. 07:57

engem 2-szer altattak és 1-szer érzéstelenitettek

altatásnál kaptam egy szurit mielőtt bevittek a műtőbe olyan halál nyugodt lettem tőle és nagyon álmos de még nem tudtam volna elaludni mikor bevittek a műtőbe bekötötték az infuziot és abba ment valami altató aztán jött a maszk és aztán elaludtam semmi rossz élményem nem volt utána se az ébredésnél sem.

Érzéstelenítésnél ugyan úgy kaptam nyugtató szurit előtte mikor a műtőbe értünk nem volt semmi infuzió és semmi szuri elérzéstelenítették azt a részt amit műtőtek én nagyon nyugodt voltam

attól féltem kicsit hát ha érzek valamit de semmi hála isten álmos voltam, de nem aludtam itt se volt semmi rossz élményem.

2010. okt. 3. 21:23
maszkot rád teszik, közben már nyomják is a koktélt a vénába:D rögtön elalszol, úgy mint a filmekben. Igazából ébredés után rossz :S Fáj a seb nagyon, meg eléggé nehezen tudsz beszélni. Legalábbis nekem így volt...
2010. okt. 3. 10:59

Én kaptam valami bogyót,húúúú!Az nagyon jó volt!Tökre kicsapott!Aztán meg a műtőben egy kis para, de nem is foglalkoztam vele utána mert a maszkot rám rakták, én meg hipp-hopp bealudtam.Miután felébresztettek,mint aki még ittas, olyan voltam.kb ennyi.

De inkább az altatás mint az érzéstelenítés,nem bírnám elviselni,hogy hallok mindent.Főleg ha például valami baj lenne:(!inkább alszom!

2010. okt. 3. 10:55

nagyon-nagyon nyomasztó és rossz emlékek. attól féltem, hogy addig vágnak belém, amíg nem alszom.

mindez nem történt meg, mert arra nem emlékszem. de mindörökké nyomasztó, torokszorító élmény marad.

nem kívánom senkinek sem.

2010. okt. 3. 10:54

Nekem nagyon jó emlék.

Rámrakták a maszkot,s arra gondoltam, hogy most alvás következik, aztán egy nagyon pihentető alvásból ébredtem frissen, kipihenten. - még álmodtam is, ami kellemes álom volt

42. mear
2010. okt. 3. 10:39
Sziasztok!En egeszen addig emlekszem,hogy rohogtem a mutet asztalon,mert a gyakornok fiuk rohogtettek es aztan puff.Mar csak azt ereztem,h emelnek le az agyrol es azt hajtogattak hogy beszelj,de nem tudtam meg nyelni se,mert tul sok altato adtak,ezert nem tudtam iranyitani a nyeles reflexet,ezert majdnem megfulladtam:)Egesz ejjel figyeltek a noverkek,de masnap jarkaltam mint akinek semmi baja:)Csak sajnos nagyon csunya lett a sebem:(Nem tud valaki valamilyen jo kenocsot vagy valamit csunyan ossźefort sebekre?Koszi
2010. okt. 2. 16:40

Az első műtétemnél nem emlékszem semmire.

Mire a műtőbe kerültem már aludtam,olyan fáradt, kimerült voltam.

2010. okt. 2. 16:37

Én kaptam előtte fé órával egy nyugtatót,utána műtőbe le.Ott beadták az injekciót,de maszkot is tettek rám mert csak nem akartam elaludni.

Műtét közbe viszont felkeltem kb 5 másodpercre.Az aneszteziológus kiabált is hogy felkelt felkelt!

Persze a dokik mintha mi sem történt volna műtöttek tovább.A fájdalmat is éreztem a hasamban.

Megszólalni,megmozdulni nem tudtam,csak a szemem nyitottam ki és hunyorogtam a fájdalomtól.Gyorsan beadhattak még egy adag altatót és visszaaludtam.

Mikor a műtőben fekeltettek,azt is hallottam hogy azt beszélték ,hogy úgysem fogok rá emlékezni.Pedig emlékszem.

A dokim mikor rákérdeztem,azt hitte viccelek,ők nem is tudtak róla,hogy magamhoz tértem.Amikor megmondtam,hogy ugye ketten műtöttek,mert hallottam a beszélgetésüket akkor már elhitte:-))

Egyébként én az ébresztés után már nem tudtam műtét után visszaaludni.

39. Frekan
2010. jún. 6. 08:21
Engem vakbélműtétkor szurival altattak el, de előtte nem kaptam bódítót sem. Elég soká altattak el a műtőben mert nem jött időben a sebész, addig feküdtem a hideg műtőasztalon, a műtős személyzet minden eszközt előkészített a szemem láttára, fertőtlenítették a pocim, letakartak zöld lepedővel, addigra megjött a sebész az altatóorvos beadatta az infúzióba az altató szurit. Minden forgott, majd elsötétült körülöttem .
38. falcsy
2010. jún. 5. 09:41

Szülés után altattak el, mert nem szakadt le a méhlepényem, a férjem elmondása szerint kb. 1,5 órát aludtam......

Miután felébredtem úgy éreztem, hogy még életemben nem aludtam ilyen jól és nyugodtan...:DDDD, de tényleg!!!!!

2010. jún. 4. 21:25
Vakbélre műtöttek..Mikor bevittek a műtőbe,megkérdezték a súlyomat,aztán rámtették a maszkot,és utána filmszakadás..Amikor pár órával később ébredtem,akkor nagyon nagyon rázott a hideg..
36. 2cb29de033 (válaszként erre: 1. - Frekan)
2010. jún. 4. 21:12

Én csak arra emlékszek, hogy rámrakják a maszkot, és ennyi.. utána már a kórteremben ébredtem.

Az EDA-val kapcsolatban, meg a hátba egy szúnyogcsípést érezni, de nem szabad közben mozogni, és utána egy 10-15 perc, s nem érzed a testrészeidet melltől lefelé. Az furi...

35. Krisztine2 (válaszként erre: 31. - Krisztine2)
2010. jún. 4. 19:37
jajj és volt az a fura fémes íz...szorította a torkom.Na az nagyon rossz volt.
2010. jún. 4. 19:34

engem már 8x operáltak.

Az altatásnál fura nehézlégzés vmit érzel mikor megkapod vénába a gyógyszert aztán se kép se hang.

Mikor ébresztenek akkor is fenn vagy,de nem igazán emlékszel semmire.

arra emlékszem mikor tesznek át az ágyra akkor fájt ahol vágtak és nyavajogtam,aztán attól függ mennyire altattak be.

Volt hogy nem is igazán aludtam vissza de volt hogy kiütöttek.

De szerencsére fájdalomcsillapitást biztosítanak.

Az első pár felkelés volt rossz aztán már megszoktam,de úgy jártam mint egy 80 éves.

2010. jún. 4. 19:30
sziasztok én mindkét műtétnél az inekció és infúzió után úgy elkábultam, hogy arra sem emlékszem hogy vittek be a műtőbe, csak annyira emlékszem hogy egyre álmosabb vagyok a szememet sem bírom nyitva tartani aztán nincs kép. az ébredés annál rosszabb volt mind a 2 műtétemnél hánytam, de hatalmasat. és az a fájdalom leírhatatlan könyörögtem a fájdalom csillapítóért.
32. caffi
2010. jún. 4. 17:32

Én arra emlékszem h néztem az órát....aztán megszűnt minden!

Az ébredés annál rosszabb volt....hányós vagyok:(

31. Krisztine2 (válaszként erre: 1. - Frekan)
2010. jún. 4. 15:33

Szia.

Én arra emlékszem hogy nagyon fáztam,kaptam a vénámba valamit ami elkábított,majd egy maszkból kellett jó nagyokat "szívnom".Többre nem emlékszem.


Amikor magamhoz tértem olyan távoli volt minden-kérdeztek,mintha válaszoltam volna rá...fura volt.Mintha ott sem lettem volna...

2010. jún. 4. 13:23
Én az ébredésre nem emlékszem, de az altatásra annál inkább. Soha nem voltam még olyan boldog életemben, mint amikor éreztem, hogy végre szűnik a fájdalom, és végre aludni fogok.
29. pmazsi
2010. jún. 4. 13:11

Szia.Nekem a térdemet műtötték. Kaptam valami kis bogyót aztán letoltak a műtőfolyosóra...ott jól elnézelődtem, mászkáltak az emberek (ott volt az intenzív), aztán visszavittek a szobába, hogy majd kicsit később műtenek. Szobatársam mondta hogy kb 1 óra vittek el, már azt hittem van valami...én meg mondtam neki hogy ez nekem kb 10 percnek tűnt :-D szóval a bogyó szupi volt :-)

Aztán bejutottam a műtőbe, egy szuri pár szippantás gáz és...a kövi kép már az hogy pofoznak fel az előkészítőben, néhány kép még van arról amikor vittek vissza a szobába, de tovább aludtam. Utána meg már az hogy nagyon rosszul vagyok...vissza is ájultam. Nekem az ébredés rosszabb élmény volt.

28. sinkoneeszter (válaszként erre: 10. - micsu)
2010. jún. 4. 13:11
sZIA!cSÁSZÁRNÁL ALTATTAK VAGY GERINCKÖZELIT KAPTÁL? iLLETVE 1-SZER VAGY TÖBBSZÖR SZÜLTÉL?
2010. jún. 4. 13:01

mikor anno 6 évesen sérvel műtöttek, elaltattak.

Emlékszem arra, hogy rámtettek valami wc pumpa szerű kütyüt, amitől rögtön ellazultam..éreztem, hogy a szemembe világít a lámpa, mondtam a dokinak, hogy isessen mert Pumuklit meg akarom nézni, s 3-kor kezdődik..ők meg kacagtak, hogy ha olyan hamar befejezik, akkor baj van..(arra célzott, hogy akkor elpatkolok, már akkor tudtam)..minden lelassul..az utolsó emlék meg az ahogy a doki lehuzztam a bugyimat, még arra is emlékszem, hogy kellemetlenül éreztem miatta magam..a következő másodpercben már nem érzékeltem semmit..

26. Zorg27 (válaszként erre: 9. - Cippora)
2010. jún. 4. 12:57
Nekem 3 órás műtétem volt, de én nem emlékszem még arra sem, hogy felkeltettek a műtőben :-) Tudom,hogy addig nem hoznak ki amig nem ébresztenek fel, de semmire nem emlékszem. Fázni nem fáztam, csak mikor kinyitottam a szemem olyan volt mintha víz alatt lennék, olyan fura volt nézelődni, ja és qvára fájt a hasam!! Anyukám ott volt mellettem, de erre sem emlékszem.
25. Kiss Mária (válaszként erre: 2. - bnedora)
2010. jún. 4. 12:53
Ezzel én is pont így voltam.
24. katus3
2010. jún. 4. 12:52
Sziasztok! Én konkrétan műtét előtt nem kaptam semmiféle nyugtatót. Szétszurkálták a karomat,mert minden vénám szétdurrant,végül 5-6. szúrásnál kérdezte az altatóorvos,hogy mit érzek. Annyit tudtam mondani,hogy szédülök,utána már csak az ébresztő pofonra emlékszem.
23. rere73
2010. jún. 4. 12:52

Az altatás előtt kaptam egy vicces-szurit,amitől mindegy volt hova tolnak be.

Az altatáspillanatok alatt megtörtént,számoltam,de már nem is emlékeztem a következő számra :)

Az ébredés annál rosszabb.Köhögtem a pipától és félrebeszéltem a dohányzás ártalmairól.

22. Rochlitz Szilveszterné (válaszként erre: 9. - Cippora)
2010. jún. 4. 12:52
Ez így van! Én is fáztam a műtét után ébredéskor, tettek rám még egy nagy paplant, és ez jó volt.
2010. jún. 4. 12:51

Kis szúrást érzel, aztán se kép, se hang...Nem kell félni...

Csak ébredés után nagyon kábult az ember...

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook