Háztartás vs család? avagy fizetnél-e a ruhamosásért-vasalásért? (beszélgetés)
szerintem az is egyfajta frusztráció, ha valaki egy másik embert kábé ilyen pestisesnek hisz, a saját cuccait meg valamiféle szent tárgyaknak, amit csak a kiválasztottak érinthetnek.
:)
Végül is, ha jól belegondolok, talán az ablakpucolás az egyetlen, amit tényleg megfizetnék, ha tehetném.
De csak úgy, hogy ott állok mellette, nehogy véletlenül épp nálam essen le a létráról, mert akkor kiderülne, hogy feketén alkalmazom:-)
Én a sajátomról beszéltem. Ő kevésbé zseniális:))
Na jó, lehet, hogy egy zseniális szakács után én is szívesebben takarítanék:)))
én fizetnék,minden felszabadult percemben tudnék mást csinálni ,nem unatkoznék.nem érdekelne ha máshova lenne visszapakolva valami,nem zavar ha a "cuccaim között matatnak". nem is érezném magam lustának emiatt...mosást-teregetést szeretem,engem megnyugtat,vasalós kedvem is van néha.de nem bánnám,ha csak akkor kellene csinálni amikor én is akarom :D
a gyerek által generált rendetlenség sem zavar...kiborította a müzlit?akkor ki...nem akarja,hogy most porszívózzak,inkább kisvonatozni hív?ok,müzli marad a nappali közepén,nem viszi el senki,majd feltakarítom ha a gyerek egyedül játszik kicsit...néhány hozzászóláshoz képest végtelenül nemtörődömnek érzem magam :D
Mielőtt megeszem, előtte turkálhat, bár ebbe inkább nem gondolnék bele:-)
Az megvételre váró ruháim között is turkálhat bárki a boltban:-)
De nem szeretnék beszédtéma lenni, hogy képzeld, ilyen bugyija van, képzeld, tele van a lakása pókokkal, képzeld, 3 napig nem mosogatott, fúj stb.
Én is végeztem régen ilyesféle munkát, nagyjából van fogalmam róla, hogy miről beszélek.
Az én imidzsemet csak ne rombolja senki:-) Ha én takarítónőt beengednék a lakásba, akkor ott már nem is kellene takarítani.
Nem fizetnék, mert azt gondolom, egy idegen nem tudja úgy megcsinálni, ahogy én szeretem.
Volt, hogy rákényszerültem lábtörés miatt, hogy takarítónőt fogadjak - akit egyébként agyba-főbe dícsértek - hát én fekvő gipsszel nekiálltam utána takarítani.
Velem egyébként nehéz ilyen szempontból, rendmániás vagyok (nem örülök neki).
Szerintem is ;)
És imádom, amikor a konyhában ténykedik. Még akkor is, ha utána úgy néz ki, mint egy csatatér :D
Konkrétan a háztartás vs. család a téma ;)
Mosásért majd akkor fogok fizetni amikor az alattunk lakónak elege lesz az este 8-kor indított mosásainkból... ;) Vasalni már rég nem szoktam, de ha lesz aki vállalja, lehet hogy visszaszokunk rá. A férjem ingeit egyébként ha itthon van, akkor az anyukája vasalja, de még nem jelezte, hogy ettől ne lennék rendes nő...
A takarítás meg soha nem volt az erősségem, úgyhogy így 40-hez közelítve épp itt az ideje, hogy valaki megcsinálja helyettem :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?