Házasság 2011-ban mennyibe kerül és mit hol kell intézni? (tudásbázis)
Szisztok!
Nekünk egy hónapja volt az esküvőnk, csak polgári, semmi cécó :) 25.000Ft-ot kellett befizetnünk az önkormányzatnak (csekket az anyakönyvvezető adott mikor bejelentkeztünk) Fizetni való ezen kívül nem volt.
Bejelentkezés min. 30 nappal hamarabb, születési anyakönyvi kivonattal és személyes okmányokkal. A részleteket ott elmondják :)
Sok boldogságot minden mostanában házasodónak :)
Én 23 hetes leszek az esküvőn. Egy jó ruhában tűnhetsz szimplán daginak is, bár nem tudom mi a jobb:):)
A mai világban szerintem ez már általános dolog. Senkinek semmi köze hozzá, hogy összeházasodtok e, ha jön a baba, vagy sem.
Sziklási Mónika
msziklasi@gov.veszprem.
Csoportvezető
Anyakönyvvezető földszint (23)
06 88 549-377
fax: 560-086
Kéri Gáborné
Anyakönyvvezető földszint (23)
06 88 549-388
Molnár Erzsébet anyakönyvvezető
06 88 549 - 519
Rácz Margit anyakönyvvezető
06 88 549 318
Ennél többet már tényleg nem lehet segiteni. Vagy ha gondolod valaki bemegy helyetted és megkérdezi... eh.
Igen!Nézd meg a feladatkör címszó alatt az utolsó bejegyzést!Ott van,h "ellátja az anyakönyvi rendezvényszervezéssel kapcsolatos feladatokat."
Szerintem ez egyértelműen házasságkötés,vagy névadó.
Itt találsz telefonszámokat.
Hívj fel egyet és megmondják,merre tovább!:-)
Mi már voltunk is az anyakönyvvezetőnél (Pápai vagyok). A városnak van egy honlapja, amin az ilyen elérhetőségek rajt vannak. Szerdán voltak hosszúnaposak, bementünk és megkérdeztük, hogy működnek a dolgok. Mivel a párom külföldni nekünk extra papirok kellenek. Minekt nem küldtek az okmányirodába és sehova sem.
Ha meglesznek a papirjaink (magyarok esetében a születési anyakönyvi kivonat) bemész az városházára, megkeresed az anyakönyvvezetőt és ő elmondja, hogy mi a teendő.
Szerintem sem lehetséges az ilyen 25 ezres összeg...de ki tudja a mai világban.
Köszönjük! :-)
Próbáltam keresni az anyakövvezető telszámát,de nem írják sehol. :-(
Attól függ, hol laksz.
Nekünk májusban lesz. Itt egy hónappal előtte be kell jelentkezni. Ez a minimum, persze érdemes hamarabb menni, hogy legyen időpont arra a napra, mait szeretnétek.
Az esküvő díjmentes, mi kérünk orgonaszót, pezsgőzést, gyertyagyújtást, teremdíszítést, de ezek minimális összegek, nem lesz több 5000Ft-nál.
Az illetékes anyakönyvi hivatalt kell felkeresni. Általában a városházán van. Mindkettőtöknek egyszerre kell menni, személyes iratokkal és anyakönyvi kivonattal.
Egy ismerősöm 3 hete házasodott,és ők is mindenből alapot kértek,és 25000ft volt nekik.
Az okmányiroda után adnak időpontot az anyakövvezetőnél?
szia!
szerintem hívd fel az anyakönyvvezetőt,megmondja,mikor van ügyfélfogadás nála és akkor bementek.Minden kérdéseteket meg fogja válaszolni.A pénzt is kérdezzétek meg,h mire számítsatok,manapság nem ciki.
Nekünk szerencsére teljesen ingyenes volt,de ez város függő.Van,ahol kérnek bérleti díjat,meg a pezsgőért.De mivel azt mi vittük,nekünk azért sem kellett.Képesek érte több ezret is felszámolni.Akkor meg inkább megveszitek ti!
Sok boldogságot!:-)
Igen, okmányirodában kell bejelentkezni.
Mi 2004-ben esküdtünk, és akkor fél évet kellett várni időpontra, és 10 ezer forint volt a minimum összeg, ha nem kértünk semmi extrát (galambok, meg virágok, meg ilyesmi...)
Ezt olvastam:Esküvőre bejelentkezni az okmányirodában kell.
Akkor először ide menjek?
Szerintem, ha bementek az anyakönyvvezetőhöz, ő mindent elmond. Mi április - május környékén házasodunk, nekünk is polgári lesz, de még fogalmam sincs, hogy mennyibe fog kerülni.
Szerintem nem egy veszélyesen nagy összeg.
Sziasztok!
Június elején szeretnénk megtartani a polgári esküvőt szűk családi körben.
Segítséget szeretnék kérni,hogy mit hol kell intézni,és mennyi költségre számítsunk?
Köszi a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?
- Református keresztelőre készülünk. Mi kell hozzá, hol kell intézni, mi a menete, és mennyibe kerül mindez?
- Hogyan lehet intézni, kérvényezni, hogy egy adott név a naptárba kerüljön? Lehet ilyet egyáltalán?
- Át szeretném iratni a nevemet a férjes nevemre, a házassági anyakönyvi kivonaton kívül mi kell hozzá és mennyibe kerül?
- Bevonták a jogsimat, hogyan kaphatom vissza és főleg az érdekel, hogy ha vizsgát kell tenni, az mennyibe kerül, és hol kell intézni?