Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Havas háztető 3. recept

Havas háztető 3. recept

A Havas háztető 3. hozzávalói:
-6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap

A közepéhez:
-25dkg darált háztartási keksz
-4 evőkanál kristály cukor
-2 evőkanál rum vagy aroma
-2 evőkanál keserű kakaópor
-6 dkg sütő margarin
-2.5 dl tej

a vaníliás krémhez:
-4 dl tej
-3 evőkanál kristály cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag főznivaló vanilia izű pudingpor
-15 dkg sütőmargarin

a csokoládémázhoz:
-10 dkg sütőmargarin
-2 evőkanál keserű kakaópor
-20 dkg porcukor
-4 evőkanál viz

a tetejére:
-kókuszreszelék


A Havas háztető 3. elkészítési módja:
A piskótát hosszában 3 részre vágjuk,ha mézes lapot hasznáunk,az már fel van csíkozva.Egyet tálcára teszünk belőle.A közepébe valókat összegyúrjuk,és a tésztára,hosszában,félhenger alakban ráfektetjük,rásimitjuk.A krémhez valókból,a margarin kivételével,kevergetve sürü krémet főzünk.Amior már csak langyos,a margarint is belekeverjük.Ezt a krémet nedves késsel,háromszöget alakitva a tésztára kenjük,és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk.Így lessz olyan formája,mint a háztető.Hütőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük,a tészta tetejét ezzel bevonjuk,és mielött teljessen megszilárdúlna,kókuszreszelékkel is meghintjük.Miután megdermedt,forró vizbe mártott késsel,ujjnyi vastagon felszeleteljük....

nem próbáltam még ki én sem,de sokszor csináltam már daráltkekszes sütiket,és tapasztalataim szerint nem kell bele sok tej,amit a recept ir,hogy 2.5 dl tej,az nagyon sok...el fog tőle ázni a keksz és nem lessz jó izű...én inkább több margarint tennék bele és egy kis lekvárt is...sokkal izletessebb lessz,mintha eláztatnánk a receptben leirt mennyiségű tejjel,aki csinált már keksz tekercset,az tudja mire gondolok,ez a töltelék majdnem ugyan az...
én karácsonyra fogom elkésziteni, utána leirom a tapasztalatokat...


Kategória: Karácsonyi receptek


A havas háztető 3. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook