Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-kávékrémes kocka recept

Diós-kávékrémes kocka recept

Elkészítési idő 70 perc

A Diós-kávékrémes kocka hozzávalói:
4 tojás,
25 dkg k.cukor,
20 dkg darált dió,
3 ek.zsemlemorzsa,
1 cs.készen kapható ostyatortalap (ennek csak egyharmada kell).
a krémhez: 25 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
3 evőkanál erős feketekávé,
1 ek.őrölt kávé.
tetejére:maréknyi pirított,durvára vágott dió.


A Diós-kávékrémes kocka elkészítési módja:
A t.fehérjét kemény habbá verjük,majd tovább verve a cukrot is apránként beledolgozzuk.A t.sárgáját hozzáadjuk és a diót meg a morzsát lazán beleforgatjuk.Egy kb.35x45 centis tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk,a diós masszát egyenletesen rákenjük,és előmelegített sütőben,közepes lánggal kb.20-25 perc alatt pirosra sütjük.Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük,majd megvárjuk,amíg teljesen kihűl.Közben a krémhez a puha vajat a porcukorral jól kikeverjük,és a tojássárgájával gazdagítjuk.Ezután a kétféle kávéval ízsítjük,végül a torta tetejére kenjük.Pirított,durvára vágott dióval meghintjük,és hűtőbe téve dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kb.60 darabra vághatjuk.

Dió helyett készíthetjük mandulával vagy mogyoróval is.Ezek íze is jobban érvényesül,ha kissé megpirítjuk,ezután daráljuk le.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-kávékrémes kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook