Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ananászos-tejszínes gyümölcstorta recept

Ananászos-tejszínes gyümölcstorta recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Ananászos-tejszínes gyümölcstorta hozzávalói:
1 kapcsos tortaformához:
3-4 tojásból készült tortakarika (gyümölcstortalap)

A töltelékhez:
1 csomag vanília avagy citrom ízű pudingpor (főzni való),
5 dl tej,
kb. 2 evőkanál cukor, illetve glukonon,
1 nagy doboz enyén cukrozott ananász befőtt (körszeletes)
8 lapzselatin,
60 dkg vaníliás joghurt/esetleg natúr joghurt +
2 evőkanál cukor/glukonon,
1 citrom leve vagy 2 evőkanál citromlé,
6 dl tejszín,
4 csomag vaníliás cukor/1 kanál glukonon + 1 rúd vanília

Mázhoz:
1 csomag citromízű tortazselé (5 dl folyadékhoz való),
2 kicsi vegyes gyümölcskoktél,
vagy mandarin befőtt

Díszítéshez:
leveles mandula


Az Ananászos-tejszínes gyümölcstorta elkészítési módja:
Először 4 tojásból megsütöm a tortalapot, közben elkészítem a pudingot (felfőzöm), és az ananászt szűrőn lecsepegtetem. A tortalapra visszateszem a tortagyűrűt. Az ananászkarikákat elfelezem és a forma oldalát állítva körberakom vele. Az ananász levét félreteszem. A maradék ananászt felaprítom… A zselatint beáztatom, feloldom. A joghurtot elkeverem a cukorral/glukononnal, citromlével és a pudinghoz adom. A zselatint csak apránként adom a krémhez, először csak 2-3 kanállal. A lehűtött tejszínt vaníliás cukorral/vaníliával ízesített glukononnal kemény habbá verem, majd hozzákeverem a pudingos krémhez. Egyenletesen elsimítom a tortalapon, kb. 2 órára hűtőbe teszem. Az ananász levét (2-2,5 dl a tortazselével elkészítem, kihűtöm. A gyümölcskoktélt szintén lecsepegtetve elkeverem a felaprított ananász darabokkal és elosztom a tortán. Ha a tortazselé már kocsonyásodni kezd, ráöntöm a tortára, elsimítom és kb. 2 órára ismét a hűtőbe teszem. A tortagyűrű levétele után kevés mandulaforgáccsal díszítem az oldalát.

Használhatunk kész tortalapot is.

Nagyon mutatós, finom. Egyszerű elkészíteni, de fontos legalább 2 x 2 óráig hűteni, mert csak akkor lesz szépen szeletelhető.

Friss gyümölcsből is készíthető.

Aki nem cukorbeteg, a tetejét még kevés kandírozott gyümölccsel is díszítheti(citrom, narancs, áfonya, cseresznye stb.), ez elmaradhat, de én szeretem./


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ananászos-tejszínes gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook