Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának? (beszélgetés)
persze felül puha az anyag nem neylon
alul meg gumis így nem ereszto át a pisit
igen, erre a részére gondoltm, hogy ha átázik akkor a pisi és a kakilé belefolyik a matracba
vettem olyan 90x90-es nem is igazán gumilepedőt, ami nem ereszti át a nedvességet
és mosható
nem tudom ez praktikus e
A lázmérőt én alkohollal le szoktam fertőtleníteni a popsiba dugás előtt, nem használunk külön lázmérőt.
Matracvédőt vettünk és hasznos, már nem így nézne ki a matrac. :-D
a hasad miatt?
alá támasztottad vele a pocid?
mert Nekem van egy nagy hengerpárnám azzal alszom:)))))))
Olyan jól alátámasztja már most az alig látszó hasimat:)
szopizáshoz is lehet használni
Én írtam a lázmérővel,nekem minden gyereknek külön volt amíg popóba mértünk.
A gumilepedőt meg csak pelus elhagyáskor használtuk.
Az egyik gyerkőcöm volt olyan,hogy sokat ivott,és átázott néha,de neki meg a lepedő alá,pelenkázó feltétet tettem,az puha is,és eldobható.
A lázmérős részével és a gumilepedővel nem értek egyet, persze hozzáteszem, hogy nem értek hozzá, de mégiscsak a baba popsijába dugjuk, aztán meg ha kell akkor a szánkba vagy akár a hónaaljba
jó lenne erről is pár vélemény
és a gumilepedővel kapcsolatba, nem lesz pisis a matrac?
Az hogy mit vesz meg valaki az nagyban függ az ember pénztárcájától.
Pl hasznos dolog a légzésfigyelő de sajna elég drága.
Ugyan így a kombi kis ágy is nagyon jó és praktikus.
A babakocsinál lényeges hogy milyen környezetben laksz mert ahol rossz az út oda jobb a nagy és fix kerekes. És az sem elhanyagolható hogy mit adnak hozzá pl pelenkázótáska, esővédő .........
Viszont mielőtt bárki elindulna vásárolni érdemes előbb körül nézni az interneten mit hol és mennyiért lehet megkapni.
Tudok a bp-i kismamáknak ajánlani egy kicsi de nagyon jó kis üzletet. A bippa kft-t.
Én sem szeretnék venni sterilizálót, mikor itt volt a sóginőm kisfia, szépen kifőztem a cumit és a cumisüveget rendszeresen, teljesen tökéletesen jó volt.
De szerintem ez egy olyan dolog, hogy van aki pl a fürdőkádálványt találja butaságnak.
Én szoptatóspárnát sem veszek és mérleget sem.
Sőt még cumit sem veszek előre. Reménykedem benne, hogy megússzuk cumi nélkül.
Sziasztok!
Szerintem nem felesleges a sterilizáló.Minden másnap sterilizálom a cumiját, kiskanalát.A cumisüvegből csak vizet iszik de minden használat előtt megy a mikróba.Szerintem így azért el lehet talán kerülni a szájpenészt... legalábbis remélem!:-)
Ami felesleges az a külön lázmérő mi a mienket használjuk neki is persze azért digitális legyen szerintem.Nem vettem vízhőmérőt se.A matracára szerintem felesleges a gumilepedő csak melegíti szegényt.Abból sejtem hogy a kórházba minden ágyon van valami gumis izé és az olyan meleg ott izzadtam csak ahol az volt.
Mérleget is használom még mert van, hogy kíváncsi vagyok mennyit kajázott.Ciciből mérleg nélkül csak saccolni tudom.Ennyi jutott eszembe hirtelen!!! :-D
A nagyobbik fiam tápszeres volt születésétől kezdve.
A kifőzés se macerás, max 5 percet vesz igénybe miután a víz felforrt.
Én kézzel elmosom, aztán sterilizálom.
Amúgy Én is annak a híve vagyok, hogy találkozzon bacikkal, de ne a kajájában.
Nekem tápszeres volt a nagyobbik fia és ezelőtt 17 évvel nem volt sterilizáló. Még sem lett semmi baja. Hetente egyszer kifőztem és minden nap rendszeresen elmostam.
Nem jó túlzásba vinni a sterilizálást sem.
Én meg nem sterilizáltam mert attól féltem, hogy ha nem találkozik bacikkal akkor beteges lesz. És eddig úgy néz ki, hogy bejött, mert nem is volt még beteg csak 2x a nagyobbik fiam láza meg a közel 3 év alatt jó, ha 1 órát volt. A másik 5 hónapos fiam meg még 1x sem volt beteg, pedig neki se sterilizálom a cuccait. A védőnő is azt mondta, hogy felesleges pénzkidobás lenne. Egy ismerősöm használt sterilizálót és mikor kivette belőle láttam, hogy az üveg oldalán ugyan úgy ott van a lerakódás, mint mikor betette. Szóval én maradok a kézi mosogatásnál. Van egy üvegmosóm meg szivacsom amit csak erre használok és rendszeresen cserélek.
De ez csak az én véleményem.
Ja, jó, akkor félreértettem.
Mindenesetre én úgy tudom, hogy a mellszívóra nagy szükség van, nem kár megvenni, mert mert minél többet használja az ember, annál inkább beindul a tejtermelődés.
Mérleget mi béreltünk egy pát hétre.
Egyébként mi a sterilizálót kihasználtuk. Persze ki is lehet főzni, de nagyon kényelmes így.
Szia!
Én az egyik legfölöslegesebb dolognak a sterilizálót tartóm plusz a mérleget.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Junior tejital - tényleg felesleges?
- Mi az amire rájöttetek, hogy felesleges pénzkidobás volt az életetekben?
- Milyen felesleges ajándékot kaptál már karácsonyra?
- Mikor érdemes a babadolgokat megvenni?