Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Mariann,
olvastam egyik ismertető oldalon hogy szükséges a műtét utáni napokban az otthoni ápolási segítség, de a féjrem azt mondta hogy csak egy két napot tud itthon maradni velem.
Ma vagy négy napos műtött, hogy tudsz egyedül elmenni a wc-re? Az a legfontosabb mert ha oda eltudok menni akkor már más akadálya nem lesz, a lakásban eltudok lenni.
Várom a véleményed, hogy érzed magad?
Most számolgat a családom, hogy ki mikor tud velem lenni...
Az előbb a nomkával priviben írtunk, de szeretném veletek is megosztani.
Nem kor függő, hogy ki mikor gondolja hogy elege van már az eddig viselt nem szép testrészéből.
Nekem mindig is elegem volt a csúnya kötényhasból a csúnya logós ciciből.
Most megérett múlthéten kedden bennem a gondolat és rászántam magam, mint lent már írtam most a hasam csináltatom meg, később amikor már lehet, akkor a cicit is.
32 évvel ezelőtt szültem az idősebb fiamat, majd rá három évre a fiatalabb fiamat.
Az első szülésnél 19.5 éves voltam.
Akkor "tönkre" ment a hasam és a cicim is.
Decemberben leszek 52 éves.
Szerintem soha nem késő...azt sajnáltam volna biztosra veszem öregkoromban, ha ezt nem csináltatom meg most.
Mariann, remélem ma mai napod már jó lesz, nekem azt mondta a doki hogy egy napot leszek bent,de akkor nem tudom most a te esetedből, hogy hogyan fogok egy nap alatt kitisztulni?
Ez most idegesít, hogy ha egy nap alatt kihuzza a csövet akkor mi maradhat majd még bent?
Nekem volt dréncső 32 éve a cicimbe mert begyulladt a fiam nem szopott, tájogos lett és megműttötték.
Visszaemlékezve, nekem akkor nem fájt a kihuzás.
Legalábbis semmi rossz emlékem nincs róla.
Kívánom a lehető legjobbakat neked.
Szia Halmai Mariann
De jó neked hogy már tul vagy rajta, ügyesen fel is keltél,gratulálok neked és az orvosodnak is,
engem három hét mulva műtenek, most intézem az orvosi papírokat hozzá, nagyon boldog vagyok hogy idáig eljutottam.
Jó egészséget és gyors felépülést kívánok
aki rajt a naplómbon plíz kukk be.. szerintetek okés a levelem a dokinak??????????
még nem küldtem el
normális a 2 cső
hol műtöttek?
Sziasztok
Tényleg egy nagyon szimpatikus ember a Dr Félszerfalvi János, persze ehhez kellett a sok forumozó hozzá szólása is.
Azzal kezdtem, hogy mivel nem ismerem őt sem, és a többi sebészt sem, ezrét a forumokban olvasottak után választottam őt.
Elmondott általános dolgokat, szerintem olyanokat ami fontosak. Irt ki vérhigitó injekciót, amit majd a műtét előtti este be ad nekem a rendelőbe.
Szeptember 25-én lesz a műtétem, én választottam ezt az időpontot, neki is jó.
Másnap reggel kapom meg a korházban a másik higítót.
Adott egy cetlit amin rá vannak irva hogy milyen orvosi vizsgálatot kell elvégezni addig, a háziorvossal íratom ki a beutalókat.
Megmutatta, hogy hol fog vágni, hol fog zsirt lesz szívni, hogy hová honnét huzza le a bőrt.
Előrfordulható szövődmény az elfertőződés, láz, de a seb az nem nyilhat szét, mert én ettől is nagyon féltem, hgoy ekkora vágásnál mivan ha éjjel a seben szétnyílik ha mondjuk rosszul fordulok meg. egy napot kell bent lenni a korházba, de ha én úgy érzem akkor bent maradhatok még egy napot.
Viszont azt elfelejtettem megkérdezni hogy akkor a költséget ki állja arra az egy napra.
A költség az 550 ezer, ebben minden benne van a varratszedés a konzultáció, a kontrol, a gyógyszer, a kötözés, a nővérek az altató orvos.
Tehát minden azt mondta.
Kb most ennyi jut eszembe 45 percet voltam bent nála.
Van, de nem kórházzá, hanem műtővé és ott is bent tartanak néhány éjre.
Ma megtudtam, hogy milyne negedéjek kellenek egy ilyenhez, a kinézett helynek megvan minden negedélye.
Emberek nagy plasztikánál a draint hol vezetik ki, két sebszélen?
Js és aki régi motoros itt: sebszétválás, ill. utóvérzés, hamtaóma, ami miatt fel kellett újra nyítini v.kit előfordult mostanában???
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?