Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Most hívott Dr Félszerfalvi János, szerdára tette a műtétemet, aminek örülök is, hamarabb túl leszek rajta.
8-ra kell bent lennem.
Nem mondtam semmi negatívat,se nem paráztattam.Tényeket közöltem.
Amúgy nem kell félni a műtéttől,nem lesz gond vele,csak utána vigyázzon magára az ember.Vitamin,pihenés stb......
Szia Mariann
Bejelőltelek a facebookon....írtam egy kis üzenetet is ....köszönöm előre is a képeket...
Neked is igazad van, egy ártatlan dolog is lehet végzetes, én is tudom...
Persze most a legjobbakban bízom.
Kérdésem lenne, hogy ülőmunkát szerinted, szerintetek tudok én végezni két hét után?
Mennyire nyomódik a has ülőhelyzetbe?
Tudom ez egy általános kérdés, kinek hogy, de mégis aki már túl van a műtéten, mi a véleménye róla?
Köszönöm...
Aranyos doki lehet.
Én anno megkérdeztem a dokimtól félkomolyan:
Bele lehet halni a műtétbe?
Erre ő:
Bármilyen műtétbe bele lehet halni.
Az orvos sosem nyugtathat,csak tényeket közölhet,ezt így tanulják.A másik az,hogy a félőst meg kell szerintem is nyugtatni,én sem tennék másként:)
Amúgy nem kell félni a műtéttől.Hamar túl leszel rajta.Az első 2 nap lesz csak rosszabb mert iszonyat kimerült leszel.SOkat igyál az előző napokban mielőtt megműtenek.
Trombózis ellen az oltást 3hétig kell használni!
Tényleg jó pszichológus is, én is beszéltem vele tegnap :)
Ez a minimális vérvesztesség ez tök jó, tényleg nekem is mondta, hogy ez is a módszeréhez tartozik, és a savó képződés is kevesebb általa.
Sziasztok, ma ismét beszéltem Dr Félszerfalvi Jánossal, volt egy két nyugtalanító kérdésem.
(A vendégeim is újabb újabb variációt hoznak fel nekem amitől aztán jó beparázok.)
Na kezdem, az egyik kérdésem volt a vérveszteség, hogy mennyi lesz? Mondta, hogy gyakorlatilag semmi, mert minden egyes vérzést eléget. Erről képet mutatott is amikor ott voltam nála megbeszélésen.
A másik, hogy mivel a hasam nekem zsíros ez okoz e komplikációt, vagy a gyógyulásban nehézséget, mondta hogy, az igaz hogy nehezebben gyógyul, mert a zsír miatt a keringés nem olyan jó, de ne ijedjek meg
az enyém még enyhe eset, sokkal zsírosabb hasúakat is műt és jól szokott siekrülni a gyógyolásuk is.
Még azt is megkérdeztem hogy halt e meg már valaki az altatás miatt, azt mondta hogy nem és az altatásba nem is lehet meghalni.
Csütörtökön reggel hétre kell mennem, nyolckor már el is kedi a műtétet, hát van izgalam rendesen.
A doki nagyon megnyugtató, folyamatosan nyugtatott hogy nem lesz semmi baj.
Ez jó...
Nincs itt szó semilyen okoskodásról, nagyon jól leartad a tényezőket.
Csak még annyit fűznék hozzá, a vérhígító adagalása lehet kor üggő is. Minden esetben az orvos mondja meg az a biztos.
nem okoskodni akartam, de akkor tegyük helyre:
egészséges embernél is amikor a külnböző vizsgált faktorok normál tartományban vannak, maguk az értékek eltérőek (tól-ig határ) és vannak az egyéb faktorok, amit szintén figyelembe vesnzek (pl. dihányzás, viszeresség, életkor, stb.).
A vérhigiítót amúgy 5 és 20 nap között szokták adni, de volt aki nem kapott (más műtétnél én sem kaptam) a jó orvos, az említett összes tényezőt figylemebevéve eldönti mit ad és meddig.
Ismer valaki Mosonmagyaróváron Plasztikai sebészt?
Tapasztalat-vélemény?
szia
álltalában 4-6 hét a vérhígitó szúrása,de kérdezd meg az orvosod.
Jó gyogyulást
A doki mondta, hogy kell, mint ahogy kell a haskötő is. Szerintem a trombózis miatt, mert bár egészséges vagyok, attól még kialakulhat bárkinél.
Köszi jól vagyok, de szívesebben lennák már 2 héttel előrébb..
kor miatt, vagy trombózisra veszélyeztetett voltál?
Többiek, titeket fásliztak legalább?
és ki műtött és legfőképp: hogy vagy?
Sziasztok!
Engem 9.-én műtenek Sopronban!Van köztetek olyan akit esetleg műtöttek már Sopronban? Mire készüljek? Szívesen fogadok minden tanácsot :) köszi
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?