Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Próbáltam visszakeresni, de nagyon terjedelmes ez a fórum.
Sopron-Székesfehérvár-Budapest környékén melyik orvosokat ajánlanátok nagy hasplasztikára?
Előre is köszönöm a segítségetek😊!
szia, igazából ezek voltak a "legjelenléttelenebb" lépések :)
én csütörtökön feküdtem be reggel 7 körül kaptam ágyat. és fél nyolckor már a műtőben voltam.
én voltam az első.
az altatás mondhatni szinte semmi.
Betoltak a műtőbe, előtte volt egy picike borotva a mútéti területen, szóval ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes nullára vágni mindent. nem javaslom a borotvát, ha érzékeny a bőröd mert utána ha viszek, kelletlen vakarni :)
én magamnak csináltam otthon, biztos ami biztos elven, főleg hogy az előtte lévő EKG vizsgálatnál a szőrős mellkasom miatt alig maradtak fenn a tappancsok :)
az altatás egy szempillantás volt.
berakták a kanült a kéz fejembe, majd adtak egy injekcióban nyugtatót, kezdett belassulni a szív verésem. közben az altató orvos kérdezgetett, majd jött az altató injekció, nem volt sem maszk sem semmi amire én számítottam, de az injekció jóó érzés volt :)))
beadták, néhány másod perc múlva melegség töltötte el egyszerre az összes sejtem, és kakukk, game over :)))
következő kép kocka hogy fekszem a kórházi kórteremben .
az első gondolatom volt magam, a a hasi tájékom tapogattam hogy mi maradt :)
fájdalom volt kicsi, de elviselhető.
elődre nem is tudtam eldönteni hogy fájdalmat érzek vagy inkább öv szorítását...
utána többször vissza aludtam még, de alapvetően fájdalmat nem éreztem.
az őv volt nagyon kényelmetlen és dörzsölt, bár engem nem érdekelt, 9röltem hogy élek :)
szóval a mútét volt nálam a legkisebb "gond".
persze nálam nem kellett hasfalat meg ontani, meg hasizmot varrni, szóval én valószínűleg ezért úsztam meg fájdalom nélkül.
biztos vagyok benne hogy neked sincs okod aggódni, minden rendben lesz :)
Szia,
Engem dec.11.-én fognak műteni. Kicsit parázom már. Milyen volt az altatás/ébredés és a műtét?
köszönöm neked is kedves szavaid :)
hát azért nem volt alaptalan a katéter félelmem :)))
életem nem éreztem még olyan kellemetlent amikor ki és be "helyezték" a csövet :)))
az ellenségemnek nem kívánom azt az érzést, amikor akkor átéltem :)))
várom én is azt az időt, amikor ez már csak emlék lesz és újra mehetek edzeni, élvezni az életét, úgy mint eddig.
bár ennek a pihenésnek is megvan a szépsége :)))
Pont ma gondoltam Rád, hogy remélem fogsz jelentkezni, és tessék, belépek is miket olvasok.
Nagyon sajnálom amin átmentél kívánom, hogy most már csak erősödj,gyógyulj és ha túl vagy mindenen élvezd az "új" életed 🙏😉🤗.
Látod a katéter az semmi, és attól féltél a legjobban 😁
nagyon korrektül és találóan sikerült megfogalmazni az érzést amiben én magam is vagyok...
alapvetően én is ezen gondolkodom és tanulságot vonok le, hogy mennyit meg tettem azért hogy ide eljussak, és soha többé nem akarok már kövér lenni.
ezt nem akarom átélni ha lehet soha többé :)
valóban tisztelni kell az életet, no meg megbecsülni, értékelni és gondozni, mert mindenkinek csak egy van. köszönöm a bíztató szavaid :)
köszönöm szavaid, jól esik, tény hogy múlt héten nagyon ki voltam, sok mindent gondoltam....
de remélem gyógyulok lassan de biztosan.
az orvosok azt mondták nem kis vágás volt, és sok munka van benne, de akkor sem gondoltam álmomban sem hogy ilyen komplikációk jöhetnek.
azért ez a plasztaki ipar, koránt sem kockázat mentes...
persze nem is gondoltam hogy egy nap és szaladok tovább, de hogy vérátömlesztés is szóba kerül, az azért kicsit meredek volt...
No üdvözlet hölgyek, urak. Meg volt a műtétem :)
nálam volt komplikáció rendesen.
Vérveszteség, vérzékenység, gyengeség, 60-as vérnyomás, nem tudtam felülni az ágyból 4 napig, kaptam 8 liter infúziót, és 7,5 deciliter vért, ahhoz hogy most itthonról tudjak írni nektek :)
már jobban vagyok, nincs fájdalom, gyakorlatilag a mútét napja óta nem is kell fájdalom csillapító, persze gondolom azért mert nem vágtak izmot, nem bontott a doki hasfalat, nem kellett izmot varrni.
de komplikáció az aztán volt dögivel...
kicsit el is bizonytalanodtam hogy megérte e, de végül is azt kell mondjam összességében igen.
volt katéter is három napig, amíg nem tudtam felkelni.
saját tapasztalatból mondom hogy az olcsó Scudotex öv egy hulladék, kitörte a fekvés miatt a hátsóm, még most is azt kezelem, és ülő párna nélkül nem is tudnék feküdni :)
de maga a vágás, szép az orvosok szerint, szép lapos már most is a hasam, de jelenleg 10 nappal a műtét után, még mindig a csövekkel fekszem itthon, és két naponta megyek vissza kötözésre, kontrollra...
a műtét előtt csak jókat olvastam a hasplasztikáról, de azért jó tudni, hogy van benne bőségesen rizikó.
ezeket nem azért írom mert panaszkodom, vagy bárkit is lebeszéljek a műtétről, de érdemes átgondolni, mire vállalkozik az ember.
ha segítetek hogy kell ide képet fel rakni, szívesen teszek fel képeket a folyamatról, ha érdekel titeket :)
összességében elégedett vagyok, de azért a netes weblap reklámok ilyen komplikációkat melyeket én áltéltem, nem igazán írnak :)))))))))
Anna Wass!!
Nagyon köszönöm🙏🏽🙏🏽🙏🏽
Rajta vagyok, hogy mielőbb túl legyek ezen a rémálmon.
Jelentkezem még a fejleményekkel.
Anna Wass!!
Nagyon köszönöm a bíztató szavakat, jó kezekben vagyok minden egyes nap még Vasárnap is bejön a magánklinikájába és kezeli a sebem. Mondjuk ez a minimum. Várjuk, hogy teljesen gennymentessé váljon és ha belül összeforr, korrekciózza.
Mennyivel egyszerűbb lenne haz ez a probléma nem jön...
Na és nekem azt mondták a cigiseknél nagy a kockázata ennek...
Sajnos nem kérdezték meg a konzultáción(okt.14én)
Csak beírtak műtétre(nov13án)
Mikor volt a ciciműtéted? Írtad, hogy még most is sportmelltartóban alszol.:)
Miért kell korrigálni?
Március-áprilisra tervezzük, attól függ, hogy lesz a hasizom.Kivárom türelmesen.:) Dr Gacs János az orvosom Budapest Plasztikai Intézet. Nagyon meg vagyok vele elégedve, emberileg és szakmailag egyaránt. A korai időpontot nem erőltette rám,csak mondta, hogy egy hónap után lehet. Én is egyben szerettem volna megcsináltatni, minden konzin mondja,hogy ugye milyen jó, hogy nem csinálta meg?:)
De a legutóbbi találkozásunkkor mondta ezt a 6 hónapot. Nem sürgetek semmit, meg nem szeretném elrontani az eredményt rohanással.
Nagyon köszönöm!
Neked pedig kívánok mielőbbi és könnyű teljes felépülést...!
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?