Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia
Már írtam többeknek, hogy örüljetek ha kijön. Nekem nem indult meg, hanem nyomni kezdték kifele... hát nem kívánom senkinek...örültem mikor végre magától tisztult. A naplómba meg tudod nézni milyen puklis volt az oldalam és milyen lett 😉😉
Igen, gondoltam rá, hogy teszek fel kèpet de meg akartam várni a 6 hetes kontrollt. Na meg egy kis ideig haskötő nèlkül kène legyek h a haskötő lenyomatai ne legyenek a hasamon 🙂
Èrdekes, sokan írjatok, h estère felpuffad, na az nekem nincs, viszont a bőröm elèggè èg a cicim alatti rèszen. ( Egèszen odáig fel varrtak)
Én úgy olvastam több helyen, hogy a haskötő elhagyása után szépen kisímul a bőr. A köldöknél is.
Nem érzed elég feszesnek a hasad? Teszel fel képet előtte utána?
Ki operált?
Nekem soha nem volt feszes, szép hasam. A terhesség után viszont egészen szörnyű lett. Annál minden csak jobb lehetett. Én elégedett vagyok, pedig még fel van duzzadva föleg estére olyan mint egy lufi. És ahogy olvastam, ez elég sokáig így is marad. Azt várom nagyon, hogy bezáródjon a sebem.
Ráncos maradt a köldökömnèl a bőr 😒 ami gondolom mar így is marad.
Az, hogy mèg egyenetlen kicsit hepehupas azon kevèsbè vagyok fennakadva mert tudom h idő kell neki de valahogy nem látom magam előtt h ez mèg lesz szebb. Nehèz elfogadnom mert kb 20 ève feszes kockás hasam volt zöldsèget lehetett volna aprítani rajta. Nyilvan nem gondoltam h egy iker terhessèg utan visszanyerem a règi pocakom,de a mai világban olyan brutál beavatkozasokat tudnak csinálni, hogy azt gondoltam volna, h ennèl jobb lesz mint amilyen most. Mondták volna h fizessek többet azt is kiköhögtem volna csak akkor legyen tènyleg feszes mert azèrt annyira nem volt sok felesleg bőr szerintem, hogy ne lehetett volna megcsinálni. Bár nem èrtek hozzá.
Szia Lujza!
Sorstársak vagyunk :(Én is nagyon el vagyok keseredve, mert a teljes értékű élethez ez a mostani állapot nagyon messze van,nem tudom magam kihúzni, ettől már fáj a derekam. Most rendeltem egy hasszorítós bugyit , hátha azzal már kényelmesebb lesz nadrágot hordani. Ma jött meg, így még nem tudok referálni.Nem szeretem látni sem a sebem, pedig lobmentes.
Az egyenes hasizom nem enged a gyomromnál.
Neked?
Szia! A seb melyik részén szivárog? Lehet savó ürül. Ha a varratnál bepirosodott, fáj és onnan jön tuti savó.Az tud kij jukat is marni magának. Nekem is így kezdte. Hidd el ez a jobbik, hogy nem a doki bontott ki a varratból. Nekem az nagyon fájt.
Dokinak szóltál? Mit mond rá?
Szia Dina,
Engem is szept. 16-án műtöttek, ès èn is kètsègbe vagyok esve. Tudom, csak 3 hèt telt el, de megmondom őszintèn nem azt kaptam amire számítottam. Kicsit el vagyok keseredve. Tudom mèg türelmesnek kell lenni, de valahogy nem tudom elkèpzelni, hogy ez jó irányba fog mèg alakulni. Nekem a hasfalamat varrták össze mert ikerterhessègem volt, nagyon szètnyílt ès kinyúlt a bőröm is.
Szia
Én tegnap voltam 6 hónapos. Még most is van hogy "dagadok " bár inkább időjárásfüggő".
4.héten mentem dolgozni hát akkor még dagadtam rendesen. 7-8.héten próbáltam elhagyni a haskötőt,szorítós bugyit hordtam,de ha nagyon dagadtam éjszakára haskötőztem.
Türelemjáték,de megéri 😉
Kitartást
Szia!
Betadine krém , nekem azt javasolták.
Sziasztok!
Engem szeptember 16. -án operáltak. A sebem rendben van , ma zuhanyoztam először . Puffadok és oedemasodok a derekam körül . Kihúzni magam még nem tudom. Deréktáji zsirleszivasom is volt, de vastagabb a derekam mint előtte volt.Akit mÁr régebben műtöttek meg tudna mondani , hogy neki hanyadik héten múlt el? Nagyon szeretnék már túlleni ezen a hasi diszkomfort érzésen 😞
Dehogynem. Ne keseredj el...nekem is mindkét oldal folyt. Gondolj arra jobb ha kijön mintha bent bajt csinál 😘
Hát életembe nem utáltam annyira fürdeni mint akkor 😂😂
Ne is mondd, a zuhanyzás már nagyon hiányzik, de legalább annyira félek is tőle. A haskötőt ha kicsit lazábbra hagyjuk, akkor máris olyan mintha leszakadna a hasam. Mi lesz, ha egyáltalán nem lesz ott???
És ma elkezdett fájni a varrásnál a másik oldal is. Pirosodik is, nagyon remélem hogy nem azért mert ott is elkezdett felgyűlni a savó. Ha azt is fel kell nyitni én azt nem élem túl. :(
Sziasztok! A frissen műtötteknek nincs kedve jönni és mesélni? ;) Kit hol műtöttek, tapasztalatok... Tettem fel képeket. Nem a könnyű és gyors gyógyulás jutott, de ez van.
Ma vagyok 11. napos. Szerdán kell mennem vissza megint varratszedésre. Még nem szabad zuhanyoznom. És még szedem az antibiotikumot és szúrom a vérhígítót jó pár napig. (Ismert véralvadási problémám van, Leiden homozygota vagyok) Próbálok sokat sétálni, félek a trombózistól, és a hasamon ez a nyílt seb, aggaszt egy kicsit. Nem kell még betadinnal sem kennem, azt mondta a doki hogy csak cseréljem ott a kötést, majd záródik ha kifolyt minden. Vasárnap kellett megnyitni, mert belázasodtam szombaton, és vasárnap már rettentően fájt.
Ez ödéma lesz. Hisz a hasfalat nagyon megbolygatták. Viseld a haskötőt éjjel, nappal. Én 6 hónapos vagyok, de még a mai napig szoktam viselni kompressziós ruhát, ha érzem, hogy dagadok. Sajna ez eltarthat 1 évig is, akár. Hol jobb, hol rosszabb lesz.
Ki műtött?
Normális lehet.
Sőt a heged is fog még sötétedni. És majd csak utána kezd halvanyulni
Szia
Sajna normális. Sőt...😖😖
6 hónapos vagyok, de még mindig ödémásodom. Ez kb 1 évig is eltarthat
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?