Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Jajjj ezt már olvasni is rossz :D
Küldhetek, mostani állapot érdekel vagy az a műtét utáni állapot? :P
Meglátom, már csak három hét van hátra, szinte már várom, nagyon mint a messiast :)))
Szerintem műtét alatt lesz ... hogy utána, az úgy látszik kórház függő 😉
Szuper ügyes vagy. Küldesz majd képet? 😁😁
Jah még annyi hogy engem, darabolni fognak has alatt és mellkason is hosszába, nem csak keresztbe, mivel nagyon sok felesleges bőrt kell leszedni, adatlapomon olvasható hogy több mint 100 kg-ot adtam le, derékbőség is mínusz 60 kg-nél több... :)))
így van esélyem megúszni a katétert? :))
Hát bizok benne hogy el tudom kerülni, még ha fél óra alatt teszek meg néhány métert :)))
Köszönöm a választ
Szia!
Nekem nem volt katéterem.
11-kor műtöttek.Kb 18 órakor (nem emlékszem pontosan)saját lábamon mentem a mosdóba.
(Szegeden a Szent Gellértben műtöttek.)
Értem, köszönöm a válaszod, remélem igazad lesz :)
Majd beszámolók hogy sikerül.
A nagy félelmem még a kateter, remélem nem lesz rá szükség.
Erről van infó?
Minden műtét után kötelező?
Vagy van esélyem hogy elkeruljem a "csovezest"? :)))
Szia
Én sokáig úgy aludtam, hogy a térdem alá is raktam párnát. Kb.1 hét után tudtam oldalt aludni, de érdekes módon csak az egyik oldalon😁
Drukkolok, minden szuper lesz 😉
Nyugi. Ez nem szabad, hogy gondot okozzon 😉😉
Én totál megfeledkeztem "magamról" 😆😆😆 és persze, nekem már másnap egy vígjátékot kellett megnézem. Nemcsak, hogy szakadtam a röhögéstől, de még félre is nyeltem...
Sziasztok,
Járt már valaki úgy, hogy vèletlenül emelt ès rosszabb lett minden?
5 hetes vagyok, eddig semmi baj nem volt, ki tudtam egyenesedni, nem húzódott sehol. Vasárnap viszont a gyereket be kellett cipelnem az udvarra mert nem akart szót fogadni èn meg mèrgemben felkaptam ès vittem. Azóta úgy èrzem magam mint az első napokban ☹️ nem tudom kihúzni magam fáj felülèsnèl. Fent a cicim alatti rèsz is alul az alhasam is. Nagyon magam alatt vagyok, hogy lehettem ilyen buta.
Értem köszönöm a te válaszod is.
Kivancsi leszek én hogy fogok reagálni minderre.
Amúgy nagyon várom a has mentes életet :)
A többi tanácsot is köszönöm. Alapból is van három párnán alváshoz, szóval elfer még néhány :))
Köszönöm a válaszod!
Holnap már tényleg hajat kell mosnom.
Nekem is este fáj jobban.Én még nem nyúlhatok a haskötőhöz.
A műtött lábam is fájdogál de remélem nem lesz gond.
Nem kell szúrnom magam aspirin protectet kell szednem.
Hajmosás: zuhanyzónk van, széket tettünk az ajtóhoz, férjem belül, leültem, hátrahajtottam a fejem mint a fodrásznál, a széket meg a vállam meg leterítettük hogy ne legyen tiszta víz.
Nekem a bal oldalam fáj, holnap leszek 4 hetes. Főleg este rosszabb, azt figyeltem meg, hogy ha engedek ki a haskötőből, akkor javul.
Szia!
Van akinek azt mondja a dokija, hogy műtét után 2 nappal már fordulhat oldalra, van akinek hetekig háton kell aludni. A háton alvást segíti ha több párnát teszel egymásra, én arra tettem egy fedőmatracot, láb alá a térdhez pedig egy párnát. Holnap leszek 4 hetes, még mindig nem tudok fájdalom nélkül oldalt feküdni. Én sose aludtam háton, most kénytelen vagyok.
Az altatástól én is tartottam, de ez már a 3. hasi műtétem volt, az első kettő nőgyógyászati. Van aki hányással reagál, van aki nagyon köhög és van akinek semmi baja. Vigyél szopogatós cukorkát a köhögésre, és szólj rögtön a nővéreknek ha hányingered van, mert raknak az infúzióba hányingercsillapítót.
Szia, köszönöm a választ.
Remélem te is gyorsan rendbe jössz :)
Hát kíváncsi vagyok az én szervezetem hogy fog reagálni az altatasra.
Az oldalt fekvést kiprobalom :)) majd :)
Szia!
Én még frissen műtött vagyok!
Fekvés:hanyatt döntve.Személy szerint én félig hason félig háton fekvő vagyok.Nem sokat alszom és már nem a fájdalom miatt.Pedig valerianat is vettem be este.😕
Altatás:minden szervezet máshogy reagál rá.Nekem ez a 4.altatásom volt(2 császár,1 lábműtét és múlt héten a hasplasztika).Augusztus végén volt a lábműtétem.2 hétig azután sem nagyon tudtam aludni pedig ott elenyésző fájdalom volt.
Sziasztok!
Hogy zajlott nálatok az első hajmosás?Hátközépig érő hajam van és már rámférne.
Másik kérdés: mennyire normális hogy a hegem jobb szélén fájdogál főleg ha fekszem?Aggódnom kellene?Csütörtökön megyek először kontrollra.
valamint még annyi, hogy igaz ez női fórum, és én pasi vagyok, bár lányka vártak a szüleim anno :))))
de hogy tudok aludni majd a műtét után, mivel én törzsgyökeres hason alvó vagyok, és szinte háton alig tudok elaludni, éppen ezért van e valami praktika erre, vagy szenvedek majd, és a fáradtságtól elalszom úgy ahogy éppen vagyok? :))
előre is köszönöm minden tanácsot, véleményt, tapasztalatot
Szép jó napot.
Olvasgatom a fórumot, de gondoltam beköszönök :)
Sok sok fogyás után, november 18.ai héten fogják műteni a hasam.
Valami tanács? altatás mennyire vészes?
Soha nem műtöttek, de van mit leszedni rólam, több mint 100 kg fogyás utáni "anyagot" szednek le rólam, keresztbe kasul fognak várni :)
Az érzéketlenség ,akár 1 évig is fennállhat 😉
Majd idővel ki fogsz tudni
Sziasztok!
5. hete hogy megműtöttek, de még mindig nem tudok egyenesen menni, a hasam érzéketlen nagyon el vagyok keseredve. Van valaki aki így járt ?
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?