Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm a válaszod!
A csopiba azt írták, hogy azért híznak, mert a műtét miatt sérül a nyirokrendszer..
A diétával nem lesz gond, hozzá vagyok szokva, de nagyon nehezen fogytam mivel IR-es vagyok és azért is híztam meg.
Ezért kicsit megijedtem, eddig ilyet nem olvastam sehol.
Várom már és félek is, sok rosszat (is) olvastam amióta megvan az időpontom... :-)
Dr. Tillmann Zsolt fog műteni szekszárdon, pozitívan állok hozzá, de egyre többett olvasgatok, amit talán nem kéne. :-)
Köszi a válaszod.:)
Nov. 25-re írtak ki ciciműtétre, de mondtam a dokinak, hogy szó sem lehet róla. A mellplasztikás fórumon mondta egy csajszi, hogy 100%-ban csak hasizomból csinált mindent. Támaszkodni nem szabad a kezünkre, most meg így kelek ki az ágyból. Kérdeztem dokimat mikorra lesz 100%-os a hasizmom, azt mondta fél év, úgyhogy megvárjuk.:)
Megkérdezhetem ki a dokid és hol műtöttek?
Gyógyulást és kitartást kívánok Neked a sebgyógyuláshoz! Minden rendben lesz, ne félj!:)
Sziasztok Lányok!
December 17.-én lesz hasplasztikám.
Facebookos csopiban olvastam, hogy van aki hízik utána, hiába diétázik.
Tapasztaltatok ilyet?
Köszi előre is a válaszokat!
Sziasztok!
Még új vagyok itt, most írok először. Kinek volt teljes hasplasztikája, zsírleszívással együtt?
Ma vagyok 16 napos, a vágasom újra nyílt, gennyes, 6 napja kötéscserére járok,úgy érzem sosem épülök fel. Járt így esetleg más is??
Aki engem műtött, nyugdijba ment. Itt Fekete Attilát olvastam talán és Kovács doktort.
Én vasárnap feküdtem be , hétfőn műtöttek és csütörtök reggel jöttem haza. Ez is betegfüggő, attól is függ mennyi váladék jön műtét után.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Honvédba kit ajánlanál?
Kórházban hány napot kell lenni műtét után?
Szia
Engem a Honvédba műtöttek.
Igazoltatni kellett a körzetivel a fogyásom..
Gyógyulás kinél mennyi.
Én 3-4 hetet voltam itthon.
Akkor éreztem, hogy már nyugodtan mehetek dolgozni.
Az első 2 hét volt "nehezebb ".
Szia,
nekem a férjem és a szüleim sokat segitettek. Férjem főzött mosott takaritott, a szüleim pedig vigyáztak a fiamra. Nagyon jól esett!
Sziasztok!
Akinek volt már TB-re hasplasztika kérem írja meg,hogy melyik kórházat ajánlja, milyen feltételei vannak, mennyire veszik szigorúan? Hány hét a gyógyulási idő?
Köszönöm.
Sziasztok
Évekkel ezelőtt volt egy elrontott hasplasztikam tbre
Soha többet Fehérvár!
Ajánlanátok nekem olyan orvost aki a legtöbbet ki tudná hozni belőlem??
Köszönöm
Sziasztok,
Volt valakinek olyan, hogy hepehupás lett a hasa?
Szeptember közepèn volt a műtètem. Pár napja elhagytam a haskötő hordását de most olyan mintha a köldökömnèl be lenne horpadva, alatta felette kis hupli. Mint egy nagy B betű.
Sziasztok!
Október 8-án. volt nagy hasplasztikám izomvarrással, köldökáthelyezéssel.
Az első nap pokoli volt. Iszonyú fájdalmaim voltak, ópiát tartalmú fájdalomcsillapítót kaptam. Plusz 5-ször elájultam.
Volt bőven komplikációm. 9 napot voltam bent. Rengeteg sebváladék ürült, még az utolsó nap is 80ml,de ennek ellenére kiszedték a csövet, hazaengedtek. Nagyon gyenge voltam, itthon 3-szor ájultam el.
Aztán a szeméremdombom felett begyulladt, szinte fekete volt, jegelnem kellett, nem is forrt össze, sőt annyira folyt, hogy fél óránként cserélnem kellett a kötést.
A varratokat tegnap, azaz 4 hetesen szedték ki. Mostmár jobb, alig folyik. Már csak 1cm az, ahol van egy lyuk, de az is kezd összeforrni. Fájni nem fáj már.
Engem tb-re műtöttek, mert a hasizmomat muszáj volt varrni. Plusz fogytam 42kg-ot.
A Szent Imre kórházban műtött Dr. Görcsi János. Nagyon profi, jófej orvos.
Én hajlamos vagyok elhagyni magam, és bebeszélni mindent magamnak. Ezt azonnal felismerte, és segített. Nem hagyta, hogy elhagyjam magam. Folyton nyugtat, mosolyog. Bátran ajánlom őt! Több munkáját személyesen láttam. Egy csoda amit művel.
Szia
Nekem izmot nem varrtak 2 császárom volt, de fájdalomcsillapítóra nem volt szükségem. Ez szerintem egyén függő.
A szúrás...csak az első fura 😁
A tisztálkodás ahogy nézem doki függő. Van aki le se vehette a haskötőt hetekig,nekem az 5.nap már zuhanyoznom kellett,addig vehettem csak le. Nem egy leányálom, engem a párom fürdetett...nem kellett takarnom a sebet, ugyanúgy zuhanyoztam tusfürdővel. Zuhany után fertőtlenítő sprayt kellett fújnom rá (Octenisept)és curiosa gélt..rá gézlap és haskötő. De mindenki máshogy és mással kente ahogy itt olvastam.
Drukkolok 🤗
Sziasztok. :)
Nekem december 20.-an lesz a hasplasztikam. Dr.Bognár Gabor fog muteni.Ki hogyan valasztotta ki a megfelelo hasleszoritot? Online rendeltetek? Vagy elmentetek az uzletbe meg venni?
Kaptatok fajdalomcsillapitot otthonra,mikor haza mentetek? A verhigito injekcioval hogyan "birkoztatok" meg? En nem merem megszurni magamat tuvel :D
Tisztalkodas is erdekelne. Marmint a vagas korul.Valami sebfertotlenitovel? Meg persze a normal higieniai tisztalkodas. Parotok segitett az elso par napban?
Ne haragudjatok a sok kerdesert, de probalok felkeszulni :)izgatott vagyok, es persze aggodom is. Soha sem volt semmilyen mutetem.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?