Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Igen, emiatt tartok tőle, hogy az immunrendszerem megbolondul picit.. mert mégiscsak idegen anyag..és mostanában vannak fura izuleti fájdalmaim, fáradékonyabb is vagyok, és a szemem alatt is elég sotét karikák vannak.. és az implantos csopiban is kb. igy kezdodnek a tunetek.. de lehet csak ráparázok..
Szia! Nekem szerencsére nem volt puposodás, nekem a hasmutet után vegig lapos volt, a koldoköm fölött van egy ici-pici pukli, vagyis ott kicsit jobban kiáll, de alig észrevehető.
Szia
8 és 12 hetes képeim vannak fent.
Sziasztok!
10hete volt hasplasztikám, kiváncsi lennék , hogy jól sikerült e, milyen eredmény várható, mert még nem lapos a hasam. Nézhetnek valakinél 10 hetes körüli képet?
Ja bocsi most latom, hogy neked nem felszivodo varrattal csinaltak, nem is tudtam, hogy ez lehetseges.
A belso varratok felszivodnak, arra nem fog igy reagalni a szervezeted. Az idegen testre reagal igy ami folyamatosan ott van a szervezetedben. Minel nagyon az idegen test annal hevesebb a reakcio, attol is fugg te mennyire tudod a mereganyagokat kivalasztani. Ezert nem mindenkinek okoz feltetlenul hatalmas problemat, mert kepes a szervezetuk kivalasztani azokat. Az meg hogy ha ilyen problema lenne akkor nem hasznalnak az orvosok, en azt gondolom tul sok benne a penz relative keves kockazattal hiszen sok nonel nem jelentkeznek problemak, nem fognak visszalepni, pedig mar bebizonyitottak, hogy ha implantatumod van akkor magasabb egy fajta raknak az elofrudlasi eselye. Na de roviden es tomoren, ne aggodj a belso varratok miatt mert azok felszivodnak es ha mereganyag is kerul beled, kivalasztja a tested hamar, hiszen nagyon keves anyagrol van szo.
En is megtalaltam ezt a csoportot mellmutet elott, nagyon megrazott es feltem velem is ez fog tortenni, igy lemondtam az implantatumrol. Helyette sajat zsir lett betoltve, ket hete volt a mutetem egy teljes hasplasztikaval kompinalva. Orvosom Pataki Gergely. Hal istennek en a nagy fogyasom miatt alkalmas voltam a sajat zsir attoltesere, ketto koros lesz amutet. A kovetkezo alkalommal lesz egy felvarrasom plusz meg egy adag zsirt toltunk. Van naplom nyugodtan jelentkezz ha erdekel hogyan alakul majd a sajat zsiros feltoltesem meg persze a hasplasztikam.
Sziasztok!
Tegnap volt teljes hasplasztikám.Azota eltelt 24 óra és alig van a tartályba savó...Ez normális??Kit hány napig tartottak kórházban?/akit államiban műtöttek/
Ez tényleg nem hangzik jól. De talán az implantácio más mint a mi kis varratocskánk 🙂
Én remélem, hogy minden rendben lesz!
Nekem csak idén január végén volt a műtét. Még “púpos” a hasam akkor is ha állok. Nem tudom az mennyi idő alatt megy le.. Neked hogy volt?
Ha leülök akkor nekem is ráncosodik.
Mozogni már elég jól tudok. Bár úszni mostanában voltam először. Feszült az eljén de aztán elmúlt..
Az a problémám, hogy ez a mellimplant betegség csoport jelenleg 35600 taggal rendelkezik, és mindenki megbetegedett előbb-utóbb... szóval elég sokan vannak :( szóval ezért merült fel bennem, mert ez nem csak egy-két kirivo eset. De persze pozitiv gondolkodás, meg minden :) igyekszem.
Egyébként nyilván örülök, hogy megcsináltattam a hasam, jelentős életmódbeli változást értem el, de nem tudom, teljesen sikerült-e a mutet, mert ha ülök, akkor ráncosodik.. lehet több bőrt kellett volna eltávolitani. Ha állok, akkor szép feszes. Nem tudom, hogy a letapadás mennyi idő, mert a vágás mentén mintha még nem tapadt volna rendesen le. Tavaly szeptember végén volt a mutetem.
Én úgy gondolom, ha elő is fordul ilyesmi, az az esetek nagyon kis százalékában lehet, hiszen különben nem alkalmaznák ezt az eljárást.
Ha már túl vagy a műtéten ne aggódj! gondolj inkább arra, milyen jó, hogy visszaállították a hasizmot az eredeti, egészséges helyzetébe.
Rengeteg ember él fog vagy mell implantátummal mindenféle probléma nélkül.
Szia! Nem is azzal lenne a gondom, h ez a biztosabb eljárás, hanem valami más.. Szerettem volna mellplasztikát is, de rátaláltam egy fb csoportra (Breast implant illness and healing), ahol nagyon nagyon sok lány betegedett meg az implantátumoktól. És ott elég sok infó van arról, hogy pl. egy sérvmutétnél használt sebészháló ugyanezt okozza. A szervezet az idegen anyag köré képez egy hártyát, tokot, nevezzük bárminek, amelyet utána az immunrendszer támad és teljesen legyengiti a szervezetet. Autoimmun betegségeket, lupuszt, hormonzavarokat, izületi fájdalmakat és különböző ödémákat okozva.. és az érdekelne, hogy ettől a belső varrattól vajon előjöhet-e ugyanez? állitolag a fogimplantátumok, térd és csipő protéziseknél ugyanez a helyzet.
Szia..szerintem ha előtte lapos volt akkor most is az lesz...nekem ennyire duci nem volt egyszer sem de ami nekem jót tett az a csalántea volt
CSajok segitsetek nekem! Teljes hasplasztikam volt 6hetes vagyok lett egy kis pocakom ami latszik a kepeken is.legyszi segitsetek volt valakinek meg ilyen? Lement valaha az? Naplomban a kepek..
Nekem se felszívodó volt és minden rendben volt vele végig
Nekem sem felszívódó varrattal csinálták.
Szia. Nekem nem felszívódó varrattal csinálták. Azt mondta az orvosom szerinte az a biztos, nem jön szét később.
Nem kérdeztem rá, hogy előfordulhat e ilyesmi. Nálam egyenlőre minden rendben 🙂
És a hasikádról, a varratról mikor teszel képet? 😊😊
Sziasztok! Akinek hasizomvarrás is történt, van köztetek olyan, akinek nem felszivodo varrattal ment a dolog? Nekem nem felszivodo varrattal csinálták és érdekelne néhány dolog. Pl. a szervezet nem próbálja meg kilökni?
Sziasztok
Volt valakinek mini, vagy midi hasplasztikája?
Hálával tartozom dr Kovács Andrásnak amiért határozott volt és ragaszkodott a hasplasztika előtt az epeműtéthez. Annak ellenére hogy nem okozott komoly panaszt idült gyulladásban volt és gennyes volt belül, a májam akkor sem tett jót. Tegnap műtöttek, ma már jól vagyok és holnap megyek haza. Annyiban kapcsolódik még a hasplasztikához hogy a gyomorszájnál izomvarratot kellett tenni a felső hasizomba így most gyakorlom az érzést :) A felülés az nagy élmény :( a többi metszést nem is érzem és a drain kivétele sem fájt egyáltalán, úgyhogy attól már nem fogok félni. Bocs a félig offért.
Sziasztok! Egy barátomnak, aki 30 kg-ot fogyott igen rövid idő alatt, keresek hasplasztikára orvost Budapesten.Olvasgattam visszamenőleg, találtam néhány utalást orvosokra. Még új vagyok ezen a fórumon, van esetleg olyan orvos, akivel többen is elégedettek voltatok? Előre is köszönöm a segítséget.Mélykúti
Koszonom a segitseget!
Sikerult nekem is a negyedik napon, bar nem mondom , hogy kellemes volt :)
En ittam a cappy narancsos pulpy - t es az olyan rostos hogy sikerult 2nap mulva..
Szia!Nekem azt mondtàk ezen ne idegeskedjek,ès vègül itthon,nyugiban,a műtèt utàni 4.napon sikerült is.A hashajtó ilyenkor nem túl szerencsès...Èhgyomorra kv,sok-sok víz meg a gyümölcsök megtettèk a hatásukat...
Nekem is odafigyeltek erre a kórházban, a keserűsó nem vált be, a glicerines kúp segített a műtét utani reggel.
Érdekes,nekem azt mondták haza sem mehetek addig...
Nekem szerencsém volt,mert az a lórugasnyi
antibiotikum segített...viszont ajánlották a kórházban a glicerines kúpot ami állítólag ilyenkor nagyon segít.
További ajánlott fórumok: