Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Halas búzagombóc citrommártásban recept

Halas búzagombóc citrommártásban recept

A Halas búzagombóc citrommártásban hozzávalói:
1 doboz makrélafilé-konzerv
10 dkg búzapehely
3-4 evõkanál korpás liszt
2 tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 dl tej
2 dkg margarin
1 citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors.


A Halas búzagombóc citrommártásban elkészítési módja:
Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a margarint habzásig hevítem 2 evõkanál liszttel, majd a forró tejet ráöntöm, és folytonos kevergetés közepette sûrûre fõzöm. Megfûszerezem sóval, borssal, citromlével, citromhéjjal, és kevés cukrot is beleszórok. A mártást beleöntöm egy tûzálló tálba. A halas masszából diónyi gombócokat formázok, és beleteszem a tálba, szorosan egymás mellé (de nem egymásra). A tálat befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. Közepes lángon 25 percig párolom, végül a tál tetejét levéve, kissé megpirítom. Párolt rizs a hozzá való köret.


Kategória: Reform ételek receptjei


A halas búzagombóc citrommártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook