Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojáskrém hideg szendvicsre recept

Tojáskrém hideg szendvicsre recept

A Tojáskrém hideg szendvicsre hozzávalói:
5 tojás
1 evõkanál kefir
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál mustár
1 mokkáskanál currypor
1 púpozott mokkáskanál só
1 késhegynyi törött fekete bors.


A Tojáskrém hideg szendvicsre elkészítési módja:
A megmosott tojásokat keményre fõzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fûszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált fõtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehûtjük. Pirított kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (Nagyobb adagot is érdemes belõle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hûtõszekrényben.)


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojáskrém hideg szendvicsre elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook