Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Sajtos karotta recept

Sajtos karotta recept

A Sajtos karotta hozzávalói:
1 kg karotta (kis sárgarépa)
10 dkg reszelt sajt
2 evõkanál teljes kiõrlésû rozsliszt
3 dkg vaj vagy margarin
4 dl tej
2 tojás
1-1 mokkáskanál currypor
reszelt szerecsendió és törött fehér bors
só; a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.


A Sajtos karotta elkészítési módja:
Egy közepes tepsit kikenek olajjal, és meghintem a zsemlemorzsával. A megtisztított sárgarépát egyforma hasábokra vágom és beleterítem a tepsibe. Megsózom és félreteszem. Egy serpenyõben a vajat habzásig hevítem a rozsliszttel. A forró tejjel felengedve állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután lehúzom a tûzrõl, beleforgatom a reszelt sajtot és a fûszereket, valamint a közben felvert nyers tojásokat. Ezt a mártást úgy locsolom rá a sárgarépára, hogy az lehetõleg teljesen elfedje az összes répát. Alufóliával befedem a tepsit, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve, sárgára pirítom. (Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert megkeseredhet.)


Kategória: Reform ételek receptjei


A sajtos karotta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook