Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Búzapehellyel töltött karalábé recept

Búzapehellyel töltött karalábé recept

A Búzapehellyel töltött karalábé hozzávalói:
4 kis zsenge karalábé zöldjével együtt
5 dkg búzapehely
3 evõkanál gombalevespor
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors (só nem kell bele, mert a levespor sós).


A Búzapehellyel töltött karalábé elkészítési módja:
A karalábékat vékonyan lehámozom, és gyengén sós, forrásban lévõ vízbe dobom néhány percre. Ezután a belsejét kivájom, és a karalábéforgácsot nagyon apróra darabolom. A búzapehelyre rászórom a gombalevesport és ráöntök 2 dl vizet. Hozzáteszem a reszelt sajt felét, a karalábéforgácsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a törött borsot, majd 10 percre félreteszem. A megmosott karalábéleveleket egy-két percre forrásban lévõ sós vízbe teszem. Leszûrve egyenként megtöltöm a búzapelyhes töltelékkel, mintha töltött káposztát készítenék. A kivájt karalábékba is jócskán teszek a töltelékbõl, ezután egy tepsibe vagy tûzálló tálba rakom a töltött karalábékat és a tekercseket. Rászórom a megmaradt reszelt sajtot, rálocsolom a megsózott tejfölt, és elõmelegített forró sütõbe tolom. Addig sütöm, amíg szép aranysárgára nem sül a teteje.


Kategória: Reform ételek receptjei


A búzapehellyel töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook