Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben recept

Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben recept

A Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben hozzávalói:
40 dkg tonhalfilé
5 dkg durvára tört földimogyoró
5 dkg zabpehely
3 evõkanál zabliszt
2 dl tej
1 tojás
fél citrom leve és reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál vegeta
2 evõkanál olaj
plusz olaj a sütéshez.


A Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben elkészítési módja:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom és a citromlével megöntözöm. 10 percre félreteszem. Közben a tojást habosra verem a tejjel, beleöntöm az olajat, beleszórom a fûszereket, a zúzott fokhagymát, valamint a zabpelyhet, 1 evõkanál zablisztet és a mogyorót. Összekeverem, és ugyancsak pár percig hagyom állni. (Palacsintatészta sûrûségûnek kell lennie.) A halcsíkokat elõször megmártom a megmaradt lisztben, majd a "tésztába" forgatom, és bõ, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra rakom, és tetszés szerinti körettel meg salátával vagy mártással tálalom.


Kategória: Reform ételek receptjei


A tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook