Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet? (tudásbázis)
Küldtem privát üzenetet!
Ugyanezt éltem át én is, a tehetetlenségél nincs rosszabb!!!
Szia!
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a topicra, mert az én kislányommal is ugyanez a helyzet, és kétségbeesésemben a neten próbáltam választ keresni a problémára. Szóval teljesen megértelek, és tudom hogy mennyire borzasztó a tehetetlenség. Tina kislányom 6 éves és kb. 2 hónapja fokozatosan alakult ki a feje tetején egy nagyobb és egy kisebb folt, amik azóta is egyre nagyobbak. Szegénykémnek messzíről virít a fejbőre.Még valahogyan rá tudom fésülni a haját, de már nem olyan könnyű. Természetesen az összes laborvizsgálattal megvagyunk, fül-orr gégész, bőrgyógyász, stb.... Semmi eredmény !! Minden negatív!! Méghátravan egy hasi ultrahang, s egy újabb vérvizsgálat.Iszonytos ez a tehetetlenség! Kérlek írj majd hogy nálatok mi a helyzet, mert eddig még nem volt alkalmam ugyanilyen helyzetben lévő anyukával megbeszélni a gondomat!
Előre is köszi!
Üdv: Mariann
Most már egy mandulaműtéten is túl vagyunk, valószinüleg ez volt a problémák okozója.
A legfurcsább az egészben, hogy soha nem volt beteges a mandulájával és mégis ki kellett venni!
Most annyi fejlemény van, hogy a héten találtak egy baktériumot a székletében, ami elvileg okozhatja a hajhullását, erre antibiotikumot szed. Más orvos azt mondja, hogy vizsgáltassuk tovább, mert más lehet a probléma, ezért jövőhéten megyünk a hematológiára.
Közérzete változatlanul jó, de a haja egyre kevesebb. :(
Felhoztam ezt a topicot, hátha van aki még nem olvasta és tud valami tippet adni.
Pusz!!!
Bár én már felnőttként éltem meg, de nálam egy ciszta volt a fog gyökerén ami hajhullást okozott és az kívülről nem látszott.
A hormonvizsgálat jó ötlet.
Neki teljesen ép a fejbőre.
El sem tudom képzelni mi lehet a baj.
Az a baj, hogy az orvosok sem!
Az egyik azt is mondta, hogy készüljünk fel, hogy akár az összes is kullhat neki. :(
Egy fogorvos már megnézte, de röntgent nem csináltak. Ránézésre mindent rendben talált, ezért kizárta ezt a lehetőséget is.
Megijeszt, hogy azt írod gyéren nőtt vissza az öcséd haja, mert a kicsinél egyre nagyobb helyen hiányzik a haja. :(
Köszönöm válaszod. Bőrgyógyásznál már voltunk semmilyen bőrelváltozás nincs a fejbőrén. (Neked piros és gyulladt volt a fejbőröd?)
Még ovikezdés előtt észleltük az első jeleket, ezért nem tudnám összekötni ezzel. Egyébként a beszokás is zökkenőmentes volt. Imád oviba járni, bár most nem viszem egy darabig...
Szia!
Az öcsémnek valamikor ovis korában kihullott egy foltban a haja. Anyukám nagyon megijedt, össze-vissza rohangált vele. Semmi problémát nem találtak, míg végül eszébe jutott egy dokinak,hogy nézesse már meg a fogait is. Egy gyulladt góc az egyik fognál okozta az egészet.
Azóta eltelt 20-25 év, az öcsém él és virul.:))
A haja ugyan gyérebb maradt azon a részen, de valamennyi azért visszanőtt.
Bár nálatok nincs gyulladásra utaló jel, ezt azért írtam mégis le, hogy ne félj annyira! Valami pici probléma is okozhat ilyen ijesztő tüneteket.
3 éves kislányomnak 1-2 hónapja elkezdett foltokban hullani a haja, 1 hete drasztikusan. Általános vérképe negatív. Se vas hiány, se pajzsmirigy eltérés, se gyulladásra utaló jel nem található.
Alaposabb vér eredmények 2-3 hét múlva jönnek meg.
Addig is hullik a haja. :(
Valakinek volt már hasonló problémája?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Mi akartál lenni? - foglakozások/hívatások - Gyermekkorodtól ha lehet időrendbe leírva!
- Hogy lehet megállítani a hajhullást?
- Szoptatás alatti hajhullás. Mi lehet a megoldás?
- Erős hajhullással mit lehet kezdeni?
- Mit lehet tenni hajhullás ellen?