Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) fórum

Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)

4446. Wickucy
2010. okt. 4. 22:03

Téged aztán nem lehet meggyőzni semmiről, még szerencse, hogy nem is akarlak! :)

Ha valaki kérdezne tegye meg, a továbbiakban nem reagálok, mert minden személyes és közvetlen tapasztalatom megcáfolásra kerül. :)

Micsoda szerencse, hogy te így értessz a témához és tökéletes tanácsokkal szolgálsz a hozzá nem értőknek. :)

Bocsánat, hogy hajhosszabbítóként itt okoskodtam, pedig nem szabadna! :$

Remélem mindenkinek sikerül kopaszodás nélkül megúsznia a póthajat.

Utoljára még 1x, személyes tapasztalat, hogy nem kell kitépni a hajat, bármilyen ragasztóval is van fent. Lehet, h időbe kerül, de szerintem minden leszedhető (persze pillanatragasztóval még nem volt dolgom :D ) Talán jobban megéri türelmesnek lenni és több óra alatt leszedni, mint kitépni, levágni.

4445. Gina5 (válaszként erre: 4442. - Wickucy)
2010. okt. 4. 18:55

Ki mondta, hogy Te béna vagy??? Azt sem tudom ki vagy, kezdjük ott:)?!..Olvastál valahol olyat esetleg, hogy Rólad vagy a keratinodról volt szó???

"Nevezzük nevén (félig), a csepeli és a körúti boltok által forgalmazott hajakra gondolsz?"

Én konkrétan azokra a boltokra gondolok (ezeken kívül még vagy 50), ahol előrecsomagolt, agyonsavazott, szilikonozott hajakat árulnak.

Ha már valaki ilyen hajat vesz, teljesen mind1, hogy átkeratinozod, levágod a végét..., vagy sem mert, kb.2 hajmosás és kuka.

Az "ilyen" jellegű/típusú hajat max. alkalmi hajviseletre (csatosnak) tökéletes, de tartós hajhosszabbításra alkalmatlan! Gyanta, kristály ide, vagy oda!

"Még egy kérdés.

Míg nem jött divatba a kristálykeratin, mert so. cap előbb volt, az viszont igen drága volt, addig mivel rakták fel a fodrászok a póthajat? Nem mindenki akarta megfizetni a so. cap- et."

Erről megint csak nem volt szó, de vitassuk meg:)

Ha jól tudom kis hazánkban 7-8éve kapható a so.cap termék..lehet régebb óta, akkor elnézést mindenkitől! Köztudottan a mai napig a leges- legjobb keratint ők forgalmazzák. Valóban nem olcsó, deee akinek van póthajra pénze, annak van keratinra is. Szerintem! Azon a pár ezer forint plusz költségen nem hinném, hogy múlna, főként a saját haj érdekében! De szerencsére kapható már pár éve az olcsóbb változat, a kristálykeratin, ami majdnem olyan jó..

Láttam gyantarúddal történő hajhosszabbítást, ami nem elég, hogy potyog ha kell, ha nem, de még gusztustalan is, amikor az első hajmosás/hajfestés után szép fehér színe lesz.

Nem, nem lesznek kopaszak, csak negyed annyi hajuk nem marad, mint volt..ebben is igazad van:)!

Nem számít, hogy vékony szálú, vastagszálú, szőke, barna a Vendég haja, hőillesztést neki hagy szóljon:D:D..mert a hajhosszabbítók 80% csak ezt a technikát tudja!!

4444. Kata1230
2010. okt. 4. 17:19
Jah és hozzáteszem amik leestek tincsek azon látszódott hogy a fantasztikus ajándék keratin szinte alig volt rajta ami meg rata maradt hozzáértem és mállott szét. Nem csoda, hogy ingyen osztogatták a hajhoz :) pedig vigyáztam rá hogy ne tegyem ki magas hőnek nehogy megolvadjon.
4443. Kata1230
2010. okt. 4. 16:53

Sziasztok már jártam itt tanácsot kérni és panaszkodni, hogy hullanak a tincseim meg a póthajam is iszonyatosan hullott.

Kiderült, hogy az volt a baj a hajhoz kaptam ajándékba keratint és azzal lett feltéve. Na hát ez az ajándék keratin egyenlő volt a nullával!!!!

Újra raktuk a hajamat a fodrászom vett hozzá keratint azóta egy tincsem sem esett le, sőt fésülködésnél 1 szál hajam se hullik a póthajból.

4442. Wickucy
2010. okt. 4. 14:10

"Lásd Amerikából rendelt póthajú Vendéged. . . 5óra volt a leszedés és nem lett különösebb baja:). . háááát nem tudom, erre inkább nem írnék semmit!"

"Nem tudom kinek vállhatott be a gyanta"

"ugyhogy a gyantáról az én véleményem hogyha hajat akarunk szőkíteni vagy festeni és copfunk van akor kell rá gyantát rakni és utána levenni és átkeratinozni!a profik így csinálják"

Tehát én hazudok? Köszönöm, megtisztel, hogy így gondoljátok! Nem tudom mi az a kritérium amitől profivá válik valaki, de véletlen sem titulálnám annak magam. Viszont, akkor én már nem is érthetek hozzá, igaz? Mekkora béna vagyok, hogy képes voltam még azt a fene tudja mivel felragasztott amerikai hajat is leszedni, ahelyett, h tőből levágtam volna, mint ahogy sokan mások megtették volna.

"Tehát, Én konkrétan a Kínából érkezett "ELŐRE"KERATINOZOTT""/CSOMAGOLT póthajakról írtam, hogy azt NE, mert ragacsos maszlag van a tincs végén, ami tönkre vágja a saját hajat."

Nevezzük nevén (félig), a csepeli és a körúti boltok által forgalmazott hajakra gondolsz? Azokat is le lehet szedni, a baj inkább, hogy ha úgy felrakják, le sem kell szedni, mert szálanként elhagyod, olyan kevés ragasztó van rajta. Vagy meg kell erősíteni a gyantával (mert szerintem az van rajta), vagy én konkrétan levágom a végét és újra tincsezem, de sajnos ezek a hajak, még úgy is van, hogy leesnek. Remek kérdés, hogy miért? Talán a rajta lévő szilikonréteg nincs jóban a ragasztóval? Passz.

Még egy kérdés.

Míg nem jött divatba a kristálykeratin, mert so. cap előbb volt, az viszont igen drága volt, addig mivel rakták fel a fodrászok a póthajat? Nem mindenki akarta megfizetni a so. cap- et. Még mindig nem azt mondom, hogy jó a régi a ragasztó, mert valóban több tincset hagytak el a vendégeim, mint most, csak azt, hogy nem annnnnnnnnnyira rossz, mint itt jó sokáig visszamenően állítja mindenki. És nem azért, hogy védjem, mert van ennél jobb, hanem, hogy ne az legyen az olvasókban, hogy kopaszok lesznek, stb., ha előbb rakattak fel hajat, mint, hogy idetévedtek, ahol rengeteg hasznos tanácsot kapnak. :D

4441. H.Andi24
2010. okt. 4. 11:37
nekem socap keratinnal van felrakva JAVÍTOM VOLT FELRAKVA MERT MÁR NINCS FENNT:))
4440. H.Andi24
2010. okt. 4. 11:37

Nem tudom kinek vállhatott be a gyanta de akiket én ismerek nekik nem jött be mert már hajmosásnál és szárításnál potyogtak a tincsei mert elengedte a ragasztó!

nekem socap keratinnal van felrakva és bevállt mert 8hónapig nem keratinoztattam visza, és pár potyogott le de a keratin el sem engedte amugy 2és fél évig volt fennt póthajam és 3havonta jártam vissza, csak a terhességem miatt húzódott el 8hónapig(és megis lepődtem hogy ennyire bírja)mert nem tudtam eldönteni h maradjon póthajam vagy ne és úgy dntöttem h nee:)!

ugyhogy a gyantáról az én véleményem hogyha hajat akarunk szőkíteni vagy festeni és copfunk van akor kell rá gyantát rakni és utána levenni és átkeratinozni!a profik így csinálják, Nekem Pesten ezt egy nagyon jó hajhosszabbító mondta aki tresszel keratinoz és kíméletesen világosítja a hajat egy csajt ismerek aki tőle veszi a hajakat Vácon és sokaknak bevállt:)

Gina egyet értek Veled!

4439. Gina5 (válaszként erre: 4438. - Wickucy)
2010. okt. 4. 09:04

Lájkolom a kommented:), asszem így megint sikerül félrevezetni egy-két embert..

Akkor egyszerűbben megpróbálom:)

Tehát, Én konkrétan a Kínából érkezett "ELŐRE"KERATINOZOTT""/CSOMAGOLT póthajakról írtam, hogy azt NE, mert ragacsos maszlag van a tincs végén, ami tönkre vágja a saját hajat.

Lásd Amerikából rendelt póthajú Vendéged...5óra volt a leszedés és nem lett különösebb baja:)..háááát nem tudom, erre inkább nem írnék semmit!

4438. Wickucy
2010. okt. 3. 15:37

Véletlen se mondanék ellent, ÉN IS A KRISTÁLYKERATINT HASZNÁLOM, de azért a gyantarúd ennnnnyire nem rossz. A kristálykeratin nem olyan régen lett divat, sokáig használtam gyantát, senkinek semmi baja nem lett. Ismerek embereket akiknek évek óta ezzel van fent, ismerek fodrászt, akinek az bevált, nem szeret váltani és sok- sok éve azt használja. Valóban jobb a kristálykeratin, de a keratin alapú gyantarúdas ill. kis pasztillás hajtól is könnyen meg lehet szabadulni. Én eddig mindent le tudtam szedni, még vmi amerikából rendelt haj ragacsát is. Bár 5óra volt, ketten szedtük, ritka, vékony szálú, szőke haja volt a lánynak és nem mondanám, hogy különösebb baja lett.

Szóval azért ne tessék öngyilkosnak lenni, ha nem a legjobbat választottátok, de legközelebb nem árt jobban átgondolni. :)

4437. Gina5 (válaszként erre: 4433. - Cucilany)
2010. okt. 3. 02:16

Hasonlóképpen fogsz járni az előtted lévő panaszos Hölgyhöz, ugyanis azok szintén előrekeratinozott (gyantás) hajak, amelyek még+agyon vegykezeltek!

Nem akarok Főokoska lenni, de jobban megéri ha veszel(tek) egy natúr copfot, amit kristálykeratinnal kitincseznek nektek,akár a kereskedő, vagy a hajhosszabbító SZAKÉRTŐ.

Természetesen a színre festése sem mind1, hogy kíméletesen csinálják, vagy már eleve szétsavazva veszed...

Ha már több tízezret rászánsz, akkor az ne csak 1-2hónapig, hanem 1-2évig is "haj" maradjon!

Ui:

Szintén több helyen olvasni a megfelelő otthoni ápolásról, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis élettelen hajakról beszélünk!!

4436. Gina5 (válaszként erre: 4435. - Szaszacs)
2010. okt. 3. 02:02

Minden "hajas" oldalon, ahogy itt is nagybetűkkel hívják fel a figyelmet, hogy előre keratinozott hajat nem szabad venni...magyarul TILOS!

Nem technokol van rajta:), hanem gyanta!

Teljesen tönkre vágja a saját hajat..van amelyik hajhosszabbító közli, van amelyik nem.

Általában a "nem"-ből van a több...de nemcsak akkor kell tudakozódni és sírdogálni amikor már baj van, hanem ezt megelőzően!

KRISTÁLYKERATIN a kulcsszó, amit szintén minden oldalon olvashattál volna.

Sajnálom a történteket, de ha elővigyázatosabb vagy, ez nem történik meg!

Vannak kíméletes oldószerek, amelyek ezt tutira nem oldják le Neked, csak téped a sajátoddal együtt:S

Ez kicsit morbid lesz, de ajánlom ahol vetted a hajat, ott árulnak "oldószert" is amiben körömlakk lemosó van...max azzal letudod szedni, de így is a saját hajad mennyisége jóval kevesebb lesz!

Már most kezd el szedni a Biovanne kapszulát és ha legközelebb hosszabbítasz, Te vedd meg a hajat és a kristálykeratint, vagy menj olyan hajhosszabbítóhoz, aki nem kontár és elmondja a hajhosszabbítás előnyeit és HÁTRÁNYIT is!

4435. Szaszacs (válaszként erre: 4432. - 3b5ae18d5b)
2010. okt. 2. 23:19
De egyszer egy kihullott tincset ami keratinostól jött ki, azt hajvasalóval kíváncsiságból leolvasztottam. És simán felolvadt és nem volt ragasztó szaga.
4434. Szaszacs (válaszként erre: 4432. - 3b5ae18d5b)
2010. okt. 2. 23:17
Szia, előre keratinozott volt. AKKOR EZ RAGASZTÓS LENNE??? De a csaj aki feltette, nem mondta h ragasztó lenne. Pedig nem tőle vettem ahajat, ő csak feltette.
4433. cucilany
2010. okt. 2. 22:17

Sziasztok!

Valaki volt már Békéscsabán a Gyöngyhajnál hajat hosszabbítani vagy dúsítani?Igazából nem tudom mennyire jó a szakember ott, a honlapon vannak ugyan képek, de van amelyik hosszabbítás jobb,de van amelyik kevésbé tetszik.Tulajdonképpen én csak dúsítani szeretnék,meg egy kicsit hosszabbítani is egyúttal, de nem tudom belevágjak-e,mert elég vékonyszálú a hajam, és most hullik is!Azt gondolom meg kellene szüntetni amúgy is előtte?!

Előre is köszönöm a válaszokat.Privibe is írhattok!

4432. 3b5ae18d5b (válaszként erre: 4431. - Szaszacs)
2010. okt. 2. 08:16

Tudni kellene, hogy a haj előre keratinozott volt-e, vagy itt Magyarországon keratinozták fel!

Ha előre keratinozott volt, akkor az Kínából jött és az nem keratin, hanem ragasztó! Ehhez más oldószer kell, mint a nálunk használt keratinokhoz.

4431. Szaszacs
2010. okt. 1. 21:25

Sziasztok.

Nekem, (mint utólag kiderült) ázsiai vagy indiai hajam van, 6hete van fent és totálisan tönkre vágta a saját hajam. Már kevesebb és rövidebb hajam van mint hosszabbítás előtt.

Állandóan gubancolódik, kócos, olyan mintha rasztás lenne, és kifésülhetetlen, megmosni is félek ...

Aki feltette a hajam 3hete ígérgeti, az oldószert, átutaltam neki rá a pénzt is, de azóta sem jött semmi. Eleinte ígérgetett hogy már másnap megérkezik majd, de semmi. Azóta még rosszabb állapotú lett a hajam. Tincsekbe, hagymástól jön ki a hajam.

Van köztetek valaki (akár ismerőseitek között) aki le tudná nekem szedni?

Lehetőleg minél hamarabb.

Kérlek írjatok.

Köszönöm

Szandra

4430. H.Andi24 (válaszként erre: 4429. - Cb4d6e9d49)
2010. szept. 30. 11:03

Szia!Általában 10cm-től már lehet mert akkor már van takaró hajad(takarja a kötéseket) ha rövidebb akkor is lehet, csak akkor látszanak a kötéspontok!!

Üdv

2010. szept. 29. 09:27

Sziasztok!

Mi az a legrövidebb hajhossz,amit már lehet hőilleszteni?

Mielőbbi válaszokat köszönöm!

2010. szept. 28. 21:49
azt olvastam, hogy európai haj nincs tresszelve, csakis copvban max, tincsezve lehet venni.
4427. Alani
2010. szept. 28. 20:56
sziasztok!Nekem orosz néven hírdetett hajam van sötétbarna, a fórumra írtak alapján fogalmam sincs valójában akkor ez milyen de rohadt jó annyit mondhatok már 2 hónapja fent van.
4426. 3b5ae18d5b (válaszként erre: 4424. - 1986Anita)
2010. szept. 28. 19:59

Nem fogod érezni.

Szerintem bízd inkább magad szakemberre.

Azért vannak ebben a szakmában olyan kereskedők is, akik nem csapnak be, sőt segítenek a haj kiválasztásában.

4425. bkriszta1987 (válaszként erre: 4424. - 1986Anita)
2010. szept. 28. 19:44

Szia!

Nekem indiai haj van felrakva, 8. hónapja. És én nagyon elégedett vagyok vele, egyáltalán nem kócolódik, és nagyon könnyű kezelni. Nekem nagyon bevált! :)

4424. 1986Anita
2010. szept. 28. 19:02
Na akkor azt mondjátok meg, ha elmegyek, és személyesen megtekintem, kicsit kócolgatom a hajat, abból már érezni fogom, hogy rossz-e, vagy sem? Nekem sötét barna haj kell, gondolom azok nincsenek agyon vegykezelve. Amúgy meg én akármikor kínai nőket látok, mindig szép fényes, egyenes a hajuk, nem kócos, igénytelen :-)
4423. 8088101ecc (válaszként erre: 4421. - 1986Anita)
2010. szept. 28. 18:47

Valóban nagyon sok, azaz a legtöbb haj kínai.

Van amelyik nem kócolódik, van amelyik kócolódik!

Attól, hogy orosznak hirdetett kínai, még nem lehet eldönteni, hogy kócolódik-e.

Abból, hogy az interneten árulják és olcsó, abból már inkább lehet következtetni arra, hogy kócolódni fog.......

2010. szept. 28. 18:37

A nálunk árult hajak döntő többsége kínai haj!

Ezenkívűl van kevés valóban európai haj, van kevés valóban orosz haj és van nagyon kevés valóban indiai haj!

A kínai haj a legsilányabb.

Az "exkluzív afgán" , "kiváló brazil" , "prémium minőségű eu" , "prémium minőségű indiai" az mind jól, vagy kevésbé jól feldolgozott kínai !!

4421. 1986Anita (válaszként erre: 4420. - 3b5ae18d5b)
2010. szept. 28. 18:26
Na és akkor az orosz néven meghirdetett kínai hajak jók, vagy rosszak??? :-) Mondtam, hogy nekem tökmindegy mifélék, csak ne kócolódjon, töredezzen :-)
4420. 3b5ae18d5b (válaszként erre: 4419. - 1986Anita)
2010. szept. 28. 17:45

Nem! Az "orosz haj" néven árult hajak 90%-a kinai haj!

Indiai hajat alig lehet találni Magyarországon.

Egy haj nem attól "kócolódó" hogy orosz, vagy magyar, hanem attól, hogy jól dolgozták fel, vagy nem jól !!

4419. 1986Anita
2010. szept. 28. 08:48

Gondolom, hogy az orosz haj néven meghirdetett hajak valójában indiaiak. Bár engem nem érdekel, mert csak az számít, hogy jó minősége legyen.... Viszont aki kimondottan orosz hajat használ(t), az elmondaná a véleményét, hogy mennyire volt kócosodó, mennyire töredezett, stb... ????

Köszi

2010. szept. 27. 22:26

Remélem ezt nem gondoltad komolyan?......

Merem remélni nem hiszed el azt, hogy az 55 cm-es európai haj ára 40.000.- Ft/10 dkg !!!

4417. Maryennn
2010. szept. 25. 16:47

Valaki tud nekem választ adni arra, hogy hajhosszabbításnál miért csak hátrafelé lehet mosni a hajat? (Nekem konkrétan hőillesztéssel van.)

Talán összegubancolódik a haj az illesztések fölött? Vagy a súly miatt az illesztéseknél a hajszálak kitépődnek?

Eddig rendszeresen hátrafelé mostam a hajam, de másfél hete műtötték az egyik lábam, így nem érheti víz az érintett területet és hát még a zuhanyzás is nehézkesen megy így, nem hogy zuhanyzásnál hátrafelé mossam a hajam...:(

Ugyhogy most azóta csak előre hajtva tudom mosni. Érdekelne, hogy ezzel most mennyire teszek kárt...???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook