Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Marhagulyás paleosítva recept

Marhagulyás paleosítva recept

A Marhagulyás paleosítva hozzávalói:
60 dkg marhahús (pl. lábszár, marhanyak)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé)
1-2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt vagy egész kömény
3 db babérlevél
frissen őrölt bors ízlés szerint
1,5 evőkanál só ízlés szerint
1 csokor friss zöldpetrezselyem


A Marhagulyás paleosítva elkészítési módja:
A szalonnát, a vöröshagymát apró kockákra, húst kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldségeket szintén kockákra vágjuk. A szalonnát lassú tűzön jól kisütjük, benne lehet hagyni a levesben, de ki is szedhető. A szalonnabőrt is beledobhatjuk, jól belefő majd az íze az ételbe. A kiolvadt zsíron megpirítjuk a hagymát, majd ha már kezd színesedni, átpirítjuk rajta a húst. Ha kifehéredett, megfűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, zúzott fokhagymával, beledobjuk a babérleveleket. Belekeverjük a pirospaprikát is, majd hogy meg ne égjen, minél előbb felöntjük kevés vízzel. A felaprított paprikát és paradicsomot is ekkor tesszük bele, majd öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A marhahús keménységétől függően főzzük kb. 1-1,5 órát, ha már puhul, megkóstolhatjuk, közben figyeljük, nehogy elfőjön a leve. Amikor már majdnem puha, beletesszük a zöldségeket, és ízlés szerint felöntjük még vízzel, ez lehet 3-4 liter. Ha felforrt, kb. még fél óra kell a zöldségeknek, majd a végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem-zöldet, zeller-zöldet. Ha szükséges, kóstolás után sózunk ízlés szerint.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A marhagulyás paleosítva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook