Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi tokány recept

Erdélyi tokány recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi tokány hozzávalói:
Marhahús csíkokra vágva,füstölt szalonna kockára vágva,apró kockákra vágott vöröshagyma,kevés fokhagyma,pici ő.kömény,kevés majoranna,p.paprika,nagyon kevés ő.bors,kevés liszt,
friss paradicsom vagy p.püré,húslé.


Az Erdélyi tokány elkészítési módja:
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk.A töpörtyűket a zsírból kiszedjük és finomra vágott v.hagymát,kevés fokhagymát,pici ő.köménymagot,majorannát teszünk a meleg zsírba,jól felhevítjük,de meg nem pirítjuk,továbbá p.paprikát,nagyon kevés törött borsot teszünk bele.Most a hosszú metéltre (csíkokra) vágott marhahúst a hagymára tesszük,megsózzuk,megpároljuk,amíg a víz el nem párolgott belőle,ill.amíg a hús meg nem puhul.Kevés liszttel megstanboljuk (lisztszórással besűrítjük),egy kicsit így pirítgatjuk a tűzhelyen,majd friss paradicsomot vagy p.pürét teszünk hozzá,kevés levessel felengedjük és kissé hagyjuk még így párolódni.Tálaláskor a szalonnából készült töpörtyűt rászórjuk,tarhonyával szolgáljuk fel.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook