Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek! (beszélgetés)
Most kérdeztem a köpönyeget, a következő 15 napban nálunk a legmagasabb 35-36 fokot meri bevallani, felétek (Szolnokra kértem) 33-35 fokot ír.
Szóval csak amit nagyon kell, azt csinálni, lehetőleg könnyű, zsírtalan, inkább savanykás kajákat enni, és főleg, ami szinte percek alatt elkészül.
És rengeteget inni, inni, mert a folyadék veszteség pótlása nélkül könnyen előjön a fejfájás, szédülés, és egyéb tünetek, amikről nem is gondolnánk, hogy az miatt van!
bizisten belepusztulok ebbe az időbe,
olyan párás a levegő,alig birom szusszal,
még átmegyek az öregekhez,elmosogatok nekik ,aztán tőlem fejre állhat a világ,
Szervusztok! Megjöttem!
Hajnal előtt 6 héttel, már reggel 6-kor!! felébredtem, usgyi ki az ágyból és nyomás a piacra. Már 1/2 8-kor el is indultam, 1/2 10-kor itthon is voltam. Akárhogyan is számolgatom én ezt, oda is 1,5 km, és még vissza is ugyanannyi. Meg még amit ott el sétálgatok! Jó kis torna! De akkor is azt mondom, megéri, és minimum hetente 1x meg kellene csinálni, nem csak a mozgás miatt, hanem ott (mint kiderült) harmad annyiért lehet megvásárolni a dolgokat, mint itt bent a zöldségesnél.
Többet között hazacipeltem 4 kg zöldpaprikát, 200Ft/kg, ebből 3 kg megy télire a fagyasztóba. Ennél olcsóbban már úgysem kapok.
Még kaptam zöldbabot is 400-ért, karfiolt 250-ért. Zöldségesnél a bab 900, karfiol 600-650. Azért nem mindegy!
Ha igaz, hogy a jövő hétre akár 40 fokot is eléri a hőmérséklet, 1-2 nap alatt képes kiégetni a nap a szabadföldi paprikát, akármit.
Örülj az esőnek, vagy oda már nem kell?
A befőzés megvár.
Szép napot, nálunk is esett valamikor.
Nem hallottam, csak nemrég láttam mikor felkeltem.
Az idő is kellemes, de attól tartok nem sokáig, biztos melegedni fog.
Kihasználom, h most nincs dög meleg, nekiállok takarítani.
Főznöm nem kell.
jó reggelt,
itt is dörgött az éjjel de nem esett,el van borulva majd elválik,
szép napot,
Tegnap jól megjártam a napot..
Nagyon is.elegem lett...
Orvosnál voltam kontrollon,aztán házidoki,aki olyan bunkó volt mint ha én tehettem volna arról hogy a másik doktornő Le felejtett a leletről egy mondatot.
Úgyhogy vissza a másik aztán újra házi doki,mert ugye sűrű Elnézést kért az első hogy elfelejtette a lényeget. .utána már másképp beszélt a házi dokim...na de ácsi..az.embernek nem hobbiból van táppenzen. ..ki szeret beteg lenni..nem?
Forrtam az idegtől,a fájdalmam meg erősödött. ..amúgy is sokszor nehéz a járás, ülés. ..na mindegy..
Aztán hazaértünk,neki ugrottam lecsót csinálni.közben beszéltük a dolgokat a tető miatt...
Éjjel nagy volt a vihar, fülledt is volt a lakásban a levegő. .
Most Kellemes az idő, de jól is jött ez a kis felfrissülés..
Nem szoktam csuklani:))
De ebben a melegben nagyon fel tud frissíteni.
Van egy kedves ismerősök aki ellát citrommal a fáiról.
Apróra vágom a hámozott citromot, kicsit, de tényleg csak kicsit cukrozom és azt teszem a kancsó vízbe, be a hűtőbe és azt iszom így nyáron.
Én 198-ért vettem gyönyörű lecsó paprikát, de volt szép kápia is ugyan annyiért, abból is vettem a lecsóba.
A vöröshagyma 220 a paradicsom 240 volt.
Szilva 198.- nem is vettem mást.
A kis Tescoba ugrottam még be, mert a fekete hagyományos negró most akciós volt és nagyon szeretem.
A postán is alig voltak, szerintem csak az megy ki most ebben a hőségben akinek muszáj.
Cika, én nagyon sokat utaztam Pécsről Bp.-re nyáron míg nem költöztünk fel, de ne tudd meg, hogy a légkondi szinte sosem működött, vagy is mindig azt mondtak, hogy nem bírja a kapacítást. Na és az az út 3 óra volt.
Cika! Nem szoktál napközben csuklani??
Annyira hálás vagyok neked, hogy írtad, az almaecetet, amit tévedésből hoztam haza, ne dobjam ki! Napok óta már csak olyan vizet iszok, amibe töltök egy kortyot, sokkal inkább oltja a szomjat, mintha síma csapvizet innék! Köszönöm a jó tanácsot, másoknak is ajánlom, ha nincs almaecet, akkor öntsön citromlét az ivóvízbe!
Hidd el, kezdek irígykedni!
Itt most észrevétlenül símult be, csak olyan csendes kis sötétség lett, de egyetlen levél sem rezdül. Kötve hiszem, hogy ebből akár egy csepp vizet is ki lehetne sajtolni.
További ajánlott fórumok:
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :((
- Ha titkod van amit, Nem mondhatsz el senkinek, , mondd el hat mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- “Nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek"!