Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Köszönöm szépen aranyos vagy.
Jelzek .
☺️
Elhiszem, ezért is jó egy ügyfélkapu azon azért lehet mindent is látni hogy mi lehet a gond..
De NAV segít majd úgy is, ők is látják mi lehet.
Arról küldenek levelet ha tartozás van. Mindenféleképpen még az utalás előtt. Szóval szerintem az nem lehet.
Max az hogy nem került be az nap a rendszerbe valamiért. Volt már ilyen is
Ha javítani kellett volna akkor is arról is elvileg értesít, bár amit saját maguk meg tudnak csinálni arról nem. Akár az is lehetett
Valami biztosan van mert csak úgy ok nélkül nincs hogy nem utalnak. A 30 nap az 30 nap.
Bár az még lehet hogy nem került be egyből rendszerbe
Volt már ott olyan pár ember akik szemelyesen adták be és nem aznap került be a rendszerbe csak napokkal később, és ugye onnan shsmolajk a napot ahogy be kerül.
Elvileg akkor kellene amikor voltatok, de lehet a tiéd nem került fel valamiért akkor.
De így is jobb inkább utána kérdezni, ne hogy más legyen a gond.
Be kell menni hozzájuk
Ok nélkül nem csúsznak ott valami nem oké sajnos 🙁 így hogy nincs ügyfélkapud csak ők tudják meg mondani hogy mi nem
Ok nélkül nem csúsznak
Ott valami nem ok
Javítás nem volt benne? Véletlen? Vagy tartozás nem lehet? Bár arról küldene levelet
Utalva kértem és azóta sincs semmi.
Ők töltötték ki és ugyanazon a napon nekem is mint a férjemnek.
Idegesítőek nagyon .Levelet sem kuldtek így az okot nem tudom.Szoktak így csúszni?
Ha utalva kérted te is akkor azt neked is 10 kellett volna meg kapnod
Ha így van akkor be kell menni sajnos hogy mi a gond.
Május 9 -én személyesen adtam be.
Június 10-en a férjem megkapta az övét,de én azóta sem.
A navos ő maga készítette el.
A 30 nap eltelt és mai nap se semmi.nincs ugyfelkapum így mehetek személyesen mert ezt már nem értem.. mi lehet a baj??
Azt holnap vihetik leghamarabb
A május 9nek június 8 volt a 30adik napja. Mivel az hétvége volt meg pünkösd is így teljesen jól adták fel rá következő első munkanapon ami 10 volt.
A posta feladás után leghamarabb harmadik munaknapon viheti
Ami holnap lesz. Innentől már a postán áll. Holnaptól bármikor viheti 😉
Viszont ha vissza került a NAV-hoz a pénz ahogy mondja annak látszódni kell az adószámládon
Nem kerül semmi tartalék számlára simán vissza kerül a te adó számládra és ott látod mint túl fizetés.
Én azért felhívnám a NAV-ot ott van e pénz
Ne hogy a könyvelő sumákoljon ezek után valamit
És biztos ami biztos keresnék másikat, vagy be mennék egy NAV-hoz és ált segítenek ilyen esetekben.
Ők is meg csinálják az átvezetést. Ha valóban ott van akkor azt kell tényleg és ujjabb 30 nap sajnos 🙁 de hogy én nem bíznám rá újra az tuti
Egyébként nem ördöngösség nekem sem szakmám még is évek óta csinálom családban ismerősöknek meg 🙂 és ahogy meg nyílik az éves bevallás (eszja felület) már ált január végén adom is le az első utalással mindig meg is kapjuk március 1el (ha az hétköznap idén 3 volt hétfő)
Azt mondta állítólag visszament a nav-hoz a pénz, valami tartalék számlára és kell átvezetési kérelmet beadni, újabb 30 nap...
Hát ő nem tudja honnan szedte a másik számlaszámot. Biztos tavalyról. Mondom megbeszéltük,hogy 10 éve ugyanaz a számlaszám.
Emberek vagyunk,hibázunk, de azért nah. Tököm tele van. Jövőre elb@szom inkább saját magamnak az adóbevallást, ráadásul ingyen 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Igen. Onnantól 30 nap hogy be adtad
Abba a levelében lennie kell egy olyan résznek hogy az ügyintézési határidő vége vagy valahogy így. Pontosan már nem emlékszem rá
Na az a dátum a 30adik napod akkor utalják.
Ettől nem indul újra hogy küldték a levelet és nem is lesz kevesebb mint 30 nap.
15 jár le neki a 30adik nap és az hétvége
Minden nap le írom neki hogy majd csak hétfő 16 adják fel neki ráadás elvileg postán várja. Szóval majd csak jó esetben is jövő hét végén 😉😉😉😔😔
Nyitó egyenleg 0 is lesz
Majd ha a mínusz egyveleg is nulla lesz akkor van ki küldve. De az is van hogy azonnal nulla van hogy napokkal később.
Május 16 kapták meg a bevallásod
Annak majd június 15 lesz a 30adik napja.
Ami hétvége így majd csak 16 kapod meg. Ha utlava kérted. Ha postán még jóval több nap
És ezt kb 35jére írom le neked. De sose válaszolsz vagy olvasod el..
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?
- Aki március 21-e körül igényelte vissza az adóvisszatérítést postai kifizetéssel, megkapta már?