Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

12291. Strawberrydream (válaszként erre: 12289. - Sikuku)
2016. nov. 27. 12:47

Az orvosoknak nem adtam semmit, mert ugye nem kevés pénzt kifizetünk a műtétért. A nővéreknek adtam 1000-2000Ft attól függően, hogy csinált-e valami nagyobb dolgot, kedves volt..stb...sajnos nagyon kevés az aki tényleg a betegekért van és szívvel-lélekkel csinálja, illetve még vittem gyümölcskosarat aszalványokból. Ezeket kombináltam :) de sokan vittek csokit is.

December 05.-én megyek elvileg dolgozni, akkor leszek 2 hetes műtött.

Már jól vagyok a sebek nem fájnak, igaz most két napig iszonyú gyomorfájásom volt és nagyon aggódtam, ma nem is iszom mást csak vizet.

12290. mkatinka (válaszként erre: 12288. - Strawberrydream)
2016. nov. 27. 12:12
Nagyon - nagyon köszönöm!!!! :) Egy csomó mindenre nem is gondoltam.
12289. Sikuku (válaszként erre: 12288. - Strawberrydream)
2016. nov. 27. 11:57

Koszi szepen ez hasznos lesz.

Azt megjerdezhetem, hogy vegul a korhazi halalkodast hogy oldottad meg? Kell? illik? Szokas? Elvarjak? Inkabb penz vagy ajandek (csoki?)

Mikor mesz vissza dolgozni? Ugy emlekszem regen azt irtad, hogy eleg hamar munkaba kell allnod.

12288. Strawberrydream (válaszként erre: 12287. - Sikuku)
2016. nov. 27. 10:45

Mi kell a Kórházba

Vitamin és vas feltöltés már mehet hetekkel a műtét előtt folyamatosan.

Lesz saját zárható szekrényed és ezeket majd mind bele tudod pakolni:

*7 váltás hálóruha -ebből jó ha 3 hálóing (katéter miatt)

*5 alsonemű

*zoknit is vihetsz, nekem volt hogy fázott a lábam éjjel 2-3 pár elég ha nzáron mész

*Legalább 1 papucs (de tehetsz még 1et ha zuhanyozáshoz is viselni akarsz)

*köntös (leginkább akkor kell majd amikor kimész sétálni a parkba)

*1-2 törölköző

*Fogkefe, fogkrém

*Izzadásgátló stift

*2 pohár vagy bögre (teának és víznek külön, mert lesz, hogy félóránként mást kvánsz, de egyszerre úgysem tudod kiüríteni)

*1 evőkanál (nem evéshez :), hanem pl ha köptetőt adnak a műtét után , hogy könnyebb legyen a légzés)

*legalább 4 tekercs wc papír (komolyan, hashajtás meg sok infúzió miatt rengeteget mész wcre)

*2 csomag baby törlőkendő (szuper arcot meg popót törölni)

*1 csomag fertőtlenítő kendő (én domestosost vittem a wc ülőkét letőrölni)

*Tusfürdő

*Mosdószivacs és vagy pici törölköző féle a műtét utáni napokra, mosdáshoz

*Kéz ferőtlenítő (pici üveges zselé, HiGeen márkájúból nagyon jó illatúak vannak)

*Papít zsepi (5-6 kis csomagos)

*Betét (nem számít mikor jönne meg, nekemis 1 héttel hamarabb megjött mert a szervezet sokszor így reagál a műtét miatt) Allways nak van hosszú betétje, azt javaslom

*Gyógyszerek (Ha rendszeresen kell gyógyszert szedned vidd magaddal és már az első nap tisztázd a dokival mit mikor kell szedned ÉS ay altató orvossnak is mond majd amikor jön beszélgetni veled)

*Ajakír (mert a műtét után 2-4 napig nem ihatsz semmit és ki lesz száradva a szád)

*Fésű (+hajgumi, hajcsatot nem ajánlom mert a sok háton fekvésnél nem kényelmes)

*Saját otthoni kispárnád (jó lesz meglátod)

*3-4 üveg 1, 5 literes szénsavmentes, ízesítetlen ásványvíz (hashajtóhoz is meg kell innod első nap 1-2 üveggel aztán mátét utáni 3. 4. Naptól meg apránként kell majd innod a vizet)

*Kényelmes derekú ruha a hazaútra

*Olvasnivaló szerintem feleslege, mert a mútét utáni napokban baromira nem lesz hozzá se kedved, se erőd meg úgyis jön az újságárús bácsi, de azért vihet pár újságot magaddal

Mi kell Otthonra az első napokban:

*Almalé (HohesC nek van savcsökkentett almaléje, ebből előre vehetsz otthonra 2-3 dobozzal)

*Botmixer (amikor a folyadékról kezdesz áttérni a pépesre és persze a pépesnél nagzon kell majd)

*Amikor hazamész egyből küldj ek valakit vásárolni , hogy tudjatok főzni egy jó adag húslevest (eleinte csak az üres levet ihatod majd)

*Szénsavmentes ásvánzvíy (1 karton)

*Kötszer (előbb utóbb elkezd lejönni a kórházi kötés ,gyógyszertárban lehet kapni olyat mint egy nagy tapasz és es pont a mi sebeink mérete, csak lehúzod róla a hátulját és felragasztod)

*Betadin (amikor átkötöztem a sebeket kicsit áttörölgettem, betdinos vattával)

*Bőrfertőtlenítő spray + steril vatta (gyógyszertárban veheted, az otthoni véralvadás gátló beadása előtt töröld át a karodon ahova be fogod adni)

*Vehetsz féldecis pohatat meg baby kanalat (én feles pálinkás poharat, meg kávés kanalat használok :)

12287. Sikuku (válaszként erre: 12286. - Mkatinka)
2016. nov. 27. 10:28
Van egy muteti csomagolo lista valakinek, talan Maminak. Engem is lassan erdekel, kitenne valaki legyszi?
12286. mkatinka
2016. nov. 27. 10:06
Sziasztok, csomagolok, szerdán műtét Veszprémben. Mit ne felejtsek el vinni magammal?
12285. Miett74
2016. nov. 27. 09:04

Sziasztok,

én még csak gondolkodom a műtéten és igyekszem visszaolvasni ezt a fórumot az elejétől, és bocsánat, hogy beleszólok, most a fehérjebevitel kapcsán jutott eszembe, hogy léteznek speciális tápszerek, vény nélkül és vényköteles változatban is, lehet, hogy érdekesek lehetnek a műtét utáni időszakra.

Itthon két cég termékeit lehet jellemzően kapni, a Nutricia termékeit Nutrini márkanév, a Fresenius termékeit a Fresubin márkanév alatt, ha pl. a Házipatikán rákerestek, sok infót kidob.

Nagyon nem olcsó, sőt nagyon-nagyon nem, viszont talán nem lehetetlen a sok kivizsgálás és a műtéti időszak közben szakorvosi javaslatot szerezni rá, akkor van némi TB támogatás.

12284. csaba72 (válaszként erre: 12282. - Matilda_unna)
2016. nov. 27. 08:54
Tükörtojás és lágyabb sülttojás
12283. matilda_unna (válaszként erre: 12279. - Mami76)
2016. nov. 27. 08:05

10 kilót sikerült a gyomortükrözésig, aztán át kellett állnom gyomorfekélydiétára egy hónapra, ami elég szénhidrátdús, úgyhogy onnantól csak azon dolgoztam, hogy megtartsam azt a 10 kiló minuszt legalább, és sikerült is szerencsére.

Lefogyok annyit, mint a bypassosok, a súlyfelesleg 70-80%-át, és többet is a sporttal, csak utána kell nagyon résen lennem.

12282. matilda_unna (válaszként erre: 12281. - Csaba72)
2016. nov. 27. 08:03

A tojást milyen formában sikerült eleinte megenni? nekem momentán nem sikerül többet ennem semmiképp 4-500 kalóriánál, pedig próbálom fölnyomni, de semmi nem ízlik, csak a húsleves, meg a babapiskótás-sütőtökös joghurtturmixom, meg a nagyon pépes bébikaják, a tökfőzeléktől is tisztára fájt tegnap a hasam.

Gondoltam talán a lágytojás menne, de az olyan fura valami kenyérféle nélkül, ahhoz meg még talán korai így a második héten.

12281. csaba72
2016. nov. 27. 06:40

Mindenki nyugodjon le a ...... :-)

Eleinte nehéz bevinni több kalóriát de a 400 nagyon kevés. Én a kalória bázison számoltam és az 1000 körüli értéket elértem. Tojást ettem, protein port naponta, kétszersültet,rizst, banán - más gyümölcs nem ment le, csirkét - más hús nem ment le, almalevet ittam és joghurt italokat ( actimel és a 2 dc seket ), halat,halmájat főzelékeket az ilyen kajával a híg széklet is előfordulhat.

Azt,hogy mit viszel be nagyon meg kell gondolni mert keveset tudsz bevinni és szart nemszabad. Régen a mennyiség volt a több most a minőségre adjatok. Belevertek egy valag pénzt és a végén a silány kajával leromboljátok az egészet. Számoljátok a kalóriát de csak az elején oszt belejösz és kb tudni fogod,hogy mit és mennyit egyél...most így márciusi műtöttként 2 tojás bemegy vagy 3 virsli reggelire igaz utánna délig kuss van és ha elérted az ideális súlyodat ( na nem azt amit te tűztél ki a szervezeted beáll tehát nem fogsz elfogyni ) a bevitt mennyiség elég lesz ahoz,hogy megtartsd a súlyodat. persze a mozgás is nagyon fontos mellete...nincs lustálkodás nincs kifogás keresése mert akkor ott vagy ahol régen voltál. Sokan kizárják a cukrot az életükböl..mivel fogytam és eltünt a cukrom ezek kaják miatt néha vészesen alacsony volt tehá erre is oda kellet figyelni. Sok apróság van fortély ami mindenkinél más...fortély alatt értem,hogy igaz,hogy megtudom enni a mogyorót vagy a mogyorósat de utánna menekülnie kell a családnak. Vannak kaják amik túl sok gázt képeznek bennem igaz finomak és szeretem is és megtudom enni is de ki kell hagynom ha családi békét akarok. Tettem fel képet motivációnak ha mást nem engemet motivál :-)

12280. Mami76
2016. nov. 26. 20:47
Mármint mennyit fogsz kb leadni?
12279. Mami76
2016. nov. 26. 20:46
Matilda, régebbi írásodat (blog) olvasgattam tegnap és láttam, hogy fogyóztál a műtét előtt, végül mennyit sikerült lefogynod a műtétig? Neked mondta a Doki, hogy kb meddig fogsz lefogyni?
12278. matilda_unna (válaszként erre: 12276. - Siposd)
2016. nov. 26. 19:42
szerintem ez a 4-500 kalória csak most van a műtét utáni hetekben, legalábbis remélem idővel sikerül följebb nyomni.
2016. nov. 26. 18:29
Később többet esznek a mennyiség nem nagyon de többször ennyit esznek lehet bátrabb lenni
12276. siposd
2016. nov. 26. 16:43

többen írtátok, hogy kb. 400-500 kcal-t tudtok egy nap megenni és nagyon ajánlott elkezdeni sportolni.

Hogyan bírjátok energiával, erővel? Nem vagytok állandóan hulla fáradtak?

és lenne még egy nagyon távlati kérdésem. Ha túl vagyok a műtéten, sikeresen lefogyok, akkor utána mi történik? Gondolom továbbra sem fogok tudni többet enni (meg hát értelme sem lenne), de akkor azért meg fog állni a súlycsökkenés?

12275. Mami76 (válaszként erre: 12271. - KM1981)
2016. nov. 26. 14:31
KM köszi, Én még nem hallottam erről a chia magról, de most utána néztem és szerintem venni fogok megpróbálom majd.
12274. 063870efac (válaszként erre: 12271. - KM1981)
2016. nov. 26. 12:26
Szia KM! Én próbáltam már,mandulatejbe tettem éjszakára és mézzel,eperrel ízesítettem. Reggelre olyan állaga volt mint a pudingnak.Mivel magában semleges az íze,ezért csak a fantáziád szab határt hogyan fogyasztod.Nekem egy reform boltos ismerős ajánlotta,magas a fehérje tartalma,vas,kálcium és más egyéb is van benne. Neten mindent meg lehet tudni róla:)
12273. Sikuku (válaszként erre: 12272. - Mami76)
2016. nov. 26. 10:36

En is minden bypassos videoban lattam a gyumolcskocsonyat de nem probaltam meg, mindig ugy gondoltam biztos nem egeszseges.

Most olyat is lattam egy videoban, hogy az ilyen kis muanyag otthoni jegkremkeszitobe tesznek gyumolcslevet vagy pepet es azt nyalogatjak miutan megfagy:)

Lassan eves meg a vitaminok is kipipalva plusz raadaaul meg desszert feelinge is megvan az embernek.

12272. Mami76 (válaszként erre: 12271. - KM1981)
2016. nov. 26. 09:49
A röhej az, hogy Én imádok minden tejes cuccot, csak a gyomrommal nem barátok (mióta az első gyerekemet megszültem) mindig próbálkozom, de sosincs jó vége😆😂 Ezt a gyümi kocsonyát fentartással kezeltem, de nagyon kellemesen csalódtam.
12271. KM1981 (válaszként erre: 12265. - Mami76)
2016. nov. 26. 09:34
Koszi mami majd meglesem itt vannak-e ilyenek.A tejbepapi jo otlet ha birom majd a tejes cuccokat.Banan,maj az johet szeretem.Ezt a chia magot probalta mar valaki?allitolag az is egeszseges.
12270. Annamari Csabi (válaszként erre: 12268. - Mami76)
2016. nov. 25. 23:52
20-25 perc max keveset eszel és megunod a sok rágást 😂
12269. Kiel (válaszként erre: 12260. - Asra)
2016. nov. 25. 23:42
Ú, egy év? Az azért hosszú. A másik két helyet nem kérdezted meg?
12268. Mami76 (válaszként erre: 12266. - Annamari Csabi)
2016. nov. 25. 23:31
Értem és időben mennyi, kb 30 perc alatt eszel vagy kevesebb? Az alapos rágás miatt kérdezem.
12267. Annamari Csabi (válaszként erre: 12262. - Mami76)
2016. nov. 25. 23:29
Gyorsan ettem én is de ezzel nem mersz ösztönösen véded magad nem mersz enni a hustól meg egyenesen rettegek inkább máj hal ezek könnyen pépesek Ja és a banán mindig ez a reggelim
12266. Annamari Csabi (válaszként erre: 12262. - Mami76)
2016. nov. 25. 23:26
Azt olvastam és tapasztaltaktol hogy kb fel év nem fér beléd több mer nyom szúr ha többet eszel így lesz meg a sokszor kevés ami nekünk meg nem megy mert ha megeszem az ebédet már nem tudok enni mert jol lakott érzésem van de muszály így marad a kefir joghurt .Eddig szilárd főtt kaja csak egyszer egy nap nem megy több de majd idővel
12265. Mami76 (válaszként erre: 12264. - KM1981)
2016. nov. 25. 23:24

Ne aggódj majd találsz mást. Én sem tudok majd ezekből enni mert meghajt. Az amerikai bypass sorozatban mindig gyümölcskocsonyát adtak a betegeknek, pár hete megláttam a hűtőpultba a joghurtok között és kipróbáltam Isteni. Próbáld ki ha gondolod.

Ne aggódj😊

12264. KM1981
2016. nov. 25. 23:12
Jaj csajok mindenki irja itt a natur kefirt meg a joghurtot.En ezeket nagyon nem csipem meg most sem.Mi lesz igy velem ? :(
12263. Mami76 (válaszként erre: 12261. - KM1981)
2016. nov. 25. 22:55
KM1981, nyakadon a nagy nap:-)))))))
12262. Mami76 (válaszként erre: 12259. - Annamari Csabi)
2016. nov. 25. 22:54

Nagyon szép eredmény :-)

Ügyesek vagytok.

Általában egy étkezés(azt írod kb 4 kanál) ez mennyi ideig tart?

Próbálok már most lassabban enni, mert Én túl gyorsan eszem és iszom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook